Jump to content

Hatlebakk

Members
 • Posts

  232
 • Joined

 • Last visited

About Hatlebakk

 • Birthday 07/10/1985

Hatlebakk's Achievements

0

Reputation

 1. Lekker vogn men du kan da ikke ha mye nyttelast her?
 2. På vogna jeg har, så har de plassert vanntanken bak.. mest idiotiske plasseringen med tanke på vekt. Må nesten tømme hele tanken før vi skal ut å kjøre. Jeg har nesten ingenting bak i vogna bortsett fra kjøkkenutstyr på kjøkkenet som står litt bak bakerste aksling.. Men enda er jeg avhengig av å legge mye vekt helt frem i vogna for å få riktig vekt på kroken.. Men alt handler om sunn fornuft når det gjelder lasting av vogn 😊
 3. Nei, vogna var levert med 3 markeringslys slik som på din. Men synest det er litt tøft med mange markeringslys, så slengte på 2 ekstra pr. side Skulle hatt et lys til helt fremme, men passer ikke pga døra til toalettet.
 4. Gratulerer så mye ! Hvordan synes du vogna oppfører seg rundt 80-90 km/t ? Min erfaring er at vogna er veldig baktung, og at man er avhengig av å få rundt 80 kg på kroken for å unngå at den "slenger" på seg rundt 80-90 km/t Legger ved et bilde fra tidligere i uken
 5. Nei, har ikke bytta enda. venter litt på feriepengene Har nå også oppdaget at det er ulyder i lagerene på dynamo, så blir nok en ny, eller en overhaling av denne også før ferie.
 6. Vi besøkte Öland i fjord sommer, campet en uke på böda sand. masse fin strand, og en fin campingplass for barn
 7. ja, det var han jeg fant jeg også til kr 4000. Men hvorfor er han så mye billigere enn alle andre ? er det kvalitetsforskjeller ute å går ?
 8. bilen har straks gått 285.000 km. Kanskje like greit å få byttet, så slipper man havari, eller andre overraskelser under campingtur til sommeren. Noen forslag til plasser man kan kjøpe en billig, men bra turbo ? Har sett på nett, og prisene varierer fra 4000 til 14000 for en overhalt turbo. og da lurer jeg på hvilken kvalitet den billigste har vs. den dyreste.
 9. Jeg har rekkesekseren, og det var gjort på under 5 minutter for å ta av olje separatoren. Noen som har peiling på hvordan denne fungerer ? og om det er mulig at denne blir dårlig etterhvert som årene går ? Så også en klump, som kanskje kan være en ventil på slangen ut ifra oljeseparatoren.. kanskje noe galt med den ? Legger også ved en link til en liten videosnutt som viser den radiale slakken i turboen min. noen som har noe formening om dette er for mye slakke ?
 10. Har idag skrudd litt på bilen, og tok ned innsugsfilteret. Kjente da på spindelen og følte ikke at det var noe slakk radialt, men litt aksialt (ikke så mye at tubinen tok i godset). men jeg fant olje i slangen inn på turbo, og den olja må komme fra olje separatoren. Noen med erfaring med dette ? Hva er foresten den klumpen på slangen fra oljeseparatoren som står like før slangen går inn på turbo ? en ventil ?
 11. Kan det være at olje separatoren kan kaste over olje ? Nå har ikke jeg hatt tid til å sjekke, men vil tro den kanskje går inn på innsuget på motoren, eller tar jeg feil ?
 12. slik ser det ut rundt ene koblingen, og i tillegg var det en liten dam på bunnplata. jeg bytter luftfilteret på hver service (15.000km), koster jo ikke mange kronene.
 13. Er det noe tetninger i turboen som er dårlige da ? Men burde det ikke også da være mulighet for olje på eksossiden, og med fare for at det kan ryke litt fra eksosen, eller at bilen blir veldig skitten bak ? Noen som vet om det er filter på utåndingen på motoren ? Hørt om at bla. BMW har dette, og om disse utåndingsfiltrene blir tette, så kan det bli et høyt trykk i bunnpanna som gjør at bla. returen på olja fra turboen får dårligere flow, og som til slutt vil havarere turbo.
 14. Var nede med beskyttelseplata under motoren her om dagen, og la da til merke at oljesvettinga rundt slangen inn, og ut av intercooler har blitt noe verre en før. Hva kan årsaken være ? Finnes det en o-ring på disse koblingene til intercooler som kan byttes ? Er det normalt med olje i intercooler ? Har lest at enkelte bilmodeller har et utåndingsfilter som kan bortimot bli tett, og som kan lage større mottrykk i motor, har OM648 motoren et slik filter ?
×
×
 • Create New...