Jump to content

mubkap

Betalende medlem
 • Posts

  32
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

mubkap's Achievements

1

Reputation

 1. Hei alle sammen, Jeg har tilgang til en helt OK garasje sentralt i Oslo med plass til 2 - 3 biler om gangen. Det er innlagt strøm og eventuelt kun kaldt vann, jeg har noe verktøy selv - inkl. ganske habil Autel diagnose utstyr som kan lånes kostnadsfritt (har ikke løftebukk eller grav, men kan alltids vurdere innkjøp av elektrisk saksebukk). Har noe Mercedes verktøy også, men det er veldig gammelt og slitt, men skal selvfølgelig gjøres tilgjengelig. Jeg tenker en pris på 150 kroner timen, men aldri mer enn 1000 kroner dagen. Er det interesse for slikt så kan jeg ta en prat med eier og sette i gang allerede ila. kommende uke?
 2. Hehehe, takk Stian! Akkurat den bilen glapp, det var en annen som kom meg i forkjøpet og tok med seg bilen. Men jeg leter aktivt etter en 500 om dagen, savner veldig min gamle S500 fra 2000.
 3. Tatt en titt på bremseskjold?
 4. Jeg har kommet over en kosmetisk pen CLS500 fra 2004 med ryddig service historikk. Det er skiftet endel slitedeler, bla. luftbelger bak. Hadde satt pris på alt av råd, tips og deling av erfaringer. Jeg liker bilen, men er samtidig litt usikker mtp at endel ting er byttet ut - lurer på om det da kan være en problembil? Forslag til hvor mye den bør koste?
 5. EGR ventilen bør helst renses manuelt. Jeg har aldri brukt kjemikalier for å rense den, men alltid tatt den ut og skrapt/vasket den med Mr. Muscle ovnvask. Vet at Simen Arntsen lenger opp i denne tråden har gjort en ganske grundig jobb med rens av innsugsmanifolden, EGR ventilen og tilhørende deler. Han kan kanskje fortelle mer (korrekt). Enn så lenge vil jeg mtp pris og resultat anbefale Biltema sin dpf rens. Brukte også STP dyserens, ingen markant forskjell det enda.
 6. Her er resultatet etter Biltema sin DPF rens t/r Oslo - Moss i 3000 - 4000 rpm, og fra Moss t/r Moss Fredrikstad i 2800 - 3500 rpm. DPF Soot content: Fra 2,6g til 1g DPF Load state: Fra 86% til 15% (glemte å ta «før» bildene på soot content) Målte god temperaturøkning når eksostemperaturen nådde 250 grader. Kan vel trygt si at Biltema leverte varene her.
 7. Tror jeg skal prøve meg på det Men ingen her som har erfaring med disse kjemikaliene altså?
 8. Har tenkt på det også, men lot være pga EU kontrollen, mener å huske man får mangel? Alternativet er ny/brukt DPF og koble ut EGR.
 9. Hei! Noen her som har erfaring med kjemikalier for rens av dyser, dpf, innsugsmanifolden, EGR ventilen? Jeg har en 2010 W245 180CDI. Diagnose viser at eksostrykksensor må byttes, verkstedet forteller meg at DPFen er 76% tett og må byttes. Vet ikke om jeg orker å demontere EGR ventilen, innsugsmanifolden og DPF for å rense for hånd på denne bilen. Håper litt på at disse magiske STP kjemikaliene kan gjøre susen, kanskje også for dysene ved behov?
 10. Jeg sender deg all info i DM. Takk for hjelpen
 11. Var innom BOS i dag, den koster 1690 kroner inkludert mva. Synes det var litt stivt Fikk ikke delenummer eller annen informasjon om type sensor som passer bilen min ettersom han jeg snakket med "lever av å selge deler". Det skal jeg selvfølgelig respektere.
 12. Tusen takk, Simen! Dette var til stor hjelp. Nærmeste BOS er 10 min fra meg, så jeg stikker innom for å finne korrekt delenummer.
 13. Fikk lest ut feilkoder i dag og fikk opp: 2641-8 Exhaust back pressure sensor og P0471 Exhaust pressure sensor A circuit Range/Performance. Godt mulig feilen ligger i en av disse kodene, men hva betyr de?
 14. Hei! Bilen mister litt, men merkbart motorkraft ved full pådrag. Dette skjer typisk mellom 2500 og 3500 omdreininger. Den er kjørt 175.000 km, ellers helt fint motor og girkasse. Noen forslag til hva jeg bør gjøre? Takk på forhånd!
 15. Ny gløderele og oljenivåsensor gjorde susen. Sensor var et tips jeg kom over på nett. Forstår ikke sammenhengen, men gåen sensor kan også gi glødetrøbbel over tid. Den måler visstnok mye mer en kun oljenivå. Takk for hjelpen!
×
×
 • Create New...