Jump to content

På jakt etter metoder for å tjene penger og skaffe deg ekstra inntekt?


Ragnar Tore
 Share

Recommended Posts

Virksomheters inntekt

Virksomheters inntekter henger som regel hovedsakelig sammen med salg av de varer eller tjenester som virksomheten tilbyr. En virksomhet kan også få inntekter fra sekundære kilder som aksjer, obligasjoner og renteinntekter.

Inntekter skal periodiseres for den gjeldende periode de hører til. Inntekt bokføres når arbeidet som fakturaen omfatter er gjennomført, eller varene på fakturaen er levert.

Virksomheter skal utarbeide årsregnskap som viser alle virksomhetens inntekter fratrukket kostnader. Dersom virksomheten får et overskudd, kan dette tas ut som utbytte til eierne eller reinvesteres i virksomheten.

Privatpersoners inntekt

Når det gjelder privatpersoner, så er deres inntekt som regel lønn som mottas for deres arbeidskraft. Privatpersoner kan også få inntekt i form av trygd, pensjon eller stipend.

På samme linje som virksomheter, kan også privatpersoner få inntekter fra aksjer og obligasjoner. Dette kalles kapitalinntekt. Av de fleste inntekter så må man også betale skatt.

Inntekter og kostnader

Inntekter henger ofte sammen med kostnader, ved at inntekter ved salg av en vare gjerne også inkluderer kostnader for produksjon av varen. Dersom man trekker kostnader fra inntektene, får man et overskudd eller underskudd.

 

Edited by Ragnar Tore
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, EbbeWill said:

Hm, det er interessant. Dessuten vil jeg gjerne vite hva som er inntektseffekten, så hvis noen vet hvor jeg kan få denne informasjonen, gi meg anbefaling, vær så snill

 

Jeg forstår hva du mener. Generelt er det nødvendig å få inntekt for alle. Derfor vet du noe om effekten av inntekt? Hvis du ikke gjør det, kan du gå til denne lenken https://www.finanssenteret.as/hva-er-inntektseffekten-definisjon-og-typer-inntektseffekt hvor finner du alt du bør vite for å forbedre din kunnskap. Jeg synes det er veldig interessant å lære noe sånt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...