Jump to content

Rudi

Betalende medlem
 • Posts

  2,626
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by Rudi

 1. Rudi

  EPC

  EPC er utgått, og erstattet med Parts Information, som er der du linker til . Så det er korrekt
 2. Hei, er selv leverandør av Tuningservice software, og de legger inn momentbegrensning tilpasset kassene.
 3. jeg og kan ta feil. men jeg har aldri hverken sett eller hørt om 7g på 211 annet enn på 280 og 320CDI
 4. 7trinns på 220?? Er vel bare de "store" motorene som hadde mulig tilvalg med 7trinns på 211 ???
 5. kan være alt mellom himmel og jord innen luftfjæring. Avles feilkoder og jobb videre derfra
 6. Vet ikke om det er S eller W 211? Er det S må du demontere innertrekk i bagasjerom(en del jobb, men fullt overkommelig) Husker ikke om det er nødvendig, men har iallefall sluppet ut luft i belg når det er gjort her i huset. Ellers temmelig rett frem jobb. Passe på å få kontaktene til demper skikkelig i lås, noen av de kan være leie og løsne igjen.
 7. kjenner du noen med delphi/autocom? lettere å få igang forced regeneration der... vært borti flere mb jeg ikke har klart få igang dette på med star. 😮
 8. har du sjekket dieselrørene fra dieselpumpa(webastoen altså) og videre? disse har en tendens til å ruste friskt. Et skudd i blinde egentlig, men om det er rustet hull kan den jo slippe tilbake diesel, og slite med å få fylt opp igjen, evnt fort nok. ikke verdens mest kraftige disse pumpene, og mengde diesel pr puls er minimal
 9. Lettere å komme til pumpa for å finne ut om det er liv i den enn å ta av fangeren🤷‍♂️
 10. Om du ikke hører pumpe tikke ville jeg absolutt ha begynt å feilsøke der og ikke foran som fanger må av. Pumpa er lettere tilgjengelig, og uten livstegn fra den må det være mer hensiktsmessig å begynne der...
 11. null problem å slipe og polere lykteglass og få bra holdbarhet. Men viktig å legge en god beskyttelse til slutt. Huske å rengjøre godt før den legges. Gjerne ceramic coating. Tatt flere, og hatt flere års holdbarhet. En annen ting man kan gjøre er å slipe ned, bruke fra feks 280 og stegvis opp til 800 grit og lakke med 2k klarlakk. Ellers er bytting av "glass" absolutt greit å gjøre om man gidder skru og drive litt for å få det til.
 12. Står spesifisert i WIS at de skal fylles med vacuumfyller. Dette fordi det er en forhøyning i kjølesløyfe som det har lett for å legge seg luftlomme i. Hva er grunnen til spørsmålet? har du et problem, eller lurer du på bare fordi systemet har vært åpnet?
 13. Farge er uvesentlig. Spesifikasjon / godkjenningsnummer er det som betyr noe. Mulig jeg kan huske feil, men er det ikke så at 212 har forskjellige krav på forskjellige numre... om det er motoravhengig eller etter årsmod evt. husker jeg ikke, men mener huske det er flere innenfor "S/W212"
 14. demonterer bare et par deksler som sitter i T30(?) skruer Mener huske det er dekslene som rolloen henges i
 15. på 124 og tilsvarende modeller er det en skjøt under sikringsboksen. altså to plugger, bilens plugg , og tempsensorens plugg. dette er da typ løse ledninger som er ført inn i kassa til sikringsboksen. Om det er slik på 107 vet jeg ikke, men anser det som sannsynlig.
 16. ABS ring er sjelden årsaken om feilen kommer umiddelbart etter start/tenning på. Da er det gjerne en feil på en elektrisk del. Diagnose er vegen å gå i et slikt tilfelle. Å måle seg frem til feilen gjennom å ta del for del er for mye, unødvendig jobb. Avles feilkoder og jobb videre derfra. Sikkert mange som kan hjelpe med slikt, også folk her inne, inkl meg selv. Hvor i verden befinner du/bilen seg?
 17. Finner ikke info i WIS på R107. Men ble litt nysgjerrig på dette her. Sjekket på 126 karosseri, og fant da der følgende verdier: +0 9800ohm +-100 +20 3750ohm +-70 +40 1600ohm +-40 Dette ser ut til å være eldste modellen jeg finner slike data på i min WIS. Sjekket opp mot 124 også nå , og den har samme ohmske verdier
 18. Jeg mener å huske at jeg brukte en NTC fra et kjøleskap en gang i tiden på min 124. Her er skjema over verdier på NTC fra tilsvarende kjøleskap.
 19. likte den ikke til å begynne med jeg heller, men har kommet fort inn i det, og liker den bedre enn epc nå
 20. jeg bruker rundt 40psi på slike dimensjoner.
×
×
 • Create New...