Jump to content

thob

Members
 • Posts

  40
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

thob's Achievements

0

Reputation

 1. Hei godtfolk! Jeg byttet multireimen på min 91-mod 500SL forleden dag, og i den forbindelse tok jeg av slangen fra radiator til motor for å komme bedre til. I ettertid har jeg tenkt at det kanskje ikke var noe lurt og at det kan ha kommet luft inn i systemet? Noen som kjenner til om dette stemmer, og hvordan systemet funker? er det isåfall vanskelig å få ut luften igjen? Hilsen en glad amatør:)
 2. Hei. Jeg har en 91-mod 500sl, og husker at jeg så en liste en gang fra opplysning for veitrafikk eller hva de heter, og min kostet ca 1,7 mill ny. (altså i 91-penger) så ca 1,7 er nok ganske så riktig for din også. ( de kostet rett under dette uten noe ekstrautstyr, den nøyaktige prisen husker jeg ikke)
 3. Tusen takk, det var et godt tips:) Kult med en side for likesinnede entusiaster!
 4. Hei, Tenkte å spørre dere om noen har noe forslag til hva som er feil. Bremsepedal begynner å vibrere etter kort tids kjøring. Tydelig noe feil med abs. Tror det er på h.s. Kort tid etter kommer abs og asr-lys på. Det rare er at vibreringen da slutter og bremsene virker som normalt uten "hakkingen". Noen med ideer til hva som kan være feil?
 5. Hei, er det noen som har peiling på hvor dreneringsslangen fra soft top-"rommet" på r129 ender opp? har merket at min bil blir fuktig på gulv bak førersete når det regner mye, og mistenker at det må komme pga feil i drenering fra disse små rørene som ligger forrerst i rommet der soft top ligger. har prøvd å helle vann nedi, det forsvinner, så hullene er tydeligvis ikke tette, men vannet kommer ikke ut under bilen så da lurer jeg på hvor det egentlig skal komme ut. Noen som har vært borti dette?
 6. nja, tror ikke det er så stor grunn til å være så skeptisk. bilen ble hellakkert for ca 10 år siden, og den hadde da en mindre skade på panser. lakkeringsjobben som ble gjort da var nok så som så, men bortsett fra panser ser bilen ganske så bra ut fortsatt. denne krakkeleringen har vært slik siden jeg kjøpte bilen, og ikke bltt noe større. men å måle lakktykkelsen er nok sikkert ikke dumt. uansett, så er disse skavankene på panser+ rustflekk grunnen til at jeg vurderer å få den lakkert på nytt og få en strøken bil:)
 7. Takk for svar igjen:) Tja..De skulle dele på jobben og tjene seg noen kroner hver, lakkereren hadde ikke lyst til å ta hele jobben selv. men de kjenner hverandre og utfører jobben samme sted, og nå fant jeg ut at han som skal ta grunnarbeidet og som jeg trodde var mekaniker som hadde drevet med sliping etc på fritiden, faktisk har jobbet mange år som oppretter og hovedsakelig har drevet med dette, så da ble jeg med ett mye tryggere:) så selv om jeg strengt tatt kun hadde trengt å ta panser og bakskjerm og kommet unna med 10.000.- mindre så tror jeg jeg går for hellakkering, er jo veldig digg å få "ny" bil.
 8. Hei. miljøvennlig plast på ledningsnett kom rundt skiftet 92-93 på SL etter det jeg vet. Når det gjelder cab-mekanisme har jeg litt erfaring. Min SL (91) var hos Stadler og fikk fikset mekanismen nå i år. han sa at styreenheten til disse er en svakhet og det er ikke uvanlig at disse ryker. i mange tilfeller går det an å fikse disse, og det kostet ca 200 eur i Tyskland. For min del måtte jeg kjøpe ny da den jeg hadde hadde fukt og ikke lot seg reparere. den kostet ca 800.- eur i Tyskland for original del. etter det har mekanismen fungert perfekt. det stemmer at det er mikrosvitsjer som styrer opp/ned og dersom en av disse er ødelagt stopper hele prosessen, men disse koster ikke allverden. Man kan også lese av feilkode på dette. Men viktig å finne en bil der dette fungerer perfekt ja, dersom ikke trenger det ikke å være så dyrt å reparere men min erfaring er at det kan være vanskelig å finne ut av hva som er feil og således kan det jo både bli dyrt og ta tid å finne ut av. Ellers så er min anbefaling å slå til på en sånn bil om du finner en du liker, den gir MYE glede!
 9. Tusen takk for svar folkens! Jeg har hørt med proff lakkeringsverksted, som antyder 12-15000 for panser + bakskjerm. Panser har ikke rust, men har krakkelering foran pga for mye sparkel fra forrige lakkeringsjobb, så det ser ikke perfekt ut. bakskjerm er eneste sted på hele bilen der det er noe rust, har ikke kommet igjennom lakken enda, men er bobler i et område på ca 1*4-5 cm, så det må uansett taes på sikt. ellers er egentlig lakken over gjennomsnittet vil jeg si, bilen ble omlakkert i 2008. så jeg må på ingen måte ta hele bilen, men i og med at forskjellen er så liten i pris på lakkering av to deler kontra hele bilen så er såklart det siste fristende. jeg kjenner personen som kan gjøre nedpussingsjobben godt, men syns det er vanskelig å vite hvor man ligger listen for jobben som skal gjøres, en ting er å få det til å se strøkent ut der og da (det tviler jeg ikke på) men en annen ting er å utføre en god jobb som varer i mange mange år fremover. jeg får føle meg litt mere frem og ta en beslutning snart, menn takker for gode innspill og betraktninger!
 10. Takk for svar! Bilen er en r129 og hard top blir ikke lakkert, så er jo ikke veldig store flater, bortsett fra panseret som er ganske enormt:) han som evt skal gjøre jobben er bilmekaniker og har nok gjort endel slike jobber tidligere, men han er jo ikke lakkerer, så jeg er bare usikker på om alt vil bli perfekt. spesielt tenker jeg på der det er litt rust, en ting er å få det bort nå men da jeg planlegger å ha bilen lenge så er jeg usikker på om jeg vil få tilfredsstillende resultat og holdbarhet, eller om jeg heller bør spare opp mer penger og ta en skikkelig proff jobb på den om noen år. jeg er helt grønn på dette så derfor "grønne" spørsmål og betraktninger:)
 11. Hei. jeg har fått tilbud om hellakkering av bil for 20-25000. han som evt skal ta grunnarbeidet, pussing, sliping etc, mener at han bruker en hel helg på jobben. så kommer lakkering (utføres av en lakkerer med proff utstyr) i tillegg. Det jeg lurer på er om det holder med en helgs grunnarbeid for å få strøkent resultat, eller om det er bedre å heller sette bort hele jobben til en proff lakkerer (selvfølgelig da til en annen pris) ? Jeg syns kanskje det høres litt snaut ut og er ikke interessert i noe halvveis resultat. dt er ingen bulker etc på bilen, men panseret må sparkles pga dårlig utført lakkjobb tidligere, samt en bakskjerm har litt rust som krever litt ekstra jobb.
 12. Takk for svar:) Thor Anton: så vidt jeg vet får man ikke avlest feilkode på asr-systemet på 91-mod sl, kun senere modeller med 38-pins systm, ikke 16- pins. loui: var selv nede hos stadler i vår, de tok bl.a komplett ke-service + mye annet. er riktig at bilen er kresen på god strøm. det jeg ikke skjønner er at problemet begynte ETTER at jeg skiftet til fungerende asr-regulator. har ikke gjort noe annet enn å skifte den+ justere litt på rørkoblingen som forbinder regulatoren med gassen.
 13. neida, feilen ikke funnet likevel. lysene kommer på med ujevne mellomrom. noen som har peiling på hva det kan være? alt funker så er litt rart egentlig...
 14. tror (håper ihvertfall) jeg har funnet feilen. når jeg monterte ny regulator måtte jeg skru ut staget til gassen noe for å få festet det til regulatoren. såg igår at staget i bakkant av motor da stod litt skeivt, og skrudde da dette ut tilsvarende slik at pinnen som står imellom den v-en bak motor (dårlig forklaring men men) står midt inni v-en og ikke inntil en av sidene. vet ikke, men nå er ihvertfall lysene forsvunnet, ihvertfall i dag. får håpe det varer!! hvis det er noen som har en forklaring på sammenhengen mellom disse tingene mottar jeg det med takk:)
 15. Hei. Trenger hjelp fra dere eksperter:) I lengre tid har ASR vært ute av drift og lyset har vært på. Dette skyltes defekt ASR-regulator, som nå er byttet. Etter skiftet gikk ASR-lyset av, og antispinn og cruise fungerte igjen. Etter ca en uke har det nå sporadisk begynt å komme på igjen. når ASR-lyset kommer på begynner også ABS-lyset å lyse. hører samtidig en slags tikkelyd i abs-boksen foran i motorrommet (litt dieselknakkelyd om jeg skal prøve å forklare lyden) men er usikker på om den har vært der tidligere også. Det rare er at selv om ASR-lyset kommer på så fungerer fortsatt antispinn og cruise, og det virker heller ikke som det er noe feil med ABS. Er det noen som har noe ide om hva dette kan være? Alle tips mottas med stor takk!!
×
×
 • Create New...