Jump to content

FredrikE300D

Betalende medlem
 • Posts

  1,782
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

FredrikE300D's Achievements

0

Reputation

 1. Bilen ble levert ribbet innvendig og det som var verdt å ta av, ble tatt av. Baklyktene er knust dessverre, så det er ikke noe å ha. Bilen var helt utslitt, fryktelig deilig å få den vekk fra gården... For å si det kort, alle karosserideler hadde mye rust, bilen er skeiv etter tidligere kollisjonsskade(forsikringssak), traværs bak er tynnslitt, bærearmer forran er billig-kina, rust i bærende forran. Dempere skvær gåene forran, demping bak, nivåreg altså ble plukket av der bilen sto på bildet. Fangere og sacco er sprukket, takluke defekt. Motoren kunne sikkert vært fin, men ruste seg opp helt av seg selv på slutten.. Ikke noe å ta igjen tror jeg Med andre ord, her er det ingenting igjen av verdi..
 2. Kjipeste motorvalg, en enkel 520iA dette, men sparker bra nok for min del. Skal jeg kjenne noe drag, så får jeg heller sette meg på motorsykkelen, der går 0-100 på rett under 3 sekunder og 0-200 på rett over 10 sekunder Fikk vogna for 20 000kr, nesten ingen rust å finne, skinn og osv. Fin bil
 3. Var på tide.. bilen var strengt tatt trafikkfarlig, utrolig dårlige bremser, en eller annen elektrisk feil så manglet tidvis lys, smell og klunk overalt.. I tillegg skjedde det et eller annet med dieselpumpa på vei til huggern da gassen begynte å henge seg opp til tross for at mekanismen gikk tilbake. Jeg er ikke spesielt lei meg, men litt vemod har jeg følt. Er i grunn mest en lettelse hele greiene.
 4. Her endte ferden, oppå en Golf Ny bil er skaffet, dog ingen MB, så blir en liten pause herfra en god stund fremover. BMWen jeg nå har skaffet er såpass bra at den kommer nok til å vare lenge.
 5. Har et grått skinn-interiør til S124 som trenger litt stell som du kan få for 500kr. Framsetet er elektrisk, mangler styring.. Dette kan man i og for seg lage selv relativt enkelt. Min egen bil skal vrakes før 20. Mars etter en knallhard vinter, du har derfor litt betenkningstid
 6. Jeg ville tatt en titt på "Delivery valve seals". Lekker disse drar drar man inn luft istedefor diesel på høytrykksiden.
 7. Hva skal man si? Motoren går nå greit, resten av bilen har virkelig ikke tålt 100 mil i uka uten å tømme lommeboka Det dukker opp noe nytt hver dag, og en må fikse småtteri 1-2 ganger i uka. Kjører rundt og tenker på hva det neste blir Jeg har vel innsett at nok er nok, satser på å ha den rullende gjennom vinteren. Så fort det er slutt på salting går det i MC-kjøring igjen. Hva som skjer da er uvisst. Det begynner å bli farlig mye rust, fiksa noe under bilen istad og så det at den fremre bærearmsinnfestningen på høyre side hadde et fint rusthull, er vel bare et tidsspørsmål før hjulstillinga brått skifter vinkel
 8. Det jeg mente, var om det blåser friskt ut av oljepåfylling på tomgang, eller om det pulserer(pust ut og inn). Har vært borti tilfeller hvor du har såpass til komp som du har der og motoren går dritdårlig. Var en Mercedes med CDI-motor faktisk. Skrudde av oljepåfyllinga og skulle nesten tro at den skøyt ut all olja gjennom påfyllinga i det jeg åpna! Var stempelfjærene som var problemet. Når man setter sammen nytt så må man følge spec og eventuelt gå litt opp på fjær-størrelse skal det bli bra. Jeg kan ikke si jeg liker verdiene du får. Fikk en Golf av naboen hvor den ene sylinderen hadde så og si INGEN komp på ene sylinderen grunnet en eksosventil som lakk no voldsomt. Hadde noe olje rett nedi plugghullet og fikk opp kompen mye.. rundt 5 bar.. Da tente den såvidt, men gikk jo overhodet ikke bra på den sylindern.
 9. Med den kompen der, har du full fart ut av oljepåfyllinga på tomgang? Altså blow-by? Gikk du over ventilene ved å snu toppen på hodet og fylle alle forbrenningskamre med bensin/diesel før montering? Lekker det gjennom er det gjerne noe å ta tak i.
 10. Men hendelen er jo ikke i berøring ved nødblink ? er forsåvidt når jeg blinker til høyre at viskeren går. Viskeren går da i ¨vaskemodus¨ .. går noen ganger frem å tilbake så stopper den. Man må finne fellesnevneren her, du har blinklys og relleet for dette, samt spylern på vinduspussern. Begge betjenes med hendelen. Jordfeil er ofte roten til uforståelige feil Feilsøkte på en Tahoe en gang, der henta ekstralysene styrestrøm fra fjernlys, greit nok.. Hva skjer så når jordinga er dårlig på fjernlyset som sitter der originalt? Du jorda lyset gjennom relleet til ekstralys, dette trakk akkurat nok strøm til at relleet klarte å holde seg.. En slags holdekobling
 11. Jeg gremmes.. Mekanikere nå tildags. Dette er en dieselmotor av enkleste sort. Mitt tips, det er å prøve på egenhånd, ta deg tid, vær nøye. Etterhvert lærer man motoren og disse bilene å kjenne. Selv hadde jeg ikke filla peiling på diesel da jeg kjøpte min. Har funnet ut at dette er solide saker, og det er som regel bare O-ringer og slanger samt olje og filter som må skiftes.
 12. Å klyve under og skru ut tappepluggen med en 13mm fast tatt rett fra verktøytavla er raskere enn å finne fram oljesugern Så jeg sverger til oljepluggen på bunnpanna. Når det gjelder hva man bør gjøre først og sist. Jeg løsner pluggen først, så går jeg "ovenpå" og tar ut filteret. Så rengjør jeg husket og lokk på en skikkelig måte, så går nytt filter nedi. Når jeg er ferdig med det, så drypper det ingenting under der lenger. Oljeplugg på Det gjelder alle gamle høvelbenk-dieseler at man bør ta ut filteret mens man tapper. Sjekk også O-ringene på "sugerøret", er disse harde og sprø så renner olja ned i bunnpanna igjen ved stopp.
 13. Mest sannsynlig jorder du visker-relè gjennom hendelen på en eller annen måte!
 14. Benzen får være med på jobb om dagen. Erstattet MCen nå som snøen kom Nå er den fornøyd! Må også si meg fornøyd med gårsdagens kjøp.. Originalfelg som man ser, men nesten ubrukte Hakkapelita 8 pigg til 2,5 papp ABSen slår inn når man triller i sakte fart, men den oppførselen får jeg se på senere(uavhengig av dekk)
 15. Fine biler dette 124-greiene. Jeg føler den er klar for dynga etter disse to årene den nå skal gå.. Er vanvittig rusten blitt Ser jo stadig at man kan få fine eksemplarer nedi Tyskland, ønsker meg en litt sprekere bensinutgave. Tanken på en 211 facelift er også noe jeg går litt med, men samtidig så kjenner jeg 124-modellen litt for godt nå til at jeg kunne tenke meg noe annet. Bilene er stillegående og svært gode å kjøre, jeg krever stort sett ikke mer enn det. Samtidig kjører jeg MC hele sommeren.. 124n har vel rulla ikke stort mer enn 50-60 mil siden Mai Første snøfall på Fredag og da måtte jeg sette på de 6 år gamle vinterdekkene.. Det gikk bra de første timene, så var jeg så uheldig at bilen begynte å seile som en kjelke ned en bratt bakke med sving, var klart i motgående, så jeg la den ut i en "kontrollert" sladd. Hadde veien vært 15cm bredere hadde jeg nok klart å hente den inn, men neida, Lorinser RS90 felgen bak sleika fortauskanten så det sang og sprakk Så idag fikk jeg skaffet noen nye felger ink. Nokian Hakkapelita 8(ekstremt mye pigger). Så får vi se hvordan det funker på den. Foreløpig har jeg fryktelig med feste
×
×
 • Create New...