Jump to content

KM.Ellingsen

Members
 • Posts

  18
 • Joined

 • Last visited

KM.Ellingsen's Achievements

0

Reputation

 1. Takk for det Kenneth! Var ute å sjekka nå på morran. Før start har jeg batterispenning 11,9V. Etter start, altså på tomgang, øker batterispenning til 13,7- 13,8V. "Sekk" nede i 9,5V ved start av motor. Har ikke kjørt, men skal ut på en liten 60km tur litt utpå, så skal sjekke da. Ved øking av turtall på tomgang øker batt spenning til +- 14,5V. Meldingen om batt. beskyttelse kom opp igjen, og etterhvert en klareringsmelding. Først: "Convenience functions unavailable", eller noe i den duren, og etter litt tomgangskjøring "Convenience functions available again". Forsøkte da å åpne bagasjelokk, men funket fortsatt ikke. Bilen er "norsk" og skal inneha et batteri med større kapasitet, iflg dekodet utstyrsliste. Men klart, vet jo ikke når og evt. om det er skiftet i det siste. Disse er vel utstyrt med to batteri?
 2. Hei, elektronisk åpning, både fra fjern og fra bryter i kupe, fungerer kun når det selv vil. Dette hendte første gang en dag for ca fire uker siden, men funksjonen var tilbake samme kveld. Fenomenet har plutselig nå oppstått igjen og jeg er tvunget til å åpne manuelt med nøkkel. Det jeg i denne omgang la merke til, er at det når jeg setter meg i førersetet, dukker opp en tekst i displayet som sier noe om batteribeskyttelse. Kan noen her bekrefte eller avkrefte at fenomenet er et ledd i bilens system for beskyttelse av batteriet? Selv etter lengre kjøretur får jeg ikke åpnet. Har aldri sett denne meldingen tidligere, så er på tanken at denne er relevant ved forsøk på elektronisk åpning forut.
 3. Har selv nettopp gått til innkjøp av en tilsvarende E klasse, dog med kompressor-matet motor og 2004 mod. Jeg bor i Nordland og bilen befant seg på Østlandet. Fikk gjennomført en NAF test i forkant. Avantgarde kan vel enkelt sies å være en mere sportslig utgave. Forandringer i interiør, typ nappa skinn, mørkere treverk, kromlister i eksteriøret, mer sporty hjuloppheng, noe lavere/ senket. Vil naturlig nok gi bedre responsivitet på veien. Svært pene å se til! Jeg har innebygde gardiner/ solskjerming i bakdørene på min, uten at jeg skal påstå at akkurat det er Avantgarde spesifikt utstyr eller rent ekstrautstyr. Andre kan kanskje fylle på her om det er flere relevante ting som stikker seg ut. Får passe på å sjekke drivverk og evt rust. Servicehefte har du kanskje fått se? Sjekk gjerne hvor lenge til neste service og evt be om å få dette inkludert hvis nærtstående. Be om dokumentasjon på evt reparasjoner og ekstrautførelser. Importbiler er vel ikke understellsbehandlet ihht rutine som ved innførsel av nye MB til Norge på den tiden? Pell av deksel på toppen av motor for å se etter evt dyselekkasjer. Ellers er jo bilen så vidt innkjørt. Har bil i mange gode år fremover så lenge den er, og blir, tatt vare på. Denne har vel SBC bremsesystem? Vet ikke hvordan man burde forholde seg til dette ved et kjøp. Er nok mange her som kan gi bedre svar og gå i den modellspesifikke dybden for deg. Ellers kan det jo være en ide å tenke NAF test. Får vel et par forskjellige tester og priser å velge mellom, alt etter hvor grundig de skal gå til verks. Er NAF medlem og det ga vel noen kr i rabatt. Kan jo hende det er mere kostnadseffektivt enn å reise ned sånn i første omgang? I mitt tilfelle fikk jeg bilen fraktet med lastebil til Trondheim. Sparte noen gode km og tusenlapper. Ikke minst fikk jeg og guttungen en fin togtur
 4. Takk for godt svar! Ser de nevner at cd- veksler vil legges død. Kjenner du til dette og medfører det riktighet? Lytter ikke til cd i disse Spotify tider, men kan finne på å åpne og lukke panelet bare for syns skyld
 5. Ønsker å bytte ut Audio 20, eller NTG 1 som jeg også ser de kalles,m/cd innebygd, samt cd veksler, i en NTG 2.5. Noen som vet om dette lar seg gjøre greit? Trenger vel kanskje noen overganger. Noen som har koll på dette?
 6. Etter å ha vokst opp i MB familie er det en ting jeg har oppfattet: Man trenger stort sett ikke bytte en Mercedes diesel motor gamlefar kjøpte en drosjekjørt W210 som bruksbil i sin tid som hadde rundet 500.000km, uten å rynke. Nøkkelord var servicehistorikk, dokumenterte reparasjoner og utbedringer, samt en tilsynelatende oppegående selger/ eier. Vet ikke hva andre erfarer- men hadde like gjerne, og kanskje heller, kjøpt tidligere drosje, enn privatkjørt. Drosjeeiere har ofte hatt bilen siden den var ny og har som regel tatt godt vare på bilen. Slik er det iallefall her ute på landet. Hvordan forholdene er i eksempelvis Oslo Taxi, skal jeg ikke uttale meg om. Ville heller vært "bekymret" for andre ting enn motor.
 7. Hei Ønsker innspill på utbedring av bakre eksosoppheng. Som dere ser av vedlagt bilde henger anlegget rett under bakaksling og medfører vandring og vibrasjon. Må dette sveises, eller kan det tenkes det finnes andre løsninger? Midlertidig sammenføyd med slangeklemme. Innspill mottas med takknemlighet.
 8. Lagrene er vel ferdig greaset. Vil det da være nok å rengjøre for så å grease opp spindel før påmontering? Andre hensyn som burde tas?
 9. Apropos strekke ut. Kan ikke være regkjede som har strukket seg...? Har du funnet ut av problematikken?
 10. Tenker gå for denne varianten: https://www.autodoc.co.no/febi-bilstein/7007203 Er komplett nav med ferdig-satte lager for begge sider.
 11. Denne skal visstnok være spesialtilpasset MB. Er dog usikker på hvilke muligheter man har med denne, bortsett fra rene avlesninger. Har SBC, ikke Airmatic.
 12. Hvilken løsning gikk du for? Har intet vondt å si om glassantenne. Har selv montert DAB i fruens vintertraktor, X-trail. Opplever bedre DAB mottak i denne enn i arbeidsbilen min, en Toyota LC 150 med fabrikk DAB. Det som er utslagsgivende er korrekt montasje og god jording. Har montert glassantenna i frontrute, men flere fagfolk spekulerer i bedre mottak i side- eller bakrute.
 13. Hei, leser på denne siden http://www.mercedesmedic.com/mercedes-star-diagnostic-scanner-tool-everything-you-need-to-know/ at man kan, etter noen år, bli sittende med skjegget i postkassa grunnet utløpt lisens på disse Kina- kjøpte C3 og C4 mux'er. Er dette noe dere kan bekrefte eller avkrefte? Er på utkikk etter diagnoseverktøy og kom da over denne siden. Her nevnes også andre, mere kostnadseffektive mux'er som visstnok skal gjøre samme sus. Det anbefales bla. en variant her som ikke krever tilkobling mot datamaskin, iCarsoft MB II. Denne takler visst ikke MB eldre enn 1993 eller MB med 38 pin kobling/ kontakt. Hva tror dere om disse alternative MUX'er? Tar gjerne i mot innspill.
×
×
 • Create New...