Jump to content

Hallgeir Helland

Members
 • Posts

  1,446
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Hallgeir Helland

 1. Kan de være assosiert med drivlinje.no? https://drivlinje.no/drivaksel-mercedes-w251-r-klasse.html
 2. https://drivknuten.se/catalogsearch/result/?q=A2513302101 Fem tusen? Takk for tipset! Ser meget bra ut.
 3. Hei, Min R-klasse trenger ny drivaksel venstre framme - A 251 330 21 01 - ikke umiddelbart men den lager ulyder. Men hvem burde jeg velge som leverandør? BOS har den på lager men koster 16.691,- ex MVA - for dyrt synes jeg. Autotrio kunne skaffe den (14 dager) for litt under 10.000,- ex MVA. Rimeligere men fortsatt dyrt! eBay har den for ca 1300,- pluss frakt fra Tyskland, men jeg tenker den er kanskje ikke helt original…. https://www.ebay.com/itm/Antriebswelle-Mercedes-Benz-R-Klasse-W251-4-Matic-Links-vorne-NEU/141178549668?hash=item20dee5b5a4:g:m00AAOSwCA5cbCVP Er det andre muligheter, forslag? Kan man stole på at deler fra sb-autoteile.de (eBay annonsen) er OK?
 4. Finn kode 150005445 Jeg må selge favoritt felgene mine da de ikke passer til nye mercedesen (R-klasse) - den skal ha så mye mer innpress...
 5. Jeg kan via mine kontakter få den en del billigere, men da tar det fort noen uker for den må hentes fra Tyskland..... hmmmmm
 6. Jeg fant et verksted som ikke hadde sommerferie. De fant ut at det var fødepumpen som var gåen. Dyr sak, koster i overkant av 10.000,- inkl MVA men kan skaffes til i morgen.
 7. Stanset plutselig og uten forvarsel i en rundkjøring, og ville ikke starte igjen, hva kan være galt mon tro? 2009 modell WDC2511221A090586 OM 642.950
 8. Så fant vi feilen til slutt. Det var ikke noen sikring, alle de var OK. Det var vakuum pumpen. Lite logisk vil jeg si, sånn umiddelbart, men den var full av vann og har sikkert kortsluttet ett eller annet elektrisk. Jeg dro ut styreledningen, den med 16 pinner, da kom vinduer, blinklys, vindusvisker, takluke og elektriske seter tilbake i full sving. Jeg mistenker at vakuum pumpen har sugd inn vann fra baklukelåsen, for den har ikke virket som den skal ganske lenge. Så nå er det bare å ordne alle bremsene, med diverse rust på bremserør og sånt vanlig kjafs, så skal jeg forhåpentligvis få den godkjent og i drift igjen.
 9. Sjekket sikringene på enden av dashbord - alle OK, bare diverse lys uansett.
 10. Åh ja stemmer det er noen sikringer der også, de hadde jeg glemt. Må få sjekket de i dag, kanskje i lunsjen. Takk!
 11. Jeg fikk testet samtlige sikringer i kveld, aller er OK (dvs måler akkurat samme spenning på begge sider, med motoren i gang). Det var som du sier sikringer under panseret både passasjersiden og førersiden, samt under baksetet passasjersiden sammen med batteriet. Jeg har annensteds fått indikert at kanskje feilen ligger i noe som de kaller SAM modul, den boksen med noen sikringer og noen rele som sitter innenfor sikringspanelet på førersiden under panseret. Skal sjekke den i morgen tenkte jeg.
 12. Takk - jeg skal prøve å komme meg avgårde og måle litt på bilen i kveld. (den står parkert på arbeidsplassen min nå)
 13. Hei, Jeg skulle ha bilen min (1998 E320T 4matic) til EU kontroll og forventet noen anmerkninger på bremsene, men like før kontrollen oppsto nye problem: Vindusviskere virker ikke. Elektriske vindusheiser virker ikke. Elektriske seter virker ikke. Lyktespylere virker heller ikke. Soltak virker ikke. Så jeg lurer på om det er en felles kontrollboks ("hjerne"?) for disse funksjonene, som har tatt kvelden? I så fall, hvor finner jeg den i bilen, og er det en typisk / kjent feil? På forhånd mange takk!
 14. FINN-kode: 92879132 https://goo.gl/photos/2DGZgsummEmWzmrm6 Halvannet år gamle bilder, skal ta nye bilder snart.
 15. Vurderer å selge bilen da jeg ikke har tid eller penger til å ordne sånne ting.
 16. Først nå i dag fikk jeg anledning til å se på Mercedesen igjen. Den hadde nå flatt batteri. Så noe er feil, og har tappet batteri et unødvendig mye for strøm. Jeg ladet batteri et litt, så jeg fikk startet motoren. Da kunne jeg kjøre vinduene opp igjen. Om jeg slår av motoren, og tok ut nøkkelen, og gikk ut av bilen og lukket døren; da åpnet vinduene seg igjen, som på videoen. Ved batteriet er dere en oversikt over sikringene, og der fant jeg en nummer 19 som jeg tro ut. Da sluttet bilen å tulle, vinduene åpnet seg ikke selv lenger, og vindusviskeren på bakvindu kjørte ikke lenger hele tiden. Denne sikringen skal visst ha noe med han for funksjonene og gjøre. Den var ekstra stor, 40 A
 17. Hm merket ikke om takluken åpnet seg. Skal sjekke. Men jeg lukket vinduene med nøkkelen. Må teste litt mer etter leggetid.
 18. Det startet for noen dager siden. Jeg skjønner ikke hva som kan være galt. Se video.
 19. Noen mangler ved EU kontroll. Noe rust. Noe mugg på interiør. (Det kom i løpet av vinteren) Jeg skal ordne flere nye bilder i løpet av de neste dagene. Bilen et senket, godkjent i vognkort. Motoren er byttet ved 300.000 km til en 2,3l 150hk M111 motor som fungerer kjempefint. Utstyrsnivå er classic, det enkleste. Bilen er veldig god å kjøre men jeg har ikke tid til å utbedre rust, skifte interiør og ordne slitedelene som må byttes for EU godkjenning. Selges derfor til noen som har mulighet til dette. Bilen er fullt kjørbar som den står, men den har stått en stund nå i vinter. Det ser ut til at batteriet er dårlig. Men den starter. Se lenke i signatur for masse detaljer og bilder. Prisantydning kr 7900,-
 20. Hei, Ønsket kjøpt: stoff interiør (seter og dørtrekk) til pre facelift W202 sedan. Varme i framseter. Bakseterygg kan ikke legges ned. El vindu kun foran. Pris opp mot kr1000 for interiør i god stand. Fortrinnsvis på Sørlandet et sted men kan strekke meg til Stavanger i vest og Oslo i øst. Sånn omtrent.
 21. Hei, min trofaste 1997 C180 er brukt opp. Mye rust, mange ting som må utbedres til EU kontroll og et interiør med fuktskader taler mot investering til utbedring. Vil gjerne ha en tilsvarende. Må ha fast bakseterygg, ikke sånn som kan legges ned. Bensin, men gjerne større enn 180. Gjerne V6, det er kos. Stoff interiør. Gjerne ferdig godkjent senket. Ikke rust, hvertfall så lite som mulig. EU godkjent fortrinnsvis. Vi (jeg) ser stadig på Finn men har ikke fått reist for å se på en enda. Så om noen vet at en av de er god, si gjerne fra. Det er litt tiltak for meg å komme meg avgårde for å se på bil pga syk kone og tre små barn.
 22. Skal si at tiden flyr. Bilen har vært jevnlig i bruk siden sist men på siste EU kontroll var det mye småfeil. Siden økonomien er litt slapp ble bilen stående mer enn vanlig, og sto ikke i garasjen da snøen kom. Nå som snøen er borte ser jeg at det er kommet en del fukt inn og interiøret har fått stygge mugg flekker, eller råte kan man vel kalle det. Så bilen må trolig tas ut av drift permanent. For jeg har ikke behov for den nå for tiden, og ikke penger til å fikse den opp. Vi bruker E-klassen for tiden da den har plass til alle 3 ungene. Vil noen kjøpe den så ta gjerne kontakt. Jeg lager vel en til salgs annonse om litt. Må ta noen bilder. Felgene beholder jeg selv.
 23. I min W202 monterte jeg en 12" i seteryggen. Super god lyd, og minimalt med tap av bagasjeromsplass.
 24. Vet noen her om det er lett å få tak i et syvende sete, for å bygge om en 6-seter til 7-seter? Det ser ut til å være bare en ekstra smal pute som monteres mellom de to store setene, i stedet for armlener...
×
×
 • Create New...