Jump to content

HansB

Members
 • Posts

  121
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by HansB

 1. I dagene etter førstepost så ble det gjort litt mer feilsøking, og sikringen som virkelig gjorde utslaget er nr 6 i bagasjerommet. Denne går til "Audio gateway control unit (AGW)", altså en slags unit som må være koblet til for å få comand til å fungere. I tillegg så jeg at dvd driven i bagasjerommet (ved sikringsboksen) startet og stoppet hele tiden, jeg tok derfor i tillegg ut den gamle navigasjons disken som satt inni der, og da stoppet denne å snurre hele tiden. Etter litt søk på nett så er dette visstnok et kjent problem på w211, både den AGW uniten samt dvd driven som spinner hele tiden når plata er inni. Det finnes også en fiks hvor man kan koble om slik at dette trekker strøm kun når tenning er på ved å bruke en "bro" fra sikrings uttak nr 7 og så over til nr 6. På uttak nr 6 så har bilen/AGW uniten mulighet til å trekke strøm selv om tenning er av. Hvis MB hadde gjort det slik originalt fra fabrikk så hadde de spart mange w211 eiere for mye hodebry... Fiksen vises godt i denne videoen: Dette har jeg ikke gjort enda selv, kjører med sikringen ute inntil videre, og da følgelig uten lyd fra radio. Så ja, batteriet har ikke blitt tappet de siste fire ukene etter dette og denne feilen er da lokalisert. Men nå i går (og i dag) morges når jeg skulle starte opp... 11,7 volt på voltmeter avlesningen i instrumentet 😒 Så nå har det dukket opp noe nytt igjen som trekker strøm. Det jeg også oppdaget samtidig med dette var at motortemp/vanntemp gikk veldig fort opp. Bokstavelig talt ti sekunder etter kaldstart så begynner termometeret å klatre oppover, dette har det ikke gjort før, selv ikke på veldig varme dager med 30 grader utendørs. Så det begynner å klatre mye tidligere enn jeg før har opplevd, og i tillegg virker det som det klatrer fortere opp til driftstemp enn før. Men at det klatrer mye tidligere, det er det ingen tvil om. Så da lurer jeg på om det er noe slags forvarmer system på kjølevannet på disse som kanskje har feilet, og som også gjør at bilen igjen har begynt å trekke strøm? Noen her som vet om disse har det? @Sven Håkon kanskje? Bilen skal for øvrig fortsatt inn til MB forhandler for full diagnose, nå er det bare en uke unna ca til timen der.
 2. Tenker jeg går for den manuelle jeg også til min w211. Med suger kommer jo dette til å gå som en lek, så det blir jo fort til at man skifter oftere også enn hvis man skulle holdt på, på "gamle" måten. Da tror jeg heller ikke man trenger å bekymre seg for slam, eller at det eventuelt skulle ligge 3 dråper igjen hvis man tross alt skifter 2 ganger i året. Men må man kjøpe med en forlenger slange til den manuelle, eller er slangene som følger med lange nok til at de når helt ned i bunnpanna når sugeren står på gulvet ved siden av bilen?
 3. Etter at lysbryteren ble skiftet (første tråd under) i starten av mai så ble det endelig slutt på at lysene plutselig kunne komme på av seg selv og bilen holdt også fint på strømmen. Alt tilsynelatende helt fint. Men så, rundt to uker etter skift av bryter, så har problemet med strømtrekk for alvor kommet tilbake. Dette er uavhengig av om bryteren står i "0" eller "Auto" og lysene har aldri kommet på av seg selv etter skift av bryter. Jeg har derfor friskmeldt den, og heller begynt å se etter andre årsaker til feilen. Trekket er stort, batteriet tappes fra 12,2 volt til 11,8 volt på åtte timer. Det er jo så stort at man skulle jo nesten tro det var noe slags belysning som står på, men det er det ikke, i hvert fall ikke utvendig belysning. Som skrevet i den første tråden så er batteriet nytt (ikke AGM) og dynamo lader som den skal på 14,2-14,3 volt. Har prøvd å måle med multimeter på batteri (seriekoble mellom minuspol på batteri og minus polsko) for å så nappe ut sikringer, men er vanskelig å få et klart svar fra dette synes jeg. Elektronikken er vrien i disse, men med nok tålmodighet så går det kanskje på den "gamle" måten. Det jeg prøver på nå er å rett og slett bare trekke ut sikring for sikring på komponenter som er kjent for å feile, for så å sjekke på voltmeter avlesningen i instrumentet om det har gjort utslag eller ikke etter endt arbeidsdag. Sikring for varmeseter, comand, ettermontert tilhengerfeste og navigasjons enhet i bagasjerom er så langt prøvd... ingen utslag. Time til feilsøking hos merkeverksted er bestilt, men er laaang ventetid så hadde vært kjekt å finne ut av dette så jeg slipper å koble av minus pole for hver ettermiddag/kveld i flere uker til. Så i og med at trekket er såpass stort, hva er det mest sannsynlig at dette kan komme fra? Bagasjeromsbelysning (skal sjekkes) som står på hele tiden? Ideer? Edit: Dette er da en E200cdi 07 modell (facelift) med lite ekstra utstyr. Xenon, comand og parameterstyring er vel det den har av ekstra
 4. Takk for tilbakemelding. Skal vurdere en slik enhet.
 5. En sånn Xtrons enhet du tenker på? Har du en slik selv? Når det gjelder antenne, så har min bil originalt finne på taket. Denne er vel kompatibel med DAB? Trenger jeg da å tenke noe på dette?
 6. Er åpen for annen DAB løsning også, men hva er det best å gå for her? Finnes det ingen "standard" på hva folk gjør her for å få DAB, og samtidig unngå et rent adapter som blir stående på siden av original skjermen?
 7. Mitt inntrykk er at det beste å gjøre på moderne biler er rett og slett å bare kontakte merkeverksted med en gang man opplever feil som dette. Bremseskiver og klosser er like lett å skifte på w212 som på en bil fra 90 tallet, men feil som dette med lamper som lyser... Joda, man kan få en pekepinn på hva feilen er med "billig" kodeleser i garasjen hjemme. Men et merkeverksted med rette kompetanse og med Mercedes sitt eget avlesningsutstyr klarer å pin pointe feilen med en gang og dermed gi et klart og sikkert svar på hva det er som feiler. Det blir fort billigere også, (og ikke minst kjappere) enn om man begynner selv å skifte alle mulige slags sensorer som sitter kronglete til. For øvrig bra du skiftet batteri, moderne biler er glad i strøm også.
 8. Merkeverksted mat dette. Klassiske feilen her er dårlig batteri i nøkkel, men når du har skiftet det så...
 9. Takk for det. Da skal jeg prøve en slik en jeg også neste gang. Blir jo en drøm å skifte olje på denne måten, kontra å prøve å krabbe under lav bil med plastdeksler i veien 🙂
 10. Den sugepumpa som du bruker til motoroljeskift, er den fra biltema? Link til pumpe/slange? Er du fornøyd med den? Får den ut all gammel olje? Lar du bilen stå på plant underlag ved skift eller litt helling bakover? Å tappe olje fra bunnpanna ga jeg opp i vinter så endte med å sette det bort på verksted den gangen. Så betydelig mer knotete ut enn på min gamle w210. Så for meg ut som at man må av med det store plastdekselet under motor/gir (og "halve" bilen) for å komme til bunnpluggen, det dekselet som går til ca midt under bil, så da synes jeg det så knotete ut. Stemmer det? Eller er det nok å kun ta av det lille i forkant rett under frontfanger, eller er det kun tannstang som blir synlig da?
 11. Kort fortalt: Da er dette problemet endelig løst. Det var som du sa @Sven Håkon , den gamle lysbryteren var synderen. Så enkelt var det faktisk. Det lange svaret er: Det funket i månedsvis helt ok å bruke den gamle lysbryteren på den måten som jeg beskrev i siste del i førstepost. Men nylig, for to-tre uker siden så begynte bilen å tulle mye. Med bryteren i Auto så kunne parklys og baklys begynne å blinke av seg selv (akkurat som om det satt noen i bilen å vridde på og av på lysbryteren hele tiden). Ved en annen anledning var alt tilsynelatende helt fint, men når jeg så ut av soveroms vinduet før jeg skulle ta kveld var plutselig park samt baklys på... Å ha bryteren stående i 0 var jo heller ikke helt gunstig, for da trakk jo bilen strøm (selv om alt av lys da var av). Så det var på høy tid å ta affære, jeg prøvde først å måle med multimeteret på batteriet (seriekoble mellom minuspol på batteri og minus polsko), for å så nappe ut sikring nr 52 og 64. Målingen fikk jeg ikke noe klart svar fra, men jeg kan bekrefte at sikring nr 64 i sikringsboksen under panseret er den som går til lysbryteren. Jeg tok likevel sjansen og bestilte en brukt lysbryter fra en større bilopphugger på Vestlandet og fikk denne sent hjem til Nordland. Fra en bil med 114k på telleren, visstnok (min har kjørt 200k). Den "nye" bryteren er tightere, den gamle hadde litt slakk i seg. Kjapp jobb å skifte bryteren, tok av tre listen over bryteren og sikringspanelet på siden av dashbordet. Selve bryteren holdes fast av én liten skrue som blir synlig når tre listen er fjernet. Når skruen er ute så er det "bare" å lirke bryteren ut og ta av kontakten bak, for så å montere den nye inn igjen.
 12. Ønsker å få montert DAB radio i min w211 facelift med comand. Hvilken type comand jeg har vet jeg ikke, men det er kode 527 comand DVD APS with navigation i VIN. Vil helst ha en løsning som gjør at den originale skjermen kan bli værende. Altså en clean og "original" montering. Hva bør jeg gå for her?
 13. Ikke hatt tid/mulighet for måling enda på dette problemet, så tilbakemeldingen lar vente på seg, men det kommer. Men jeg fikk ganske kjapt bekreftet, etter jeg startet tråden, at bilen ikke trekker strøm når jeg bruker lysbryteren på den måten jeg beskriver i siste del i førstepost. Kort tid etter førstepost sto bilen parkert i fem dager i 8 minus og det var fortsatt godt med strøm på batteriet. Det har heller ikke vært behov for lading etter batteriet ble kjøpt. Sjekker jevnlig på voltmeter avlesningen i instrumentet, kjekt med den muligheten.
 14. Takk for tilbakemelding. Etter litt søk på google så ser det ut som at sikringen for lysbryteren sitter i boksen under panseret, selv om det for meg hadde vært mer logisk å ha den bakom panelet på førersiden, som du sier. Er enten sikring nr 52 eller 64 i boksen under panseret. Kilder: https://fuse-box.info/mercedes-benz/mercedes-benz-e-class-w211-2003-2009-fuses-and-relay https://www.mercedesmedic.com/fuses-w211-2003-2008-e-class/ Får prøve å måle med multimeteret på jobb i løpet av kommende uke og se om jeg kommer fram til om der er strømtrekk. Tilbakemelding kommer etter hvert.
 15. Forsåvidt ja, har tenkt på det, men er det virkelig så enkelt som at det bare er lysbryteren i seg selv? Kan ikke være noe annet ifbm den? Vet du hvor sikringen til bryteren er, og hvilket nummer?
 16. Nylig kjøpt en e200cdi 07 modell. Ser ut som det er en strømtyv i bilen. Når jeg kjøpte bilen så sto det et Varta (org mercedes) batteri i bilen, dette var visstnok gammelt og hadde vært utladet tidligere i følge forrige eier. Batteriet holdt to dager etter kjøp, så var det flatt den tredje morgenen når jeg skulle starte opp. Kjøpte ett nytt Sønnak Powerline SA1000 batteri, også 100 Ah slik som det gamle, men med bedre kaldstartstrøm på 900 A. Dette er ikke et AGM batteri. Følger med daglig hver morgen og ettermiddag, på voltmeter avlesningen i instrumentet. Det virker som om bilen bruker strøm med lysbryteren satt i 0, mens med lysbryteren satt i Auto så holder det lengre/det holder på strømmen. Ok greit nok, da er det vel bare å ha bryteren i Auto skulle en tro, men jeg stoler ikke helt på det heller. For det hender av og til når jeg parkerer bilen med bryteren i Auto så varsler bilen at lysene er på (og det er dem) når jeg åpner døren og har tatt ut nøkkel og er klar til å låse. Det har også hendt at jeg har rukket å fått låst bilen med bryteren i Auto, og alt ser greit ut, men så etter et par minutter så er plutselig park lysene på (samt bak lysene) 🤨 Mitt beste "triks" så langt ser ut som å parkere bilen med bryteren i 0, stenge av motor, åpne dør og gå ut, for deretter å sette bryteren i Auto. Ingen lys kommer på da. Og det virker for øvrig som om bilen ellers ikke bruker noe strøm da. Hatt bilen på verksted (ikke merke verksted), og vært prøvd feilsøket men ser ut som dette er biler som er litt vriene å feilsøke på etter strømtyv? Var en del feilkoder ifbm det flate batteriet, dette ble slettet og bilen holdt på strømmen de første dagene etter verksteds besøk, men nå har feilen for alvor kommet tilbake. Kan man feilsøke på disse bilene slik man gjorde i "gamle" dager? Ta ut en og en sikring og måle på batteri med multimeter? Er vel ikke så lett på "moderne" bil? Hva gjør jeg? Er dette merke verksted mat?
 17. Mon tro hvor mye som har blitt byttet på denne opp igjennom? Hvor mange ganger har fjærer, belger, støtdempere, opphengskuler, registerkjede blitt byttet... Dette er den 212 med høyest km stand som noengang har vært på finn.no https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=156523961
 18. HansB

  VIN dekoder?

  Tusen takk for det! Etter en kjapp sjekk så virker den siden der som ganske nøyaktig, og er nok verdt å bruke fremover. Denne, som jeg har brukt endel tidligere, unnlater noen av kodene og blir derfor noe misvisende: https://www.vindecoderz.com/EN/Mercedes-Benz
 19. HansB

  VIN dekoder?

  Det er det jeg har prøvd, men de kan vise litt forskjellig. Her er vin nr jeg ønsker å få dekodet: WDB2110071B185999 WDB2110071B115208 WDB2110071B009006 WDB2110071B244883 Hvis noen har mulighet til å sjekke dette opp med epc, så hadde jeg vært takknemlig. Jeg kan jo da sjekke opp mot disse nettsidene etterpå og finne ut hvilke av de som viser mest rett
 20. HansB

  VIN dekoder?

  Er klar over at dette er en gammel tråd, men lurer på det samme... Finnes det noen pålitelige nettsider hvor man kan få sjekket vin? Har prøvd noen forskjellige sider, men de fleste gir meg litt forskjellige svar på hva som er av utstyr, så ikke så greit å stole på. Må man ha proff verktøy for å dekode på et skikkelig vis? Har planer om å kjøpe w211 og er en 3-4 biler jeg ønsker å få dekodet
 21. Noen sørpå som kjenner til denne bilen/selgeren? Noe rust i venstre hjulbue foran kanskje? https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=139821568
 22. Kan legge til at bilen ble kjøpt av han, så min førstepost trenger forsåvidt ikke noe svar lenger da vi har funnet ut det meste selv nå Jeg har selv fått prøvd bilen og den kjører bra, kompakt og fin... kanskje nesten litt for kompakt for meg i og med at jeg er vant med støtdempere og fjærer med over 300 k km fra min w210 Så gammeldags som jeg er så ville jeg heller hatt 16 toms elegance felger for muligens og fått enda lavere støynivå og kanskje litt mer "fjæring". Men for all del, 17 toms avantgarde felger er ikke ille. Ellers er bilen det man kan kalle for strøken når det gjelder eksteriør og interiør, mye bil for pengene. Kan ikke si meg heeelt fornøyd med 7 trinns kassen. Den girer stort sett mykt/sømløst og kjapt, men den har ett skift (muligens mellom 3-4) som ikke er helt smooth. Samme var det også på en 2012 mod C klasse som jeg selv kjørte som taxi fra den var splitter ny, var muligens litt verre i C klassen faktisk. Har noen andre erfaringer med dette???
 23. En i familien har sett seg ut en 2012 mod w212 med 220 motoren og 7 trinns kassen, og vi har dermed noen spørsmål. Bilen er i utgangspunktet en avantgarde men når vi sjekker VIN er den oppført med kode 485 comfort running gear. Dette betyr jo da komfortfjæring, og vi forstår det sånn at denne da har akkurat samme fjæring/komfort som en elegance? Kan det stemme? Og hvordan er 7 trinns kassen å kjøre med? Girer silkemykt og er holdbar? Hvilke andre oppdateringer kom på 2012 modellene? Bilen har forøvrig kjørt rundt 80.000 km, 1 eier og alle servicer er tatt.
 24. Takk for tips! Skal definitivt tenke på dette når jobben skal gjøres
 25. Skal faktisk gjøre akkurat samme jobben selv om ikke lenge, nå er jeg lei av kaklingen i forstillinga. På hvilken måte merket du forskjell ved bytte av dette? Føltes forstillinga tightere ut etterpå? Var det kakling i de gamle lenke armene/foringene?
×
×
 • Create New...