Jump to content

SigurdB

Betalende medlem
 • Posts

  1,797
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by SigurdB

 1. Tipsene mine var ment til Tangis egentlig. Ovp og bremselysbryter er gjengangere på 4-matic så det er deler det er greit å ha i hylla hvis du har en slik bil i hus @421S bilen må ned fra bukke for å få framdekkene til å dra. Har blitt lurt av det selv en gang jeg byttet drivaksel på en slik. Har 4-matic lampen noen gang lyst på disse bilene? Den skal lyse med tenning på hakk 1. Det er selv testen for å verifisere at alle pærer er ok. Tror jeg hadde tatt ut instrument huset og sjekket pære. Gjelder det begge bilene dine?
 2. Jeg holder en knapp på bremselysbryter eller Overspenningsrele. Dette er deler som ikke er veldig kostbare, er enkle å bytte og som uansett er greit å ha liggende. 10 blink er koden for feil på sperre til bakaksel eller bremselysbryter. Jeg mener å ha lest en gang at bremselysbryteren til til 4-matic er dobbeltvirkende. Den kan derfor fortsatt ha feil selv om abs og bremselys fungerer. Hvis det hadde vært luft i systemet skulle du ha fått feilkode 2 eller 7 pga feil med systemtrykk. Legger du merke til om 4-matic lampen tennes med en gang du starter bilen eller går det 1-2 sekunder?
 3. Agenda for møte er: 1. Opprop. 2. Gjennomgang årsmelding 3. Gjennomgang økonomi. 4. Valg Følgende er innstilt til nytt styre: Leder er Stene Gilberg. Nestleder: Martin Gilberg Kasserer Simen Grasto Avtaleansvarlig: Tor Anton Dagfinrud I tillegg er det behov for en treffansvarlig, gi beskjed om du ønsker dette vervet. 5. Jubileumsutstilling Motorveteranene i Vikingskipet 7. og 8. april 6. Vålertreffet 12.august 7. Høsttur 21-23 September 8. Diverse/Etteranmeldte saker. Håper så mange som mulig tar turen på dette møte. Vel møtt!
 4. Vi møtes på Kroa på Biri kl 18 for en matbit og godt selskap. Vi forsøker å sette opp en plan for høsten og vinteren. Kom gjerne med ønsker om aktiviteter fremover. Adressen dit er: Skumsrudvegen 33, 2836 Biri. Vel Møtt!
 5. Vi møtes på Statoil Nordre ÅL klokken 10 og kjører i felleskap opp til Birkebeinern Skistadio der KNA arrangerer Motordag. Vi forsøker å få til slik at vi blir stående sammen på utstillingen. Det er 100kr pr bil og 100kr pr person i billett Statoil Nordreål ligger her: https://goo.gl/maps/HNWbjKkNSMM2
 6. Så bra at du kom vel hjem Ung mann med.solbriller er nok meg, tar det som et kompliment . Altid hyggelig å møte folk som jeg bare husker med nick fra forumet.
 7. Virket på meg som om at det var masse plass bare vi var der relativt tidlig. Fikk følgende beskjed fra arrangør: Vi ordner eget område! Om et par av dere kommer nogenlunde tidlig, sånn rundt kl 10, og har ca kontroll på hvor mange dere blir, så får vi holdt av fram mot kl 12 da alle bør være på plass. Ser ut vi kan få linet opp det som er av biler. Jeg skiver ut verveskjemaer, tar med beach flagg og et nettbrett så folk kan melde seg inn på stedet
 8. Vi går for Motordag. Jeg har banner og beachflagg som jeg tar med. Har spurt de om de har et eget område for bilklubber. Tenker jeg stiller med /8
 9. Helgøya utgår og så går vi for Motordag på Birkebeinerstadioen i stede Vi kan i stede forsøke med Helgøya senere i sommmer.
 10. Da har jeg kjørt på de fleste typer vinterføre med dekkene og må se meg godt fornøyd med dim. Står meget bra på både på underkjølt regn, dyp snø og sporet vei. Skal mye til før de slipper uansett rettning og hvis det skal slippe så jeg framprovosere det selv på total speil holke. Nå sitter disse på en 211 4atic så følelsen blir ikke helt den samme som en Rwd 124 når det gjelder kjørefølelse.
 11. Det ble hakka 8 i 225/55 16 på meg. Fikk OK pris på de, kjennes til nå ok ut på tørr asfalt. Så får vi se hvordan det fungerer på snø etter hvert.
 12. Finnes muligens her: http://www.mtz-worldwide.com/ Artikkelen du linker til fant jeg på Mercefreaken en gang for lenge siden.
 13. Start med ram og hvis du kjenner noen som er flinke med data få de til å klone snurre disken din over på en ssd disk. Er som natt og dag med ny disk
 14. Nerta er sterk som Fy, fungerer veldig bra. Erstatter Surfex som prewash. Eneste er at du må passe veldig på blandingsforholdet. Colonite 915 reduseres kraftig på kun en vask, noe som vanligvis tar mellom 2 og 4 mnd hos meg . Kjøpte en dunk og skumkanon da jeg fikk meg svart bil, krever litt mer forsiktighet en andre farger.
 15. Skjedd lite her siden sist. Kjørt 6500km siden den ble kjøpt. Har hatt den på Eu kontroll og fikk feil på bremseslanger begge sider forran, ett endeledd og utslitte dekk. Da jeg uansett måtte ha hjulstillingskontroll satte jeg bort hele jobben til BoS Lillehammer. Første gang på mange år at jeg setter bort slik arbeid, utrolig behagelig å bare levere bilen. Bilen fikk etter hvert nye sko 225/50 17 Hakka Black. Ble stor forskjell konstra de gammle utslitte dekkene, sporer null og veldig responsive. I sommer fikk jeg satt poleringsmaskina i bilen, mye jobb og ripebestandig klarlakk gjør at både maskin og fører får kjørt seg. Bilder ble det dårlig med Litt skum må til: Morsomt med svart bil og grov kombo, er masse fett fra grov steget også som bidrar til sinnsyke hologrammer: Kos med skikkelig voks: Litt bedre en da jeg kjøpte bilen: Ble brukt roterende med Menzerna FG400 på hvit Menzerna pute og Menzerna FF 3000 på Grønn Uber.
 16. Trikset er å ha ny vokset bil, skylle med sildrende vann slik at det meste av vannet renner av og kun klappe på tørkehåndkle og ikke dra. Har vasket min 10 ganger etter full strekk og det ser ut til at klappe trikset fungerer på 197 svart i allefall. Blir Collonite 915 som vintervoks hos meg, ser dog ut til at ivirg omgang med Nerta i skummkanon medførte at jeg må legge et lag til før snøen kommer.
 17. Mener man kunne leie WIS og Tips på timebasis via samme portal som EPC
 18. Skuta må ha nye dekk til vintersesongen. Har fått tak i 7.5 16 orginal felger. Valget står mellom 205/60 16 eller 225/55 16(orginal dim). Vil gjerne ha litt smale dekk da jeg ofte kjører på ubrøyta vei om vintern, men er redd for at 205 blir seende rart ut på 7.5 breie felger. 205 er etter hva jeg kan se levert på 7" felg orginalt. Hva tror folket?
 19. Sjekk også putene som fjærene ligger i. De kan også lage lyd
×
×
 • Create New...