Jump to content

Frode

Betalende medlem
 • Posts

  6,264
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Frode

 1. Ser ut fra Statens vegvesen at den er registrert som en 260E, så da er spørsmålet, hva er blitt gjort med den, er det skjøtebil.?
 2. Har du noe info om km stand. hvor i landet står den, og pris du kunne tenkt deg for bilen.?
 3. Når det gjelder oljeskift så er jo kjøremønster litt vesentlig, feks når du først kjører ,er det mye småkjøring eller drar du på langtur.? Småkjøring = Bytt ofte, langtur = kan kjøre lengre mellom hvert skift. Jeg personlig ville tatt oljeskiftet selv hvert år og tatt den på service når innkallingen kommer opp i skjermen (hvis den er kalibrert på 25000km) slik at alt er 100% i service heftet om du skulle selge den senere. Men tror ikke motoren tar skade av å kjøre på en 1 år gammel olje heller.
 4. Min 2019 E300de ble rustbehandlet når den kom inn i Landet (hentet den i Stuttgart ny). Sjekk med BOS, jeg mener å huske at de bruker Tuff-kote Dinol på Forus med Ikea.
 5. På 124 ligger det rele bak sikringsboksen og ved batteriet, dvs i motorrom, sjekk om det er tilsvarende på W123. Googler du så får du sikkert mer korrekt plassering.:) Men kjør strøm på starteren (solenoid) så du er sikker på at det ikke er den før du følger ledningene bakover... hører du det klikker i solenoid når du vrir om nøkkelen for å starte.?
 6. Har du prøvd å kjøre strøm rett på starteren.? Kan være den starten du fikk var det som gjorde at solenoiden røk....... prøv å sjekk ledninger, hamre litt lett på starteren og sjekk at den hverken kobler inn eller går rundt før du tenker på hvilken posisjon automaten står i... Når vi fikk tilsvarende problem så var det "start rele" som hadde tatt kvelden, det fant vi ut fordi startmotor gikk som en kule når vi bare ga den strøm på solenoid rett fra batteri.
 7. Olje i kjølevæsken er ofte toppakning. Hadde radiator lekket i mellom automatkjøler og kjølevann så hadde nok automatoljen fått inn kjølevann og blitt hvit, men det kan være verdt å sjekke at radiator er tett ved å sette trykk på den og se at den holder. Tapp av litt motor olje og se om den begynner å bli grå.
 8. Når det gjelder Haynes Manual så er det helt greit men ikke mer, de går ikke ned i detaljene slik jeg kunne ønsket, men for all del, du får ut tiltrekkingsmoment på det meste og slike ting, men blir det litt mer avansert så står det ofte at det er for verksted.....🙄 Du kan få mer ut av Google for å si det enkelt.😄
 9. Siden du har så god tid så finner du det meste på ebay, bare søk på delenummer. Min er faring er at deleprisene der er ca halvparten, av norske nettbutikker, men det varierer selvsagt og så går det fort 3-4 uker før du får delene i posten.
 10. Maskeringstape på koblinger og ledninger og deler som du skriver på, som forklarer hvor ting skal være, i tilegg til det som er nevnt av de andre her. Skru så mange av boltene og muttrene tilbake igjen etter demontering av del er også greit å gjøre.
 11. Kan det være så enkelt at pumpa har kapitulert og derfor ikke klarer å bygge nok trykk..??.:) Finn en annen pumpe og koble den inn og se om du får sirkulasjon, da vet du om det er pumpa, ta fra en 124 med ke-jet, den skal gi omtrent det samme og jobber med samme trykk normalt, det burde være ok å få fatt i fra en delebil eller noe på finn.
 12. Kan det være så enkelt at pumpa har kapitulert og derfor ikke klarer å bygge nok trykk..??.:) Finn en annen pumpe og koble den inn og se om du får sirkulasjon, da vet du om det er pumpa, ta fra en 124 med ke-jet, den skal gi omtrent det samme og jobber med samme trykk normalt, det burde være ok å få fatt i fra en delebil eller noe på finn.
 13. Nå begynner det å bli veldig godt med folk som har meldt seg på til treffet, men det er fortsatt plass til noen til.! Påmeldingsfristen er nå utsatt noen dager slik de som ikke har fått meldt seg på kan gjøre det nå. Husk at det ikke lar seg gjøre å bare møte opp.....
 14. Hvor målte du trykket 5,2 - 5,8 bar.? hvor lenge lot du pumpa svive før du ga opp å få bensin i retur til tank.? Det kan være en ide og koble pumpa direkte til 12 volt, slik at den sviver hele tiden og la den gå og sjekke hva som kommer i retur til tank etter noen sekunder (koble fra retur gummi før tank) På toppen av bensinmengdefordeleren skal du kunne koble til en trykkmåler og sjekke at bensinmengdefordeler får rett trykk, sjekk det også mens pumpa går
 15. Sjekk ledningsnett, sørg for at alle kontakter og slikt er ok før du begynner evt feilsøking. Ta det enkleste først, at jording er 100% bytt kabel om nødvendig, puss koblingspunkter osv. Deretter kan du sjekke kam sensor, tempsensor, potensiometer til luftmengdemåler, drivstofftrykk, osv, osv.....
 16. Høres ut som en god plan.:) Starter den på startgass.? hvis du får gang på den så kan du utelukke tennings issues, og når den sviver kan du bruke start gass rundt innsuget og slanger for å sjekke ut falsk luft etc. Deretter bør du sjekke ledninger etc og måle ut motstanden over temp sensor, dette kan du gjøre på kjøkkenet og se hva motstanden er ved 20 grader og feks 80 grader, den styrer også tomgangsregulatoren, og ofte kan feil på tempsensor gi start og tomgangsproblemer. men ledningene frem til tempsensor er vel så viktig.
 17. Etter å ha lest litt i tråden her så er det ingen som har sett sammenhengen mellom høy tomgang og vanskelig kaldstart. Før du kobler fra en masse ting så bør du sjekke at den ikke suger falsk luft. kaldstar dysa er avhengig av komplett tette slanger for at bensinen skal komme frem fra den, det kan også gi høy tomgang. Det andre er temp sensor, hvis den viser feil vil ikke kaldstart dysa gi noe som helst og igjen vanskelig kaldstart. verdt å sjekke.
 18. Har du lest av utvekslingen.? den står på siden av baklokket, bare tørk litt rent så ser du det, litt greiere å vite hva bilen har før noen tilbyr deg noe du ikke trenger..:) Et annet spørsmål, er diffen original.? eller er det satt inn noe annet siden motoren er fra BMW så kan jo bakvogna di være alt mulig..:)
 19. Fant ut av det etter litt diskusjon med en av våre Guruer på dette feltet..😄 Konklusjonen er at det er samme del bare produsert i forskjellige sekvenser/batch.
 20. Har et lite, sikkert enkelt spørsmål: Delenummer: 000 141 92 25 med VDO nummer: 408.227/111/001 Har en del som har samme delenummer: 000 141 92 25, men VDO 408.227/111/003 Er det noen forskjell på disse selv om siste tall i VDO nummer er forskjellig.? Hva er egentlig VDO nummer.? er det leverandøren sitt nummer.? er det bare oppdateringer/løpenummer på deler produsert senere som gir høyere siste nummer.? Noen som har en ide.?
 21. Litt sent svar, og du har sikkert koblet det om, men du får nye nøkler hos BOS, bestilte ny nøkkel til en 1994 E220 der for en måned siden.:)
 22. Vi skal kjøre videre til Vigrestad eller noe i det området, så det er viktig at de som vil være møter presis, ellers blir dere alene på Cirkle K.!.
×
×
 • Create New...