Jump to content

Yankee

Members
 • Posts

  61
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Yankee

 1. Mange takk , er ikke alltid diss nettbutikkene er til å stole på.
 2. Fulgte anbefaling og kjøpte Mann filter, men kan dette være riktig filter jeg har fått? Der er jo ikke den gummikanten på det nye.... det gamle er det som er satt i på sist service på MB verksted redd for å gjøre feil her...
 3. Er en 220 cdi fra 2014 så da er vel det 651? kunne ventet om jeg ikke hadde tappet av før jeg så det var feil, så nå må jeg eventuelt bytte oljen på nytt. Den gamle jeg tappet var ikke ren nok til å fylle på igjen.
 4. Regnes det som fullverdig løsning å suge ut oljen, eller bør den tappes av med å skru ut oljepluggen? ser mange bruker motorens ved skift. Også merkeverkstedet. Er det sterkt anbefalt? går det fint å bytte oljefilteret noen dager etter oljeskift? Eller forurenser det oljen? (Fikk feil)
 5. Det var riktig, en liten umbrako.
 6. Har fått 2er feil på at tåkelys er feil justert. Trodde der ikke var justering på dem. Noen som vet hvordan det gjøres?
 7. Sensor Høyre side foran har begynt å feilvarsle konstant, startet med varsling etter reg og vask så er vel kanskje fukt i en sensor. Den på siden ser jeg skal kunne byttes bare ved å ta ut innerskjerm. Noen som vet om fanger må av for å bytte de foran? leveres alle sensorer i sort slik at de må lakkes? Kan man sprøye over hele eller må noe maskeres? Slipe før lakking? Noen som vet om alle foran er like? Ser det opereres med to delenummer til bilen A212 542 0018 og A212 542 0118, noen som kan si hvilke jeg skal ha? ser skruvat selger to varianter, en til kr 655 og en til kr 204 , noen som har erfaring med billige sensorer?
 8. Deler noe mer erfaring med lanolin. Har nå hatt det på en eldre c klasse over vinteren. Gjør nok nytten på beskyttede steder under deksler ol. Men i hjulbuer som var begynnende rust før behandling i fjor har det vært katastrofalt dårlig. Må være dårligste nytte jeg har hatt av noe rustbehandling, sikker på at hvilke som helst annen behandling ville vært bedre. Mulig at lanolin vaskes for fort vekk på slike steder sprut fra hjul kommer hele tiden? Blir ikke mer lanolin for min del i hvertfall.
 9. Nei finnes ikke tegn til lekkasje så var bare for gammeldags rutinemessig sjekk, men da skjønner jeg det ikke er nødvendig,
 10. Nei det var ikke helt kurant. Vet du om der er varsel dersom nivået blir for lavt?
 11. Noen som kan si meg hvordan oljenivå kontrolleres på s212 fra 2013/14 ? bruker man diagnose eller er det som på 210 serien at man kjøper peilepinne? er det oljeflaske med stjerne på som gjelder til eventuell etterfylling?
 12. Noen som har kjennskap til om MAN filter og Bosch leverer pollenfilter i samme kvalitet som original? På min S212 fra 13/14 er det vel aktivt kull i dem? Ser noen andre merker er opplyst som karbonfilter men det blir vel ikke helt det samme? ser skruvat selger noen under eget merke, noen erfaringer med hva man får da? jeg kjøpte noen forstillingsdeler i fjor til en gammel bil, og fikk da fra ett tysk fabrikat😀 anbefalte merker på oljefilter?
 13. Mange takk; da blir det den.
 14. Noen som kan si meg hva slag motorolje jeg skal ha til min e220cdi 2013 mod med om651.924 ? er det 0w30 som skal på disse slik som på mange andre diesel av denne generasjon? Longlife? jeg velger nok fortrinnsvis mobil eller castrol, men ble litt overrasket når jeg spurte merke mb verkstedet brukte om jeg byttet på service, de brukte Total 🤨 trodde de brukte den som ble levert fra Mercedes🧐. Så nå må jeg sjekke hva de putta på gearkasse når de tok en formue for å bytte på den 😡
 15. Har byttet skiver og klosser foran og bak. Brukte Zimmermann skiver og Textar klosser. Trodde dette skulle være bra, men har fått litt bremseskrik både foran og bak, er litt akkurat når jeg begynner å bremse litt svakt ved f.eks parkering og oppstår spesielt når jeg endrer kjøreretning rygger/kjører forover/ rygger. Er det da klossene som er årsaken? Har hatt alt av igjen for å sjekke at alt glir som det skal, og har brukt aluminiumspasta på glideflater, noen som har gode råd? Må jeg bytte til originale klosser for å få vekk?
 16. Ser i en artikkel i motor at nye Mercedes blir behandlet under med voks fra. Fabrikk. Noen som vet hva slag voks dette er? mercasol verksted sier nå de har sluttet å sandblåste og grunne med epoxy, de har bedre erfaring med å bremse rusten med tynnstoff..... jeg blir skeptisk, og prisen var nå 8000 🙀 for første behandling. Og det er jo noe griseri å ha på bilen. tenker om det er en god løsning å gjøre det selv med å bruke ferobet rustkiller på de stedene som er noe begynnende rust, male over med arcanol eller epoxygrunning også legge på ett nytt lag voks?
 17. Hva er intervall for bytte av gearolje på manuell gearkasse? type olje skal på denne? tenker å prøve å bytte uansett, da jeg synes den er litt «trang» i noen gear, spesielt første. Kan det hjelpe? Aner ikke hva A-lag olje som er på fra før. reg nr NE 98419
 18. Fikk sveiste felgen hos proff s.veisebedrift. Kostet 700 kr og ble tett, men finishen ble bare sånn passe, så hadde det ikke vært så mye ventetid før ferien hos felgteknikk så hadde jeg heller levert den der. Det hadde kostet ca 2000 ink frakt. Er det billige felger kam man jo heller kjøpe nye, men dette var en original AMG felg som koster 6500 om en hadde klart å få tak i.
 19. Testet ut Lanolinbehandling på eldre c klasse. Vil tro det vil funke bra mot begynnende rust, men etter en tur på bukken nå fire måneder etter ser jeg at de ikke har fått lagt på noen av de utsatte steder over bakaksel😱 kontakter selvfølgelig verksted om det men var ikke bra. ellers er erfaringen at lanolin er noe skikkelig griseri som renner og drypper overalt, så vil ikke ha dette på nyere bil som ellers er bra under.
 20. Mange takk for godt svar, da handler jeg inn etter din anbefaling
 21. Forstår jeg da rett at det i tillegg til å være ATF så må den ha koden MB 236,3 eller 345.0 for kaldt klima, og at disse oljene på vedlagt bilde ikke skal brukes da de ikke er riktig kode? får man 345.0 om en kjøper olje fra Mercedes ?
 22. Hva er korrekt type servoolje på 2004 modell manuell w203 regnr NE98419? finner ulik informasjon på dette, noen sier ATF Dextron III men den er rød; virket som det ikke var rød fra før , men nesten tom så ikke sikker. Andre kilder gir noen delenummer med olje grønn.
 23. Har fått sprekk i en felg. Noen som har liggende for salg? Trenger bare en, men kjøper det du har
 24. Har googla frem noen felgfixere, får høre med dem hva de kan gjøre.
×
×
 • Create New...