Jump to content

Othard

Members
  • Posts

    43
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Othard's Achievements

0

Reputation

  1. Ja, hver gang. Har prøvd å lagre på nytt men det skjer ingen endring. Jeg kan selvsagt regulere manuelt det går greit men det har jo fungert før verkstedoppholdet. Skulle vel ikke være nødvendig å koble fra batterie for å skifte termostat. Får prøve dette med endeposisjon så får vi se. Kan de ha "fiklet" litt med multifunksjonen på rattet, er sikkert noe der om seteregulering?
  2. Her er en litt merkelig sak. Når jeg hadde bilen på verksted for å skifte termostat så har det skjedd noe med setereguleringen. Det har seg slik at seter og ratt har jeg programert til den stillingen jeg bruker og det er bare jeg som bruker bilen. Når jeg åpner døra og går inn i bilen så står sete i bakre stilling og rattet er oppe, dette for å lette ut og innstigning. Når døra lukkes og nøkkel settes i tenningen går setet frem og rattet ned, greit så langt. Etter verkstedoppholdet har setet fått motsatt funksjon. Når jeg setter meg inn så går rattet ned og setet BAKOVER, altså motsatt av det som er normalt. Hva kan ha skjedd.
  3. Jeg har to, en liten og en stor. Er ikke den lille kondensatoren for klimaanlegget? Hvor er i så tilfelle denne?
  4. Nå har jeg gjort som du beskrev og pumpa går så nå vet jeg hva den knappen er til men jeg har fortsatt altfor lav temperatur på kjølevannet, +/- 70 grader etter 5 mil og minus 9 ute.
  5. Nå har jeg dekt til hele radiatoren med papp plater og det er bare en ubetydelig endring av temperaturen men det var minus 14 når jeg testet. Trodde også det kunne være at radiatorvifta gikk men det var det ikke. Nå er jeg i skikkelig villrede om hva jeg skal gjøre. Å sette den inn på verksted med de prisene de har for at de skal bruke timer på å finn feilen er ikke fristende.
  6. Som nevnt så er termostat byttet med dårlig resultat. Har fått opplyst fra MB at det sansynligvis er Pre-Heateren som er defekt, den koster 16000 spenn så nå er jeg i tenkeboksen. Ser på forumet at mange andre sliter med samme problem som meg og har mange forskjellige løsninger til forskjellig kostnad. Kan fort bli mye prøving og feiling og høy sluttregning.
  7. Jeg har samme problem og termostaten er byttet. Fikk tips fra MB om at det er en Pre- heater som kan vere defekt, koster ca 16000 spenn
  8. Termostat var det første som ble byttet men endringen var liten +/- 10 grader. Hadde knappe 60 før bytte. Slik jeg har blitt fortalt så er denne ekstra vannpumpen for å levere nok varmt vann til varmebatteriet i cupeen når det er ekstra kaldt ute, minus 15-20 og kaldere. Skissen skal vise kjølesystemet men jeg er usikker på om det er slik på min bil. Pumpa kjenner jeg igjen den sitter på ekspansjonstanken.
  9. Har problemer med å få opp temperaturen i cupeen. Vanntemperaturen på displayet viser 70 +/- men luften som blåser inn i bilen er langt fra dette. Har sjekket litt på nett runt dette og der ser jeg at det er snakk om en ekstra vannpumpe som leverer vann til varmebatteriet i cupeen. Bilen min skal også være utstyrt med en ekstra "vannvarmer" som får strøm fra dynamoen. Noen som har erfaring med dette?
  10. Takk får prøve det, er litt skeptisk til ebay.
  11. Glemte å få med at MB verksted skulle ha 15000 + for NY SAM og opp programering, da skroter jeg heller bilen🥵
  12. Hei, trenger meg litt på her. Her var det mye nyttig om bakre SAM. Jeg har en MB W203 2002 mod. regnr: ZT54844. bakre SAM er konstatert defekt men det er bar lysene bak det går utover, både blink og bremse. Dette skjedde etter at jeg hadde gått tom for strøm og måtte få hjelp med startkabler, disse var av den "godkjente" typen. Har prøvd å finne en brukt SAM med samme nummer som på min, det er: 003 545 51 01 5DK 007 974-30 Fant en på ebay med disse numrene men de andre nummrene som står på SAM stemte ikke (0000 02 073 15 2724 03 (0) Q:03 HW:0102 SW:2301) Så er spørsmålet må alle tallene stemme??? Skulle gjerne fått tak i denne i Norge hvis mulig, noen tips her?
  13. Er det så enkelt. På ebay var det tallene: 0000 01 333 15 0828 02 (6) Q:02 og HW:2401 på min: 0000 02 073 15 2724 03 (0) Q:03 og HW:0102 Noen som har erfaring med ebay? Tenker på betaling og levering. Det var også en i Finland med de samme "hovedtallene"
  14. Jeg er klar over at det er en risiko å kjøpe en slik SAM på nett. Det er ikke enkelt å finne en som har samme tekniske spesifikasjonene som min, for det går jeg ut fra at den MÅ ha. Fant en på ebay som har nesten samme nummer, se bilde. På forige bilde er min SAM den øverste og som dere ser er det tre ulikheter når det gjelder tallene. Noen som kan si noe om hvilken betydning dette kan ha.
  15. Her er min rear SAM. Noen som har ide om hvor jeg kan få tak i en slik for en grei sum penger. Prøvde med ett nettfirma som også selger MB deler men de hadde ikke. Vet noen om nettfirma for MB deler??? Spurte en lokal "vrakbilsamler" han hadde en C200 2000model. Fikk et bilde av SAM fra denne bilen men den hadde helt ulike nummer, se bilder. Det er vel risikofylt å prøve dennne??
×
×
  • Create New...