Jump to content
_s_y_v_e_r_s_e_n_

Hjelp til å finne rett forsterker (hjemmekino)

Recommended Posts

Hei

 

Skulle hatt en ny forsterker. Men hva trenger jeg. Har ett sett med høyttalere jeg har i hvert hjørne høyt oppe under taket (innebygget) , samt en midthøytaler under tv, pluss to store i hvert hjørne i stua,og en subwofer. Er mulig dette er gammeldags nå, men dette er ca 6 år gammelt. Så regner vel med det er nytt å få tak på, men siden jeg har dette, kan noen hjelpe meg å finne en bra forsterker til dette? Det står max 200w på hver av de store høyttalerne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det høres ut som om du har et rimelig standard 7+1 oppsett med de høyttalerne og plassering som du beskriver. Her er det mange muligheter til å få god lyd med de høyttalerne du har, gitt at det er brukt litt penger på skikkelige enheter den gangen det ble bygget.

 

Hvilket budsjett har du for denne forsterkeren? Ønsker du andre funksjoner enn bare en forsterker?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Høres flott ut. Nei, det er stort sett tv og cd/dvd. Jeg har ikke tenkt noe på budsjett, men jeg er ikke på utkikk etter kremen av kremen, bare en helt grei forsterker som klarer å gi litt bra lyd i det jeg allerede har. En forsterker regner jeg med er best å kjøpe ny? Ser det er noe brukt på finn, men der kan det lett bli katta i sekken er jeg redd

Share this post


Link to post
Share on other sites

om ein har papir på forsterkeren og den var dyr når den blei kjøpt. så har dei nok ikkje hatt det for seg å prøve å

ødelege forsterkaren. så brukt er digg.

Men ang. kor masse watt så er det viktig å ikkje å ha for lite. for då er det ikkje så bra lyd når du skal ha litt meir enn lav/medium lyd.

 

 

Her er eit expmpel frå finn:

https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=100534120

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det der er faktisk den gamle forsterkeren jeg hadde. Bare at den der er etterkommeren ser det ut til  :) skal ta en titt, å se hva vi ender opp med. Tusen takk for hint

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kjøp for all del ikke for liten forsterker. Det er det som sprenger høytalere. Jeg har/hadde en Pioneer AX-4, en ganske heftig i sin tid med oppgitt effekt på 7x170 fantasiwatt, med de gamle HT av typen Infinity abonnerte jeg nærmest på diskantelementer pga at forsterkeren gikk tom for strøm og klippet signalet.

Kjøpte så nye HT av merket Klippsch og samtidig 2 stk NAD forsterkere som brokoblet gir 330 Hi-Fi watt pr.stk, disse driver hver sin front HT, og dette oppsettet sprenger ingen elementer, men jeg har fått tinitus  :lol:

 

Jeg ville gått for NAD surround forsterker/reciever i den prisklassen som passer lommeboka. Dette er strømsterke greier, uten å koste skjorta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...