Jump to content

Stian

Betalende medlem
 • Posts

  1,320
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  50

Everything posted by Stian

 1. Kjørte bilen ut av garasjen, tok en bitteliten runde i nabolaget siden det kun var syv liter bensin på tanken. Stoppet ikke for å fylle da bensinprisen var 25kroner den dagen, men kjørte opp i gårdsrommet og parkerte.. Så hvis du har i underkant av 7 liter på tanken, får ikke pumpen tak i det hvis bakken er så bratt som dette. Dermed måtte jeg ut med en kanne å få fylt på 10 liter til.....
 2. Skulle skifte slangeklemme på en slange i forbindelse med EU-kontroll. Selvfølgelig på slangen ut fra tanken. Den var RUSTEN. Det var egentlig bare skruen som hang igjen. Satte på en ny klemme men så at slangen var litt morken og tenkte at denne må fornyes før Gol. Det er jo tross alt 7-8 timer kjøring. Strammet til klemmen så begynte slangen å dryppe. Dermed hadde jeg en ukjent mengde bensin på vei ut. Usikke på hvor mye det var på tanken men jeg visste det var mer enn halv tank. Hadde to 20l kanner med litt ting i. Disse fikk jeg tømt på jobb og gjort rene i en fart mens det dryppet friskt i garasjen. Deretter fikk jeg tømt av nesten 40liter. men det var mer igjen. Dermed måtte jeg bli kvitt det jeg hadde tappet av. Så jeg durte opp til 300 og fikk 20liter på den og 20liter på CLS-en. Alt i litt høyt tempo pga dryppingen og dagens bensinpriser. Deretter kunne jeg tappe av resten. Ca 7liter. Så måtte slangen av. Jeg saget av hylsen for å få slangen av den krympede koblingen. Selvfølgelig var dette en 15mm slange og jeg hadde bare 13mm hjemme, men med tanke på at det bare er en liten 2.8 og at 300 klarer seg med 13 tror jeg at det skal gå greit. Fikk og byttet de andre slangene der bak. Skiftet og filter siden jeg hadde det fra før. Koblingen på slangen ut fra filtere lakk jo selvfølgelig når jeg trakk den til. Dermed måtte jeg på Hydroscand neste dag.
 3. Nå har jeg nettopp skiftet så det er nok 15-20 år til neste gang det trengs, men skal sjekke 300 snart. Det skal være samme der.
 4. Noen fant ut at en lukket garasjeport betyr sikkert at eieren vil at den skal åpnes så vil kan slå av speilet og lage bulk i døren. Tusen takk for det....
 5. Obs....Sånne virker ikke alltid på eldre biler. https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=257339757
 6. Delenummer 1264200120. Det er vel samme på alt fra 1968 til 85 Mercedes leverer ikke dette lenger, så det er litt drit, men kjøpte fra Bilextra for noen få hundrelapper. Allerede montert og EU-kontrollert. Kun en 2-er feil på en rusten slangeklemme på bensinslange. Må fixes før Gol.
 7. Fant ut hvorfor håndbrekket er litt dårlig på Sl-en
 8. Jeg vet ikke om du har sett det, men du har en bitteliten greie på taket. Sånn på størrelse med en folkevogn. Skal den være der, eller har du bare glemt den? 😁
 9. Det skal være relativt lett å se at oljen er mellom strekene på pinnen og det er vel en liten liter mellom øverste og nederste strek. Det må få renne ned et par minutter etter at du har fylt på så det ikke ligger olje igjen i røret. De er ikke veldig sensitive. Hvis det er veldig lite vil girkassen slure, men da er nivået omrent under pinnen. Ikke tapp av og fyll på. Det burde ikke være nødvendig.
 10. Lett oppdatering. Kjørte bilen opp til ny justering. Måtte ført innom posten for 300 har større trunk-åpning enn CLS. Det gikk fint. Kom opp i tredjegir og slushet meg opp i over 50km/t. Da la den inn 4.gir og dro på fast og fin i fisken. Ned i andre gir i krysset og opp en bratt bakke mot verkstedet. Der la den inn 3. og dro helt fint!! Hentet bilen på verksted dagen etter og kjørte hjem. Da virket alle girene, og motoren døde ikke. Girkassen fikset seg selv.😁 Selvfølgelig var bilen nesten tom for bensin, så den ble rullet rett inn i garasjen og avventer tid for fylling og prøvekjøring. På en annen side, hvis du er på plantebutikken og skal ha et lite plommetre, så er SL den beste transporten.
 11. Hei. CGI står for Charged Gasoline Injection og skal gir lavere forbruk og mer effekt enn de eldre 350-ene. Sakset fra google: The Mercedes Benz CLS 350 CGI. Mercedes Benz’s CGI allows extremely lean air-fuel mixtures rather than the normal 14.6:1 air-fuel mixture that normal injection engines use. In a CGI engine, the air and fuel mixture is not mixed until they reach the combustion chamber. The intake ports are carefully engineered to provide optimum flow and swirl, making combustion as fast and as complete as possible. The fuel is injected into the cylinder at a degree of 42 degrees and a pressure between 50-120 bar.
 12. Husk å sjekke at setene går inn i bilen før du kjøper de. Det finnes mye merkelig der ute.
 13. Blir ikke minimannen litt ensom laaaaaangt baki der helt alene?
 14. Noen venner av meg kjøpte originale Mercedes barneseter. Da fikk de tre stykker inn bak i c-klasse med Isofix. Tror det var fra de var 0, 5 og 7 og 8år frem i tid.
 15. 16tommere er bare så riktig på 126. Er det 8 og 9toms?
 16. Ellers av morosame ting. Sendte gamla (300) av gårde for justering av innsprut. Først klagde de på for mye trykk ut av 044 pumpen. de klarte ikke justere den. Satte på original. Da fikk de justert og alt var vel. De ville til å med ha den over natt for å teste at alt var hunky dory med kald motor. Alt var vel når jeg hentet. Smilte mens jeg kjørte ut. Det var sent så de låste omtrent døra idet jeg kjørte ut. Ut av industriområdet. Småveier, bratt bakke, kom over toppen, la inn tredjegir...... så var det ikkeno grep i girkassen lenger. Masse rusing og slapp bevegelse. Klarte holde ca 30-40km/t. Stoppet i krysset for møtende bil, så døde motoren. Startet, la inn Drive så døde den igjen. Fikk humpet meg hjem, parkerte i garasjen og låste......
 17. Litt vårfornemmelser
 18. De var liksom ikke........Charlie. Charliehjul er jo et begrep.
 19. Har batteriet vært av? I så fall må den resettes.
 20. Kan det være feil på temperatursensorene? Tror bilen at den er kald og juser på med bensin? Tenningsmodul?
×
×
 • Create New...