Jump to content

Jan S

Betalende medlem
 • Posts

  365
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Jan S last won the day on October 24

Jan S had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Jan S's Achievements

47

Reputation

 1. Gjorde den samme jobben i sommer på en gammel W116 (1975). Samme hovedprinsipp som på din vil jeg tro. Byttet også oppheng/foring for lager. Ikke mye du kan gjøre feil der, basert på hvordan dette var bygget opp på min W116. Mine hardy-skiver kunne monteres begge veier. Når du sier "småmørk" mener du dyp, basslignende lyd, mer som vibrasjon? Lyd pga ubalanse eller berøring? Mener at avvik "en tann" den ene eller andre veien blir lett synlig dersom du har ok markering.
 2. Takk for tips, tommern57! Tenkte også litt på tenning (i tillegg til bensinfordeler). Etter det jeg vet har motor elektronisk fordeler/tenning. Må lese meg litt opp på dette. En tenningslampe fra en av billigkjedene duger til dette går jeg ut fra, eller noe jeg bør se etter? Pulseringen merkes spesielt ved pådrag. Kanskje noe med vacuum som ikke stemmer? Før jeg sjekker tenning skal jeg rense kjølesystem og skifte termostat slik at aux air valve lukker når motor er varm. Motor tomgang er 900 1/min, skal være rundt 750 1/min. Regner med at når AAV lukker vil turtall gå ned.
 3. Bilen: 1975 W116 450 SE USA versjon Motor: 1977 M100 6.9 USA versjon med K-jetronic innsprøytning De siste månedene føler jeg at motorens forbrenning pulserer, minner litt om god gammel "fusking". Det er ikke mye, vil beskrive det som "fin" pulsering, men litt irriterende ..... forsøker å få motor til å gå silkemykt. Mye nytt i systemet: - Coil, pluggledninger og plugger 1 år - Bensinsystem (pumpe, filter, akkumulator, slanger, +++) 6 mnd - Dyser, 1 dag - Luftfilter 6 mnd - Olje og oljefilter motor 6 mnd - Trykktest k-jet ok for 6 mnd siden - Renset og testet "aux air valve" (AAV) Kjente problemer som skal fikses kommende uker: - Skifte termostat (og rense kjølesystem) (kjølevann er kun 55 grader, skal være 80 grader, som gjør at AAV ikke lukker og gir motor falsk luft) - Teste motor for vakuum lekkasjer Noen tips hva dette kan være?
 4. Testtur i dag etter skifte av dyser. Motor startet meget lett (kald), men fortsatt litt "urolig" tomgang kald. Blir meget fin når den er varm (selv om auxiliary air valve ikke lukker pga ødelagt termostat som gjør at kjølevann er 55 gader C og ikke 80 grad C). Rense kjølesystem og skifte termostat denne uka (venter på noen slanger).
 5. Kjøpte nye innsprøytningsdyser til k-jet'en. Har ikke kontroll på tilstanden til dysene, kan være gamle, kjøpte derfor like godt nye Bosch-dyser (relativt rimelig). Fikk også lånt en dysetester, ønsket å teste både nye og gamle. Det viste seg at skala var 0-3000 psi (beregnet på diesel), som er for grov for k-jet (behov for rundt 0-6 bar, dvs. ca. 0-90 psi). Men fikk testet form på "spruten". De gamle var overraskende bra, men flere ga fra seg en eller flere stråler og ikke en "dusj". Mistanke om at 3-4 stk også hadde lekkasje (dryppet). De nye ga fra seg en fin "dusj", men vet ikke på hvilket trykk de åpnet. Det får være godt nok nå. Uansett, jeg monterte alle dysene i dag og bilen startet fint. Fin tomgang. Blir test-tur i morgen.
 6. Dysan, tror jeg skjønner litt av hva du har vært igjennom. Har også hatt en reklamasjonssak med Autodoc (lekkasje i caliper). Det tok litt tid med mange emails og bilder i ulike varianter, men til slutt gikk det greit. Vi må også se det fra deres side - de og alle andre nettbutikker blir konstant utsatt for uærlige sjeler som forsøker å lure dem. Det går ut over "oss andre" som ikke har slike hensikter. Ellers er mine erfaringer med Autodoc positive (har alltid fått varen som ble bestillt, prisene er ok, transport er gratis så lenge bestilling er over ca kr 2000) Når feil skjer er regel nummer 1: dokumenter ALT! Det tror jeg vi begge har erfart😂
 7. Dette er nydelige biler, fantastiske cruisere👍
 8. Installerte AAV i dag. Motor gikk rett til 1200 u/min. Etter 30 sek begynte den å stige til 1500, deretter langsom ned til 900. Jeg vet AVV fungerer, men den lukker ikke når termostat står åpen hele tiden, kjøletemp i området er rundt 60 grader. Motor blir ikke skikkelig varm. Nå må termostat skiftes, og samtidig et par slanger når jeg først åpner opp.
 9. Som dere ser viser bildet over fortsatt en liten glire i lukket tilstand (bildet i midten). Renset og polerte ventilen i går og testet på nytt i dag, ved 85 grad C og 3 min oppvarming. Ser ut til at den lukker helt. Mission done!
 10. Fant denne gode video'en på nett som viser at AAV kan sjekkes og renses. https://www.youtube.com/watch?v=pBDMq0isxQw Se også min tråd for litt mer info:
 11. K-jetronic 6.9 -- Auxiliary Air Valve Har litt høy tomgang på motor - 900 1/min varm og 1500 kald. Varm skal være 700 1/min. Og tomgangsskrue er ved fullt utslag, får den ikke lavere. Den suger nok luft et sted, vacum lekkasje. Mistenkte Aux Air Valve (AAV), at den ikke lukker ved varm temperatur. Fant en bra video på nett som beskriver hvordan den kan demonteres og rengjøres innvendig. Det var relativt enkelt. Den blir full av gørr, som gjør at stempelet ikke beveger seg fritt. Link til video: https://www.youtube.com/watch?v=pBDMq0isxQw Ventilen skal slippe gjennom luft ved kaldstart og gradvis lukkes helt ved ca 80-90 grader. Jeg testet min ved forskjellige temperaturer: 20 grad C - ca 6 mm åpning (se bilde) 60 grad C - ca 3 mm 70 grad C - ca 1,5 80 grad C - lukket (se bilde) Etter innvendig rens og montasje (se bilde av ventil) har jeg ikke testet den. Gjør det i morgen. Det betyr at AAV er ok. Mistenker at termostat er gåen (kjøletemperatur er lav), neste som må skiftes. I tillegg må jeg begynne å jakte vacum lekkasjer ......
 12. Jeg bruker autodoc mye. Søker konsekvent på delenummer og ikke reg nr. Har bare positive erfaringer med dem, så langt.
 13. Oppheng har nummer 130 og lager 140. Tror dette er din bil. Riktig?
 14. Hei, ja det kan være noe med mellomaksling. Bakre del har et gummi-oppheng med lager. Dette opphenget er lokalisert i overgang mellom bakre og forrerste aksling. Med tid og stunder går gummi i oppløsning, det betyr at aksling m/ lager ligger løst inni opphenge. Etter hvert går også lager i stykker. Jeg hadde dette problemet på min W116. Skiftet begge hardy-skiver, oppheng og lager for aksling, samt bakre opphengslager for girkasse (når jeg først hadde alt demontert). Vibrasjon, spesielt når jeg slapp gasspådrag f.eks. i litt nedoverbakke men også i jevn fart rett frem, forsvant helt. Du kan sjekke om aksling ligger løst i oppheng. Du må sikkert skru av diverese plater for å åpne opp litt. Verdt å sjekke. For øvrig, dette er en grei jobb å gjøre selv. Viktig å sikre bilen godt med jekker og bukker!
 15. Det kan se ut som at kobber-tetningsring gjorde susen -- ingen lekkasjer så langt!
×
×
 • Create New...