Jump to content

Backmann

Members
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Backmann last won the day on February 22

Backmann had the most liked content!

Community Reputation

4 Neutral
 1. Fant ut av problemet med turboene. Vakumet så ut til å være i orden, men da turboene lukket seg, kom det en merkelig ulelyd fra lavtrykksturboen. Demonterte turboene igjen og så at turbinhjulet på eksossiden hadde subbet borti turbinhuset. Tok kontakt med Turbo1 i Kongsberg på mandag og bestilte ny komplett mellomdel ferdig balansert. Hentet denne på onsdag og monterte samme dag. Motoren går nå som den skal😃 Lyktene ble også behandlet med Armor All Headlight Restorer. Kjapp og enkel behandling med våtservietter. Fungerte bra! Montert ny mellomdel Rent motorrom Vinterfelga var ganske møkkete. Tok tid å få dem rene til tross for sterke kjemikalier. Ferdig behandla lykter Får feilmelding på høyre sensor i frontfangeren. SRS systemet har derfor kobla ut. Ikke så rart når ene pinnen har irra bort. Omsider kom det ei pakke i posten også. Neste på agendaen nå er å finne ut hvorfor belgene siger luft. Innen to døgn så ligger den helt nedpå. Håper såpevann lokaliserer lekkasjen. Etter dette blir det en poleringsjobb med lakken og kromdetaljene.
 2. Update: Motor starter og går, men har litt problemer med vakum til turboene. Feilsøker videre i dag. Forhåpentligvis bare en bagatell. Når motoren går som den skal, blir det å gå over til det ytre.
 3. Kjapp update! Vellykket oppstart og ræva heva seg!🎉
 4. Alle rutene er også vaska innvendig og utvendig. Lagt på glassforsegling på utsiden av alle rutene. Anbefales👍🏼 Var også innom Garasjetid tidligere idag og hentet en pakke med div snacks. Oppdatering på dette kommer😊
 5. Takk for det😊 veldig ivrig på å få den på veien😄
 6. Endelig mandag!😃 «Ny» starter på plass
 7. Takk for det😊 Hehe ja, vært veldig ivrig. Blitt lagt ned over 200 timer hittil i forbindelse med motorbytte. Håper jeg også! Er bare å sette i gang det👍🏼
 8. Hei! I forbindelse med motorbyttet av 212'n tenker jeg å opprette en prosjekttråd. Har lenge sett etter en 212 med feil og mangler til en rimelig pris, for å reparere den selv. Har spesielt sett etter en med fullfargedisplay i dashbordet og girhendel på rattet. Kom da over denne som hadde fått motorhavari. Har tidligere bygd motorer, så dette skulle gå bra. Fremgang: - Hente bil - CHECK - Grundig utvendig vask og rigging på bukk - CHECK - Inspisere og identifisere problem med motor - CHECK - Ta ut motor - CHECK - Sjekke motor - CHECK - Bytte motor - CHECK - Vaske alle motordeler før montering - CHECK - Pusse ned motorblokk og lakkere opp - CHECK - Satt inn motor - CHECK - Oppstart - Pågående Fremtidige planer: - Polere opp chromelister - Polere opp lykteglass - Bytte defekte og/eller ødelagte deler - Fjerne og utbedre alle feilkoder - Ettermontere ryggekamera - Ettermontere parkeringssensorer - Oppgradere command software(om mulig) - Montere ny stjerne på panser - CHECK - Sjekke luftunderstellet bak. Kanskje den hever seg når motor starter? - Fullstendig innvendig vask og rens - Toning av ruter? - EGR delete. - Rette ut bulk i førerdør. BILDER: Hente bil Bil klar på bukk. Slengte samtidig på noen sommerhjul for å se. Syntes dem passa veldig bra. Identifisere problem med motor. Brukte inspeksjonskamera og kikket rundt på motoren. Hele blokka var full av oljesøl. Ser at kjedestrammeren ikke er strammet til ordentlig av et verksted som byttet dette for 39,000km siden. Trolig skrudd seg selv lenger og lenger ut til det fosset olje ut. Med tiden har dette forårsaket motorhavariet. Kjedet har vært så slapt at det har revet med seg spon fra toppen ned i olja. Blåsvidde rådebukker. Slitte rådelagre Aluspon fra toppen i veiva Etter nærmere sjekk av veiv og råder, kom jeg frem til at den totale kostnader for maskinering og deler ville komme på 40,000kr++. Valgte derfor å få tak i en annen motor som hadde gått noenlunde det samme til halve prisen. "ny" motor på plass Stjerna må en ha Motorrommet var fullt av olje. Her er etter det er vært sausa inn med avfetting. Jeg er ikke en som klarer å montere tilbake møkkete ting. Derfor blir alle deler vaska. Blokka ble også pussa ned og lakka på ny. Den EGR'en skal vekk... Mer vasking Montering På vei inn Klar til test Så får vi en brå vending.... Injectorene har fått luft i seg og det ligger luft i railen. Bilen nekter å starte med mindre alle fire injectorene er fulle av diesel. Som om ikke det var nok så ryker starteren også. Det er lørdag morgen og jeg må sitte og se i veggen til mandag så jeg får tak i en annen starter. På mandag får jeg også muligens besøk av en med Star for å stille opp trykket på høytrykkspumpa, slik at lufta forsvinner fortere. Oppdatering kommer!
×
×
 • Create New...