Jump to content

FrodeS

Betalende medlem
 • Posts

  21,292
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Everything posted by FrodeS

 1. Rest er genialt. Jeg var nære unna å ettermontere det på 124’n min en gang, men det var ikke så nødvendig etter at den fikk webasto. Fungerer rest med kald motor også? Altså kun lufting? Jeg mente den skrur av etter en viss tid ELLER motortemperatur under et visst nivå.
 2. Hei. Frist for artikler til MB Tidende 3/2021 er fredag 27. august. Artikler kan sendes til mbtidende@mbentusiastklubb.no . Husk at vi også trenger fine kandidater til midtsidebiler. Har du et blinkskudd fra i sommer, kanskje? Få det med! Hva er interessant i MB Tidende? Stort sett ALT fra medlemmene er interessant. Har du vært på ferietur med bilen i sommer, og vil komme med litt tips til andre? Vokste du opp i en speislell bil da du var liten? Hva var "din første mercedes"? Kun fantasien setter grenser.
 3. En får kalle det flaks i uflaks at det skjedde såpass sentralt, og løste seg greit. Vet du om de pluggene fra biltema er lovlige? Jeg mener å ha hørt at det egentlig skal plugges fra innsiden. Godt å ha i bakhånd er de uansett, jeg har sett i de fleste bilene her, og har fått testet det noen ganger.
 4. Kjedelig. Det kan vel neppe være hærverk heller? klubben har avtale med Riis, de har vel avdelinger over alt?
 5. Først må du sjekke etter åpenbare feil. Det er ganske enkelt, og koster ikke noe. Sjekk at kompressor går, og om den gir noe trykk. Sjekk etter lekkasjer, ledninger som er gnagd over etc. Sjekk at luftfilter inn til kompressor eller slanger til den ikke er skadet. Gir ikke det resultat, så få lest ut feilkoder. Når det har dukket opp feilmelding, så er det også lagret en kode, som sier noe om hvorfor feilmeldinga kom. De fleste komponenter til arimatic på 164 er relativt rimelig å handle, og overkommelig enkle å bytte selv, men begynn ikke å bytte i hytt og pine uten å vite hva som er feil. Setter du bilen på verksted, og de hører snakk om luftfjæring, finner de gjerne frem ekstra stor gaffel til regninga. Det er lite poeng i å sitte og gjette online, men en ikke helt ukjent feil, er om kompressoren begynner å bli sliten. Da kan det komme melding om at den bruker for lang tid på å bygge trykk. Vanligvis blir da også maks trykk redusert. Kompressoren er rimelig og enkel å overhale, og koster heller ikke avskrekkende mye å bytte ut.
 6. Hehe, vi fikk 19. Detta der fikser du vel greit?
 7. Husk at du aldri bør eie mer enn 7 mercedeser, for da er det fort de som eier deg
 8. kanskje mer pga sludder i annonsen? kjøpt seeeent 89, men fortsatt generasjon 1? Av vegvesenet godkjent som klassiker pga null rust og kun originale deler? fin bil, men jeg blir litt sliten av sånne annonser.
 9. Slett ikke dumt, det. Jeg gjorde det på en 124 jeg hadde en gang, etter at jeg ble lei av bolter som gikk tregt. En liten runde med gjengetapp i alle hullene, så var de som nye igjen.
 10. Nå vet du i hvert fall hvilket verksted du skal holde deg unna. For hver gang det der gjøres, blir gjengene litt dårligere.
 11. Fin video på youtube. Mye gamle biler, mye kultur fra andre land. Anbefales.
 12. Aldri sett poenget med å trykke på noe knapper for å gjøre bilen mindre komfortabel... Meeeeeen, en skal visst ha ganske fintunet ræv for å merke forskjell til de arnottene uten tank.
 13. Får du ordnet diamantkutting på noe vis? Jeg «ga bort» mine lorinsere etter at det ble forsøkt vinkelsliperkutting Kjedelig når felgene stikker på svømmetur, men godt det ordnet seg. Jeg har også et sånt sett liggende til s-klassen, men jeg foretrekker gubbelook nå.
 14. Den ekstra tanken stenges av i sport 1/2. Den er gjerne i seg selv grunnen til lekkasje.
 15. Artig å høre at bladet begynner å komme ut. vi jobber en del med disse bladene, og så blir det litt vakuum når det er levert, og ting bare må gå sin gang. Artiklene til Syver er veldig hyggelige å få med. Jeg ønsker meg mer sånt, det er bare å sende inn til mbtidende@mbentusiastklubb.no . I år er det også meningen med 4 nummer, så vi trenger masse artikler!
 16. Jeg tror det betyr at de ikke er noe å ha, og at du skal sende dem til meg 94 kan være riktig det. Tenk deg 18" i 94... Og den bilen. Da kan det ikke ha vært mye tvil om hvem som var kongen i gata. Du har vel hatt den siden ny også?
 17. Ah. Godkjent for 2 nye år. 2 dager på overtid. Meeeen, det begynner å bli en del å gjøre med denne nå. Jeg får bare se hva det blir til etter hvert.
 18. Ikke så aller værst? De er jo dritfine. Så kan man selvsagt si at de ikke er nøyaktig sånn som de ble laget, men så er det jo også rundt 30 år siden disse var i produksjon. Den gangen fantes jo knapt alufelger i det hele tatt, men jeg skulle gjerne sett noe annet fra samme tid som ser like bra ut. Sjekk inni, jeg mener det er datomerking. Av de jeg hadde, var to fra 1990, og 2 fra 1991 hvis jeg husker rett.
 19. Er det ikke mulig å slipe senter sånn som originalt? Dine ble jo veldig fine, men det er noe eget med original-looken på disse. Dette var ikke budsjett-felger.
 20. Jeg har akkurat solgt et sett sånne, som en kompis skulle fikse på. Det ble bare tull. rs90 er tvers gjennom kvalitet, og veldig tidsriktige. Lakken er helt enormt solid, men når den først må gjøres noe med, så er det vanskelig å få original look.
 21. Var veldig fin. Synd den gikk i pressa.
 22. Kule maskiner. Symaskiner er vel aldri noe jeg har tenkt så mye over, men synes generelt det er artig med sånt godt, gammeldags håndverk. Nå kan jo hva som helst 3-printes og masseproduseres, men å lage sånt der for 100+ år siden er imponerende. Det samme med urverk, og ikke minst damplokomotiver.
×
×
 • Create New...