Jump to content

amorino

Members
 • Posts

  16
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by amorino

 1. Ønsker DAB og Bluetooth i en 2002-modell SL. Er det noen som har erfaring med bytte av enhet? Overganger? Anbefalte enheter?
 2. Hei, alle sammen. Ut med fornuften og inn med følelsene… Vurderer sterkt en 2002-modell SL350. Noen som har hatt eller har kjennskap til denne modellen?
 3. Jeg lurte også på å bytte led-lysene foran med de som er rette (ikke bøyd). Hvor kan man få tak i de?
 4. Etter å ha surret rundt med en liten, kjekk Volvo på leasing har jeg igjen endt opp med en Mercedes. Denne gangen en w212 2010 modell E200 BlueTec stv. Bilen er taxikjørt med 250 000 km av en egen eier i Stavanger. Kosmetisk meget pen utvendig - og jeg har kostet på 19" turbinfelger. Nå står den på verksted for å bytte startmotor - og så er det er par ting jeg vurderer å gjøre. Det første er enten denne: https://www.ebay.com/itm/Ouchuangbo-10-25-inch-car-stereo-gps-audio-for-benz-E-W212-2013-2014-android-5-1/163041457309?hash=item25f607349d:g:bCYAAOSwh2Fa9FGN eller denne: https://www.graviton.no/produkt/klar/spesialtilpasset/mercedes/graviton-tx6-7-android-6-dab-mercedes-e-klasse-w212 Noen som har installert og har erfaringer med en eller begge? Verdt å bruke såpass mye penger på? Og så var det disse jævla setetrekkene foran som har revnet i midtsømmen... hva gjør man egentlig med de???
 5. Her er problemet: For en mnd's tid siden begynte knappene i midtkonsollen - nærmere bestemt de som er på dekselet til CD-veksleren å oppføre seg meget merkelig... Ved oppstart låste dører seg opp og igjen, setevarmen gikk av og på - og nødblinken det samme. Dette varte noen dager - før det ble helt dødt. Det er lys i knappene, MEN ikke liv i hverken setevarmere, låseknapp, nødblink eller nakkestøtteknappen... får selvsagt heller ikke åpnet deksel for cd-veksler. Ingen feilmld i displayet! Anyone? Sikring? I så fall hvilken?
 6. Ønsker å kjøpe list til førersiden i frontfangeren - i brilliant sølv metallic, med krom. Noen som har?
 7. Hvor finner jeg luftmengdemåleren i motoren på min E220 cdi?
 8. Forklar meg gjerne hvordan det er med å sende converter til Nederland? Og er det vanskelig å plukke av denne selv?
 9. Hehe... nei, brukte rett rør - selv om det var sterke påstander her inne om at det røret med rød topp var automatoljen. Samt at det ikke var peilerør på denne modellen...
 10. Hos meg er bilen prøvekjørt av verkstedmester på Nils Wathne, Haugesund, ved siste service. Jeg selv opplever at bilen napper litt når den er kald, den girer raskt opp på høyt gir og litt harde giroverganger når den er kald... med napping, så mener jeg at om jeg ligger på lavt turtall i lav hastighet (i ett gir, ikke veksler mellom gir) så er det litt lugging - dette er det ikke i høyere hastigheter eller når bilen er varm. I følge verkstedet så var det ingen feilkode ved avlesning av diagnose... Kan noen forklare meg hva lock-up er? Hvordan det kan byttets og hva det sånn ca koster? Greit kanskje å prøve slikt før man tar et converterbytte... Og hva med el-plate/ventil? Hva er det og hvordan skiftes det?
 11. Oljeskift er tatt - sugde opp olje fra peilerøret (med rød propp), byttet filter og fylte på Castrol Magnatec (bytter vår/høst, så trenger ikke longlife-olje - og Magnatec'en var i følge BOS godkjent). Alt tok en halvtimes tid - enkelt og greit Svettingen fra veivhusventilasjonen var noen pakninger som verkstedet tok på service...
 12. Så har altså min e-klasse blitt diagnostisert med behov for converterbytte på girkassen. Bilen gikk strøkent til jeg måtte ha henger på for å hente en sofa... da lugget det fælt, og siden har det vært litt til og fra (smått), særlig når den er kald. Bilen er gått 225.000 km. Fikk pris på ca. 10.000,- for delen og 10.000,- for jobben. Og 20.000,- er mye penger, synes jeg... Ser Bergs er noe rimeligere, men det er 50 mil unna. Verdt kjøreturen? Ellers lurer jeg jo på om det finnes reservedeler fra kollisjonsskadde biler? Bare converter - eller må i så fall hele kassen byttes? Noen som har gjort det ene eller det andre?
 13. Dersom man bestiller en slik del fra høgger: http://www.finndel.no/delinfo.aspx?dnr=71521&f=502&bk=354201&dk=1083&no=1 ... må man da borre ut popnagler etc? Eller er det bare å bytte hele greia?
 14. Godt poeng Hvor finner jeg da peilerøret for motorolje?
 15. Har prøvd å finne bilde, men klarte ikke - så skal beskrive best mulig: På en 220 cdi (2003) tar man av venstre motordeksel (sett forfra), helt i front og øverst mot luftfilterboksen er det da en sort rund dings med plastlokk rundt med en slange (inn/ut?)... her har jeg litt oljesøl, slangen er fuktig og grumsete utenpå. Hva er dette? Oljeskift samme motor: Er det greit å bare stappe oljesugeren ned i peilerøret? Det er det som er lengst bak i motoren, med rød topp? Ingen peilepinne, forøvrig... Har hatt en haug med Mercedeser, men aldri diesel, så beklager uvitenheten...
×
×
 • Create New...