Jump to content

cityhopper

Betalende medlem
 • Posts

  367
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by cityhopper

 1. Heftig bil, gratulerer! Det er vel ikke mange stasjonsvogner som kan tilby en råere kombinasjon av plass, krefter og komfort.

   

  Bytter selv litt mellom Mercedes og BMW, begge har sine styrker og svakheter etter min erfaring. Livet er uansett for kort til å låse seg til en kun en bilprodusent, er det ikke? :-) 

 2. I min S213 sliter jeg med å få dette til å funke..

  Min Huawei Nexus 6P som jeg hadde fikk jeg ikke til å funke, så byttet jeg til en Samsung Galaxy S9+ og jeg får fortsatt samme problem.

  Jeg har også byttet SIM-kort for å være sikker på at ikke det er problemet..

   

  Digital nøkkel får jeg følgende feilmelding på etter testen som de gjør for å sjekke at alt er ok:

  "Det nødvendige sikre minnet (Secure Element) oppfyller ikke de nødvendige forutsetningene.

  Ta kontakt med din mobilleverandør og be om et SIM-kort som støtter NFC."

   

  Så da får jeg ikke brukt digital nøkkel, det irriterer meg ganske heftig kjenner jeg.

   

  Det andre er fjernstyrt parkering, her får jeg opp tilkoblingen i bilen og på telefonen. Så må jeg angi en kode for å pare telefon og bil, med en gang jeg legger inn denne får jeg en melding i bilen om at sammenkoblingen feilet.. Dette gjelder også på begge telefonene..

   

   

  Noen gode tips?

  NFC er selvsagt aktivert på mobilen.

  Høres ut som autentisering /handshake feiler.

  Fjern eventuelt minnekort fra telefonen og deksel eller kortmappe, dersom du bruker slike. Disse har ofte en magnet i seg som kan klabbe til for NFC.

   

  Dette er to kjappe ting du kan teste ut selv. Men trolig behøver enten SIM applikasjonen i mobilen ELLER bilen ELLER begge enheter annen (nyere) programvare. Jeg ville fulgt opp i forhold til operatøren som har utstedt kortet med SIM-applikasjonen på.

   

  Er mobilen autentisert av feks en arbeidsgivers Exchange server? Da kan det ligge begrensninger for muligheten til å bruke autentiseringsløsninger via NFC.

   

  Lykke til med å finne en løsning, håper det ordner seg.

   

  Sent from my SM-G950F using Tapatalk

   

   

 3. Har kjørt to vintre på 225/50 R17, og vært godt fornøyd både med komfort, framkomlighet og komfort. Denne dimensjonen er også en av de anbefalte/originale fra mercedes-Benz. Ser ingen grunn til å velge noe som ikke harmonerer med original rulleomkrets etc.

 4. Da var dab  montert i bilen, ikke mye åmskryte av faller ut hele tiden, virker best når jeg står stille :( .

  Håper at det kan rettes på elles 9000kr rett ut av vinduet.

  Bos, har brukt originalt antenne forsterker samt brukt den originale tv antenne der er i sideruten som dab antenne,

  Det som jeg reger på er at når dab faller ut på P4 kan jeg høre p4 på fm nettet :( :( :(

  Høres ut som et problem med den antenneløsningen som ble valgt. DAB+ ligger ligger nok i et lavere frekvensbånd enn hva den originale TV-antenna er optimalisert for. Og DAB+ bruker vertikal polarisering (stående bølger), analogt TV derimot ble vel distribuert med horisontal polarisering (liggende bølger). Ville tatt en ekstra runde med BOS og sjekket opp i dette.

 5. Stusser også på at de har lagt en 50 liters vanntank helt bak i disse vognene. Kommer til å tappe denne ned før kjøring, det er helt klart...

  Ellers må man bare prøve seg frem når det gjelder hvilken vektfordeling som er optimal for å få vogna til å ligge rolig og stabilt bak bilen. Blir nok å ligge i følge med lastebilene i høyrefeltet med denne vogna på slep ja... 

 6. Takk for det!

   

  Jeg husket at du hadde kommentert på dette tidligere. Tok derfor med meg et par 10-liter vannkanner dersom det skulle bli nødvendig å utligne litt vekt for å få stabil oppførsel på vogntoget. Men før jeg dro fra forhandleren målte vi vekta under nesehjulet og den viste godt over 75 kg, det vil si at selve trykket på kula er enda noe høyere. Og under kjøring syntes jeg den gynget litt mye, så etter ca 15 mil fylte jeg i 10 liter vann i vanntanken som står helt bak i vogna. Syntes dette ga en litt mer behagelig opplevelse men også noe mer vingling i 90 km/t +. Så det er vel små marginer for å få best mulig kjøreopplevelse på såpass lange vogner.

   

  Merker jo også kraftig sidevind godt på denne, kom ut på den høye broa på E39 over fjorden utenfor Kvinesdal og måtte korrigere ganske godt for å holde kursen. Men der blåste det ganske heftig, for det var ellers lite problemer.

   

  Var ellers mest spent på av- og påkjøring av ferjene som krysser Boknafjorden. Tenkte da på muligheten for å dra nedpå med bakparten av vogna og legge igjen en pen mengde tysk plast. Kombinasjonen M/F Stavangerfjord og lange vogner er ikke optimal, for jeg dro godt nedpå med rammevangene foran ved ilandkjøring og det var jo ingen trivelig lyd akkurat. Men kom meg nå av og bakparten gikk heldigvis klar uten å ta nedi. Vurderer om en bør opp et hakk i hjulstørrelse, selv en liten cm ekstra høyde kan jo bedre situasjonen? Vil tro noe større hjul også kan øke stabiliteten ved normal kjøring.

   

  Arsvågen ferjekai, før ombordkjøring:

   

  I08r13v7qd_o9vpNFABfS4NlJlyRLd9VTYXIO_Ik_Ao4Cwmuh8bxUzjlNpYhMHkDz9UUCeFuW6fWCJUb9MxT2Ezcsmqde3Ur3GPmckUMiI1oh0H1Pz9akIDW8aqKsj2cEmyRG7Wi2-A4kKIZh76ViHcS9ru3gvfCYtZNQvARkpGye8smjTwRsvWlAFFMqwTObzCVJjsJAGLddAZr66oifZbnA2CwiyU7SA728ZMc_uk5y6tnYh6O3ZTx43LYgz71fu91rg2zwLtygbf5-4jlXLXQ5qGyAQoo2Q6D7DHoVGy2KKz4ZnsUPWcxc8EjkfCgkwA4YfXwIJk4DB3wq4y3wNuQHTIuU8oMTzzXkLxgUIAzUb5gpk14RpKLlQXgpbTBoTathoUSldlZyoJoaUFmZVVlSE9ZgO07JynikFBCS8ADBdPw85F576iru4-6SdZ0nJdHms6aMCDB9xCuu_96ZKanL4kxlNWuA8Q07fQRtaQh856tcV0qWhBZHToBJZsh87CU9ydagk2F-47C-KlJXuQUQdH2ow1NshbXb4tFxMqoK_VxW3lqkIhZrV04TZhczntg0hsNYaDFZisNbQZqW2R6aAb3Ncwg6nfTmaIuO2W8UYBhE4l5RA=w1135-h638-no

   

  Hatlebakk: ble vogna di levert med fem markeringslys langs siden eller har du ettermontert? Ser meget bra ut. 

 7. Med to tenåringer i hus fant vi ut at det kan være greit med litt større vogn. Annonserte Adria'en forrige søndag og etter 20 min var den solgt.

  I dag ble det tur til Karmøy for å hente ny, brukt vogn: Hobby 720 UKFe Prestige fra 2014. Må si at 212'en gjør seg veldig godt som trekkbil, selv med 1900kg bak går den veldig godt både oppover og nedover bakkene. Ser frem til å dra til Sverige om to uker!

  81211675ded190209fb78b140a2fa2f9.jpg

   

  4144a7a67e596b3eacd11a1fc6d13bdb.jpg

   

  Sent from my SM-G920F using Tapatalk

   

   

×
×
 • Create New...