Jump to content

Frode

Betalende medlem
 • Posts

  6,264
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Frode last won the day on July 10 2020

Frode had the most liked content!

About Frode

 • Birthday 11/07/1974

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Frode's Achievements

4

Reputation

 1. Ser ut fra Statens vegvesen at den er registrert som en 260E, så da er spørsmålet, hva er blitt gjort med den, er det skjøtebil.?
 2. Har du noe info om km stand. hvor i landet står den, og pris du kunne tenkt deg for bilen.?
 3. Når det gjelder oljeskift så er jo kjøremønster litt vesentlig, feks når du først kjører ,er det mye småkjøring eller drar du på langtur.? Småkjøring = Bytt ofte, langtur = kan kjøre lengre mellom hvert skift. Jeg personlig ville tatt oljeskiftet selv hvert år og tatt den på service når innkallingen kommer opp i skjermen (hvis den er kalibrert på 25000km) slik at alt er 100% i service heftet om du skulle selge den senere. Men tror ikke motoren tar skade av å kjøre på en 1 år gammel olje heller.
 4. Min 2019 E300de ble rustbehandlet når den kom inn i Landet (hentet den i Stuttgart ny). Sjekk med BOS, jeg mener å huske at de bruker Tuff-kote Dinol på Forus med Ikea.
 5. På 124 ligger det rele bak sikringsboksen og ved batteriet, dvs i motorrom, sjekk om det er tilsvarende på W123. Googler du så får du sikkert mer korrekt plassering.:) Men kjør strøm på starteren (solenoid) så du er sikker på at det ikke er den før du følger ledningene bakover... hører du det klikker i solenoid når du vrir om nøkkelen for å starte.?
 6. Har du prøvd å kjøre strøm rett på starteren.? Kan være den starten du fikk var det som gjorde at solenoiden røk....... prøv å sjekk ledninger, hamre litt lett på starteren og sjekk at den hverken kobler inn eller går rundt før du tenker på hvilken posisjon automaten står i... Når vi fikk tilsvarende problem så var det "start rele" som hadde tatt kvelden, det fant vi ut fordi startmotor gikk som en kule når vi bare ga den strøm på solenoid rett fra batteri.
 7. Olje i kjølevæsken er ofte toppakning. Hadde radiator lekket i mellom automatkjøler og kjølevann så hadde nok automatoljen fått inn kjølevann og blitt hvit, men det kan være verdt å sjekke at radiator er tett ved å sette trykk på den og se at den holder. Tapp av litt motor olje og se om den begynner å bli grå.
 8. Når det gjelder Haynes Manual så er det helt greit men ikke mer, de går ikke ned i detaljene slik jeg kunne ønsket, men for all del, du får ut tiltrekkingsmoment på det meste og slike ting, men blir det litt mer avansert så står det ofte at det er for verksted.....🙄 Du kan få mer ut av Google for å si det enkelt.😄
 9. Siden du har så god tid så finner du det meste på ebay, bare søk på delenummer. Min er faring er at deleprisene der er ca halvparten, av norske nettbutikker, men det varierer selvsagt og så går det fort 3-4 uker før du får delene i posten.
 10. Maskeringstape på koblinger og ledninger og deler som du skriver på, som forklarer hvor ting skal være, i tilegg til det som er nevnt av de andre her. Skru så mange av boltene og muttrene tilbake igjen etter demontering av del er også greit å gjøre.
 11. Kan det være så enkelt at pumpa har kapitulert og derfor ikke klarer å bygge nok trykk..??.:) Finn en annen pumpe og koble den inn og se om du får sirkulasjon, da vet du om det er pumpa, ta fra en 124 med ke-jet, den skal gi omtrent det samme og jobber med samme trykk normalt, det burde være ok å få fatt i fra en delebil eller noe på finn.
 12. Kan det være så enkelt at pumpa har kapitulert og derfor ikke klarer å bygge nok trykk..??.:) Finn en annen pumpe og koble den inn og se om du får sirkulasjon, da vet du om det er pumpa, ta fra en 124 med ke-jet, den skal gi omtrent det samme og jobber med samme trykk normalt, det burde være ok å få fatt i fra en delebil eller noe på finn.
 13. Nå begynner det å bli veldig godt med folk som har meldt seg på til treffet, men det er fortsatt plass til noen til.! Påmeldingsfristen er nå utsatt noen dager slik de som ikke har fått meldt seg på kan gjøre det nå. Husk at det ikke lar seg gjøre å bare møte opp.....
 14. Hvor målte du trykket 5,2 - 5,8 bar.? hvor lenge lot du pumpa svive før du ga opp å få bensin i retur til tank.? Det kan være en ide og koble pumpa direkte til 12 volt, slik at den sviver hele tiden og la den gå og sjekke hva som kommer i retur til tank etter noen sekunder (koble fra retur gummi før tank) På toppen av bensinmengdefordeleren skal du kunne koble til en trykkmåler og sjekke at bensinmengdefordeler får rett trykk, sjekk det også mens pumpa går
×
×
 • Create New...