Jump to content

GJB

Betalende medlem
 • Posts

  91
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by GJB

 1. Disse "ettermarkeds-led" skiltlysa som selges er vel ment å plugges rett i der pæra sitter og så er det en plastlinse som treffer der det originale glasset ligger og tetter. Slik jeg forstår det er saken her å bytte ut de komplette lampeholderne med original led slik facelift modell har?? Vil da tro det må demonteres deksel på innsiden av luka, hvilket er ganske enkelt. Men vil ikke bilen varsle om defekt pære ved endring til led på pre facelift modeller?
 2. https://bevo.mercedes-benz.com/bevolistenmain.php?&navigation_path=oilfinder&language_id=1 søk litt her..
 3. Disse bilene er jo superbra generelt, blant de beste MB hva driftsikkerhet angår. Ang motoren, så er dette enten sein versjon av m271(kompressor) eller den nyere m274(turbo) Begge er nok bra, men m274 er en spenstig liten motor som jeg digger. Ikke hørt noe negativt om den, men forgjengeren hadde litt div. Dog var nok det mest på tidligere årganger.
 4. Temp er mest sannsynlig så enkelt som å bytte temostat, superenkel jobb på disse. Bare vær obs om det er plastlokk over termostat, da må ikke boltene skrues for hardt til.. ang fusking så er det sikkert mange feilkilder, men opplevd lignende symptomer pga dårlige tennkabler. overspenningsrele' er kjent, likeså falskluftlekkasje i vakum system/innsug.
 5. Har du fått skiftet olje på fremre diff? Jeg antar at dette er samme konsept som på GLK, X204. Der er det kun tappeplugg i bunnen, og man kan via samme montere adapter og fylle inn korrekt mengde olje via en pumpe (pluss bittelitt for å ha litt og søle ut) for deretter lynraskt sette i bunnpluggen. Adapteret jeg snakker om er samme som brukes til fylling av automatgirkasseolje. Dette er i utgangspunktet kurrant jobb, men ikke noe man bør surre med om man ikke skrur litt bil til vanlig. Hvilke prosedyre verksteder bruker vet ikke jeg, tror de sier at denne oljen normalt ikke trengs å skiftes ut.
 6. Tror det vil ha mest å si hvor hardt du kjører bilen etter tuningen..
 7. Kan skjønne at hun savner GLK’n.. Kommer stadig noen spennende GLK på finn for tiden, om man ikke kjører veldig mye pr år ville kanskje en med bensinsekser vært spennende.. 220cdi motoren er effektiv og fin, men 170hk er snaut på såpass tung bil. Med tuning er det helt ok, omkring 210hk/500Nm. Det gir bedre dynamikk og kjøreglede.
 8. Er visstnok for høy forspenning i lagrene ja. Hvorvidt dette ble mindre tema på facelift eller nyere årsmod vet jeg ikke. Min har sportsunderstell, og er akkurat passe stiv for normal kjøring. Endel støy vil du trolig høre med 19 og 20" hjul. Med 17" vil det være mer komfort og mindre støy. Personlig er jeg glad til for at min ikke har Webasto, joda det er komfortabelt, men etter at jeg hadde den møkkaVolvoen hvor også Webastoen laget masse trøbbel/tømte batteriet etc.. så er det like greit med en Defa varmer med kupevifte.
 9. Håper de har fortsatt glede av sin stridsvogn;-) Jeg kan kun snakke utfra egen erfaring med min GLK 10 mod. Det er den desidert beste bilen jeg har hatt, og funderer på å kjøpe en til. Testet firehjulstrekken jevnlig på ulike underlag, og dette er skikkelige saker. Hadde en Volvo XC70 tidligere, også 10 modell, og det er ikke sammenlignbart på noen som helst måte. GLK n er bedre på alt! Dette problemet med lager i fordelingskasse har ikke jeg hatt enda, og tror heller ikke alle disse får det, men hyppig oljeskift på girkasse kan nok virke forebyggende. Vet at feks RATS i Båstad tar en slik reparasjon om det skulle bli nødvendig. hvilke årsmodell og type GLK er det du har sett på?
 10. Enig i mye her, men finnes heldigvis bedre poleringsmiddel enn autosol. Feks Menzerna, evt Swissvax. Maskinpolering er nødvendig. Og flytende hard wax, evt annen forsegling.
 11. https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=147073729
 12. https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=159971871
 13. Jeg også, men W/X204 bila er like greie å skru på som 123. Kanskje like bra kvalitet og, den beste Benz hittil produsert??
 14. Jeg bytta i høst på min GLK, den og C klassen er jo svært like. Batteriet sitter under luftinntaksboksen bakerst i motorrom høyre side. Boksen tas løs ved å vippe unna tre klips. Jeg skrudde ut batteriet, rengjorde godt og satte på plass det nye. Ingen ekstra tiltak, og alt funka som før. Monterte agm batteri, starter enda lettere enn før.
 15. Gode poenger.. kanskje rep av den du har er en løsning?
 16. Skjønner. Tenkte at hvis det var noe feil på nøkkel slik at startsperra ikke ble deaktivert. Rattlåsen går av når du setter i nøkkelen?
 17. Har du forresten forsøkt å starte bilen med forskjellige nøkler?
 18. Dette kan kanskje være en forklaring, nå finnes det vel firmaer som er spesialister på rep av slike..? Evt ville jeg kanskje sjekket delenr og hørt med feks mbspecialist (Båstad bil) om de har en brukt. En ny koster nok en pen slant..
 19. Er nok startsperre som ikke er deaktivert av en eller annen grunn. Da går det ikke strøm til coilene. Blinker det i blinklysa når du låser/låser opp? Du har plastnøkkelen med ir vindu, ikke sant?
 20. Ok. Et veldig vagt tips; bremselysbryter. Husker en som hadde tomgangsproblem på en 300D, det løste seg etter bytte av denne. Hvordan el hvorfor aner jeg ikke. Men i forhold til abs har den jo nær relasjon.
 21. Har du sjekket batteri og ladespenning?
 22. Fikk et lite problem igår med den ellers så feilfrie suven min. Lys i bagasjerom blir stående på, og bilen varsler om at bakluke er åpen selvom den er lukket. Låsing fungerer som normalt. Lyset skrur seg til slutt av en stund etter at bil er låst. Noen som har vært borti lignende? Regner vel med at låsekasse må skiftes? Har ikke elektrisk bakluke.
×
×
 • Create New...