Jump to content

Jan S

Betalende medlem
 • Posts

  462
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

Everything posted by Jan S

 1. Harald, den verkstedboka du viste bilder fra ... er det for M100 6.9-motoren? Hvor får man kjøpt slike bøker med den kvaliteten? Har sett noen kopier med dårlig kvalitet.
 2. Takk til dere begge, utrolig bra info! Veiv ut ... det betyr vel at motor må ut først. Høres ut som en STOR jobb. Kombineres med en full/delvis overhaling. Da legger jeg den tanken litt på is - "litt" oljedrypp må jeg nok leve med en stund til.
 3. Bilen er USA 1975 450 SE (116.032) Motor er 6.9 liter (M100.985) til en 1977 USA 450 SEL (116.036) Girkassen er en 722.004 som stod originalt i bilen (se over) Litt lei av oljelekkasje under bilen. Kommer ut rett under konverteren. Se bilde etter 20 timer. For noen dager siden kom dobbelte mengde. Dette er motorolje, regner derfor med at det er bakre simmering på motor. Se bilde og del 109 - Enig? - Antagelig ikke kritisk for motor? - Er dette en jobb jeg kan gjøre selv? Har ikke tatt ut girkasse før ... - Andre ting jeg evt. bør gjøre i samme slengen? - Andre kommentarer?
 4. Flott, la oss ta en prat, send en PM, vil ikke si det er "ekspertise" men har sikkert noen tips. Ellers er det mange her på forumet som vet det meste.
 5. Deilig å få fikset de greiene der - gjorde selv denne jobben for rundt 1 år siden .... uten for mye søl 👍
 6. Har en tilsvarende W116 men USA 1975 450 SE (116.032) med ettermontert M100.985 6.9 motor med k-jetronic. Mye av selve bilen er det samme og/eller mange likhetstrekk. Har gjort en del med bilen, men langt fra "restaurering". Har fortsatt mye "å lære", men kan sikkert gi deg noen tips her og der. Kult registreringsnummer!
 7. Måle systemtrykk og styretrykk (sistnevnte på kald til varm motor) på k-jetronic er relativt rett frem. Trenger trykkmåler. Er usikker på hvordan dette er på ke-jetronic. Entusiastklubben Vestreviken var på besøk hos AMP Auto Tuning i oktober 2021. De kjenner ke-jetronic meget godt. Snakk med Sten Morten Taugbøl.
 8. Er ikke noen spesialist på dette ... blir et skudd i mørke .... det første jeg tenkte på når jeg leste din beskrivelse. Regner med du har ke-jetronic. Har selv k-jetronic og kjenner den litt etter hvert. Har ikke ke-jetronic også en main pressure regulator som sitter i bensinfordeleren og styrer bensintrykket? Selv om pumpa er ok kan regulatoren åpne for tidlig og dermed gi for lite trykk. Kan du måle systemtrykk og styretrykk som på k-jetronic? Kjenner dessverre ikke ke-jetronic. Har du sjekket tenningstidspunkt? Det skal forskyve seg ved høyere turtall. Tenker på dette pga hakkingen ved 3000 og høyere. Blir interessant å følge tråden.
 9. Ikke rart jeg ikke så noe på peilepinnen - måtte fylle på nesten 3 liter 🥶 MEN DA så jeg en tydelig oljestrek midt mellom øvre og nedre strek! Et problem mer ut av verden 👍
 10. Takk for din vurdering, Stian Jeg har muligens alt for lite olje på .... ingen utslag på pinnen, bare noen flekker langs randen av pinnen. Har etterfylt ca. 1,2 liter som kanskje er for lite. Forsøker på nytt i helgen med sakte påfyll + tomgang varm motor + jobbe meg gjennom P-R-N-D-S-L.
 11. Girkassen er en 722.004 som står i en 1975 USA W116 450 SE Mistet en del olje ved rehabilitering av radiator. Usikker på hvor mye ..... Forsøker å fylle på olje og peile nivå ved motor på tomgang. Det er lettere sagt enn gjort, ikke lett å se nivå. Er redd for å kjøre med både for lite og for mye. Noen tips her? - Få et verksted til å måle og etterfylle? - Skifte alt + filter og fylle på iht. spec som er 7,9 liter? Hvor sensitiv er girkassen dersom jeg fyller for mye/for lite?
 12. Ja, ved fjærbrudd byttes begge fjærer. Hadde fjærbrudd foran på en 2005-modell S211 i Frankrike for en del år tilbake. Mercedes i Frankrike anbefalte å bytte fjærer begge sider + begge støtdemperne. Vi gjorde det. Argumentet vedr støtdemper var at den hadde fått seg en kraftig belastning, på den ene siden, som ville føre til ulik demper karakteristik. Min forståelse er at fjæra setter høyden - støtdemper demper kun svingninger rundt fjæras "nullpunkt". Bilen siger ikke ved gåen støtdemper. Snakker nå tradisjonelle coil-fjærer + støtdemper foran. 3 cm er mye - det kan være feil lengde på fjæra .... eller ulik shim?
 13. Nydelig bil, RuneA!👍 Synd du må selge, men slik er livet noen ganger. Har følgt med på tråden din, virker å være hel ved dette. Har selv en 450 SE m/ ettermontert 6.9 men det blir ikke det samme 🤣
 14. Hvorfor tok du av ventildeksel? Har du lekkasje? Kam ser fin ut, fra det jeg kan se ...? Når du først har de dekselene av burde du da skifte de plastikgreiene som fører olje til kamlagre? Kritisk dersom de brekker/går i oppløsning ....
 15. 500 SEC coming home - Nydelig! Kult med mer bilder. Går motor bra, kald og varm?
 16. Får ikke tak i disse pakningene til en 1977 W116 450 SEL 6.9 Er det noen som lager slike pakninger? Lage dem selv av et spesielt stoff? Noen tips her hadde vært nydelig. Dette er en jobb jeg skal gjøre til høsten.
 17. Er på jakt etter en 90 grader "skarp-bøyd" oljeslange med 16 mm indre diameter (skal bruke den som veivhusventilasjonsslange, en del som ikke er å oppdrive lenger). Er det mulig å finne ut hvilken indre diameter denne har: https://www.skruvat.no/Oljeslange-P1130242.aspx Skal passe til C-KLASS [W202], C-KLASS T-Model [S202], CLK [C208], CLK Cabriolet [A208], E-KLASS [W210], E-KLASS T-Model [S210], M-KLASS [W163] Kommer til å ringe Skruvat i morgen, men usikker på om de kan hjelpe.
 18. Når får du skiftet styresnekke? Er interessert i å høre hvordan du opplever effekten før-etter. Er selv i tenkeboksen .....
 19. Her har du mye kosejobbing foran deg. Deilig å få bremsene i orden! Skiftet selv bremsene for ett år siden - forskjellen var som natt og dag! De caliperne der er fantastiske. Og ja, husker at mine for W116 450 SE er de samme som 450 SEL 6.9. Det er kraftige saker. Regner med du også skifter klosser? Jeg skiftet også øvre bærearmer. Det var faktisk enklere og mindre åling under bil enn å skifte caliper. Er dette ny, overhalt styresnekke? Blir spennende å høre hvordan du opplever forskjellen. Har du støtdemper på styringen? Den er enkel å skifte, men du må under bilen. Den er også billig, og gjør kjempeforskjell på styringen dersom den gamle er utslitt.
 20. Kjøpte caliper fra Autodoc for rundt 1,5 år siden. I perioder var det kun høyre eller venste som var tilgjengelig. Gikk noen uker med venting så var både venstre og høyre tilgjengelig. Kan også være at de har dårlig oversikt over eget lager? Kjøpte også to bakre Ate calipere fra Marcel Kappen i Nederland https://mercedes-classic-parts.com/. Fungerte meget bra.
 21. Jeg har en helt ny Venstre Ate-caliper til en W116 liggende (brukt i 10 min). Kjøpte den på Autodoc (https://www.autodoc.co.no/ate/194402) Det må sies at den lekker i kontaktflaten mellom caliper og bremseslange, antagelig pga. en ripe i flaten. Jeg fikk ny av Autodoc. Kanskje kan dette utbedres ved å slipe/pusse/bruke paste o.l.? Er det venstre du mangler? Passer den? Er du villig til å prøve?
 22. Har kjøpt mye på Autodoc siste 2-3 år. Bare positive erfaringer. Prismessig er dette også bra/ok (tror jeg). I noen perioder tok forsendelsen litt lang tid, spesielt i starten på Covid-perioden. Det er forståelig. En gang fikk jeg en bremsecaliper som jeg ikke fikk tett ved bremseslangen pga spor i tetningsflaten. Fikk erstattet den og kjøpte ny. Har egentlig ikke noe å utsette på dem.
 23. Har noen erfaringer med å bruke silikonslanger til veivhuslufting? Tåler de denne luften med ulike gasser, sikkert litt oljedamp og annet styggskap? Takknemlig for tips.
×
×
 • Create New...