Jump to content
Jonas94

Dødsbommen ble igår satt for 210n

Recommended Posts

Hadde 210n min inne på EU kontroll igår, og viste det ikke kom til å gå bra. Men han som hadde tatt eu-kontrollen kom bort til meg å sa, "Jonas, anbefale dæ å kjør ut tia før biln må vær EU godkjent, åsså vrake du den" Vanligvis si dem jo at man skal spøtte i masse ti tusener, men ble glad for at han var såpass ærlig.

 

Gulvseksjon bak var vist helt opprustet, kanalene i bakant var opprustet, bremsrør bak var rustet, og mye i bakstillingen var vist på god vei i samme rettning.

 

Så da blir planen å plukke deler som kan ha verdi og derreter sende den til vraking.

 

Det jeg lurer på er, hvilket deler på en 210 stasjonsvogn preface er det av verdi?

 

Tenkte selv:

-Støtfanger

-Xenonlykter

-Baklykter

-Girkasse? 722.6

 

Men kommer liksom ikke på noe annet.. dører er rustet.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det som er fryktelig leit er at finn.no flommer over av akkurat de samme 210-delene. Men hele interiøret kan jo sikkert være av interesse for noen, og erfaringsmessig er ofte smådeler noe som ofte forsvinner i pressa sammen med bilene. Elektriske deler som dynamo og releer og styringer er jo ofte dyrt å kjøpe nytt, så et forslag er jo at du venter med å plukke deler til du har forsøkt en annonse om deler fra en huggebil, bare for å sjekke responsen. Har du ekstrautstyr, så er det alltid noen som kjøper det. Hold prisene dine lavere enn andre, så blir du kvitt det meste for en brukbar sluttsum likevel. Kanskje noen køper hele bilen for vrakpanten pluss et par lapper?

 

Med vennlig hilsen, Olaf

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kjipe nyheter, men godt at du var "forberedt" på det i hvert fall.

 

Med mindre du har enormt mye plass er det nesten umulig å ta vare på alt det man burde ta vare på - som Olaf skriver er det jo masse som er dyrt å kjøpe nytt, men å finne en kjøper til disse tingene er etter min erfaring veldig vanskelig. 210 er vel også i "det sorte hullet" de neste årene, som betyr at terskelen for å sende på skrot er lavere enn å få tak i deler for å fikse opp.. Ellers er det jo radiator, ratt/seter/girkule/brytere, sideruter og en masse ting som kan være verdt noe for andre.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Erfaringen min fra når jeg hugd 202n jeg hadde var at dører, panser, fangere var interesant for folk.

En annen erfaring jeg fikk var at det tok sykt lang tid å bli kvitt deler..

210n har jo rustet skjermer, dører, panser, fangern foran er hel da.

 

De fleste der ute skjenner jo til at 210 ruster, så veldig få er interessert i de føler jeg..

 

Sven Håkon.

Ja er jo noen deler som går an, men så er det litt med plass igjen da, bor jo bare i en hybel og har ennå deler fra 202n liggende.

 

Vanskelige greier :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ser selv hugger selger komplett skinnint til 2500 til en slik. Skal du få solgt karosserideler må de være veldig bra. Vet om en som har prøvd å solgt veldig bra dører for 1000 for alle 4 en god stund nå. Motor, gir å diff om den er uten ulyder er kjekt å ta vare på om det er bra. På motor sitter det jo starter, dynamo, ac osv.

 

Sent fra min D5803 via Tapatalk

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vask delene skikkelig rene, og bruk litt tid på å ta tydelige bilder med godt lys. Det forundrer meg hvor mange elendige bilder som ligger ute, og de signaliserer jo ofte at eieren ikke har brydd seg særlig om delene. Sett prisene lavt, så blir du fortere kvitt ting. Lykke til, og fortell oss gjerne om erfaringene, det kan hjelpe andre.

 

Med vennlig hilsen, Olaf

Share this post


Link to post
Share on other sites

Skal du først ta vare på mer enn at det går i en hylle i garasjen, så er det fort vekk like greit å ta vare på hele bilen, og bare plukke av og selge deler til du ikke gidder mer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tja, en 230-motor og en 722.6 bør være salgbart, tenker jeg. Dynamo, servopumpe, viskermotor, vindusheiser, diverse styreenheter.. Ellers diverse interiørdeler kan jo være av interesse for noen..

 

Enig med FrodeS - har du plass er det bedre å ta vare på bilen og selge deler til du ikke gidder mer enn å plukke den fra hverandre og sitte med et lass av smådeler..

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

210 er nå der 123 var for ca 15 år siden. Da var det mange som solgte 123 billig. Om noen år er det stor etterspørsel på deler. Men akkurat nå er det mange som har deler, og da er det ikke så lett å kvitte seg med dem. Har du stor plass og ikke minst interesse for det, så lagre dem i noen år.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hva slags lamper er det?

Pre face xenon :)

 

Syver:

Har nok ikke så stor plass og interesse desverre :/

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...