Jump to content

-88 SL 560 - høy tomgang. Har prøvd det meste


Erik560
 Share

Recommended Posts

Har jobbet med å få ned den høye tomgangen i over et år nå. På varm motor var tomgangen på ca 1600/min. Gjorde da en del grep for å ordne dette:

 

1. Byttet begge vakuumrørene og pakninger til dysene. Samt alle andre slanger til og fra luftfilter, innsprøytning etc. De gamle var steinharde.

2. Sjekket at alle stag ifm gasspedal beveger seg fint.

3. Sjekket at innsugningsspjeldet lukker helt.

4. Demontert og renset idle control valve. Gjorde noen enkle tester:

- Tenning av. Koblet 12V direkte på ventilen, ventil lukker helt

- Tenning på. Kald motor. Multimeter viser 12V på ventilen. Har ikke koblet sammen de to sensorene

- Motor i gang. Litt høy tomgang. Plugger av ventilen, tomgang øker mye. Setter 12V direkte på ventilen, fra batteriet, motor stopper brått.

5. Har målt idle control unit. Flere dårlige ledere. Fått loddet den i orden, men det hjelper ikke, høy tomgang (Ca 1400). Ble ikke byttet komponenter, kanskje en transistor etc er dårlig.

 

Nå er jeg snart tom for ideer. Noen som har noen gode tips?

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...