Jump to content

Olav

Members
 • Posts

  3,779
 • Joined

 • Days Won

  9

Everything posted by Olav

 1. Med såpass tung (og bevegelig) last er det viktig å ha en tung og sterk bil. Jeg hadde E-klasse når jeg kjøpte campingvogn for noen år siden (W 210 - E220) Men følte meg ikke trygg med 2 tonn på kroken. Endte med å kjøpe en ML 270 som var chippet til 200 hk/450 nm. En drøm å kjøre med. Dro to vogner til Spania med den.
 2. Ta kontakt med Arctic Trucks. Om de ikke kan gjøre det så kan de sikkert hjelpe deg på rett vei. https://arctictrucks.no/
 3. Mikrobrytere i dørlåser var et problem på forrige generasjon. Mulig det samme på din?
 4. Jeg har en 203 med manuell kasse. Går ut fra at det er noenlunde samme konstruksjon som 204. Min er gått ca 210' nå, stort sett på lokalkjøring. Clutchen er fin, og kassa er også veldig tight og fin.
 5. Få se fronten da? Siden det ikke ser ut til å være stjerne oppå panseret, så går jeg ut fra at den sitter midt i grillen. Beklager å si det, men det synes jeg blir feil på en sedan. Det skal være forbeholdt coupe/roadstere. Mulig jeg er sær, men i mitt hode blir det feil når det ikke er stjerne på panseret på en sedan. Men ellers ser det ut til å være en meget flott bil Fin farge og godt utstyrt. Har litt lyst på en 204 selv.
 6. Det er vel snart sommerføre hos deg også nå? 🤩 Spent på om det blir 22 tommer.
 7. Prøve her kanskje? https://www.mercedes-benz.com/en/classic/classiccenter/classic-spare-parts/
 8. Sjekk her: https://www.worksystem.no/
 9. På min V-klasse var det mikrobryter i en dørlås som ikke registrerte at døren var lukket.
 10. Photoshop av en S63 Coupe. Her er originalbildet.
 11. Der var det mye gromt. Skjønner at det kan by på problemer å få kjørt mye med alle disse. Men hadde jeg bodd i Norge skulle jeg gjerne hjulpet deg litt.
 12. Olav

  W110 200d 1967

  Dette er nok ettermontert. Fant en prisliste fra 1968, og der er det beskrevet kun stål skyvetak.
 13. De vil nok se det, ikke minst på at skiltet er nytt. Men det er nå verdt å prøve. Det vil jo koste deg noen kroner, men det er uansett en kostnad du må ta om de makulerer originalskiltet. En annen mulighet er jo å melde skiltene tapt, men da vil du vel få helt nytt nummer. Jeg ville nok tatt turen innom en trafikkstasjon og lagt frem problemet. Er du heldig treffer du noen som har forståelse for at du vil beholde bilens originale skilter.
 14. Kanskje du kan bestille nye skilt fra f. eks Lator og levere inn dem i stedet for de originale?
 15. Helt ufattelig hvor mange symaskiner som ble produsert. For 120 år siden, i 1900, var verdens befolkning på grovt regnet 1,6 milliarder. Om vi regner 5 personer pr husholdning er det 320 millioner hjem. Bare de Singer-fabrikkene du nevner over her produserte 160 millioner maskiner. Nå gikk vel mange av disse til tekstilfabrikker, men om de hadde gått til private husholdninger ville annethvert hjem i verden hatt en Singer-maskin. Selvsagt et forenklet regnestykke etter som produksjonen strakte seg over mange ti-år, men allikevel.
 16. Olav

  Mercedes 300 SDL

  Vanskelig å si ut fra bildene, men en slik bil i topp stand kan nok være verdt opp mot 200.000. Det er jo en sjelden utgave. Kun solgt i USA, og produsert i ca 13000 eks. I en slitt tilstand som denne ser ut til å være kan du sikkert stryke en 0, og kanskje trekke fra enda mer. Erfaringsmesig er det en del rust på disse, jeg ser blant annet hull på forskjerm. Det vil koste mye både tid og penger å bringe en slik bil tilbake til god tilstand. Så mitt anslag er en verdi på mellom 10 og 20 tusenlapper.
 17. Moro at du tar vare på den som varebil. Det er jo en del av historien dette også. På 90-tallet var det veldig mange 124 varebiler, men nå er de sjelden vare.
 18. Ja. Byttet til instrument med KM-visning. Delenummer A1649007900 Arbeidet utført av Bertel O Steen Vare-Last-Buss. 555759 er vel verkstedets ID-nummer i Mercedes-systemet. Arbeidsordre 54388
 19. Mest trolig er den bygd på en tidligere ambulanse. Ser den har kode 978 CHASSIS SPECIAL VERSION. Mange ambulanser fikk nytt liv som stasjonsvogner på 90-tallet. Siden denne har overlevd så lenge er trolig jobben gjort skikkelig. Noen ganger ble det visstnok også brukt fint lite av den opprinnelige norske bilen.
 20. Har dem bygd ny tollstasjon på Torp? 🙄😀
 21. Her er den jeg kjøpte ny sommeren 2000. Forøvrig dumt det ikke er høyere oppløsning på bildet fra Lillehammer over her. Da ville man sett at alle bilene hadde løyvenummeret som siste siffer i skiltnummeret. Lillehammer Motorcentral var råe på å få til det. Men det gikk dessverre ikke på min.
 22. Ut fra bildene ser ikke dette farlig ut, men sving innom et dekkverksted og la dem få se på det.
 23. Ja, jeg ser det nå at skinnsetene skulle ha flere sømmer. Men fargen så da riktig ut i forhold til dørpanelene. Men selve stolen er original. Ser ut som de kanskje er trukket om i skinn i samme mønster som veloursetene.
×
×
 • Create New...