Jump to content

trondhla

Members
 • Posts

  88
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by trondhla

 1. Måtte bytte vindusheis bak til min S210 og bestilte en fra skruvat.no. Delen kom i går og i dag skulle jeg bytte. Det viser seg at de ikke har sendt med de delene som låser vindusrute til heveskinne, på min bil var plastdel brukket. Er det noen her som har del til salgs? Ta kontakt Se link her for bilde, det er plastdel til høyre i bildet: Window Regulator Repair Kit for Mercedes E Class W210 S210 REAR LEFT RIGHT | eBay
 2. Youtube - universet er din venn i spørsmål som dette, her har du en kar som gjør hva du spør etter. Det er to deler for denne videoserien.
 3. Dersom dere ikke har sett på YT-kanal Legit Street Cars gjør det nå: https://www.youtube.com/channel/UCT-2OPZT6P8j4nEKW3DXpOA Dette er en ex-MB bilmekaniker som kjenner sine W211 som sin egen bukselomme og viser smått og stort om hvordan man gjør sine saker. Han sysler mest med AMG biler men også med litt diesel og andre merker. Siste video ut: https://www.youtube.com/watch?v=7TeoRo7vXpY, Han har kjøpt en 2003 E55 AMG som trenger litt vedlikehold "and goes to town". Linker til alle gode verktøy, elektroniske manualer og hvor man finner billige deler - FCP Euro - gjør denne kanalen til den beste MB-relaterte kanalen på YT. Jeg har hatt mang en popkorn time og sett han jobbe. Som han sier, det kan være billig å eie en dyr MB dersom man greier å legge til rette for det. Først og fremst en løftebukk og så en scanner og gode verktøy.
 4. De hopper over litt detaljer her, men det er noen tips å ta med seg her: https://www.youtube.com/watch?v=XJ6YEVx1Mu0
 5. Jeg driver på å montere nye baklukedempere på min S210. Men mine ettermarkedsdempere er ca. 1/2 kulediameter for lange. Dempere festes til kuler i luke og karosseri - motsvarende hull i demper. Finns det noen knep for å kunne komprimere disse? Jeg finner ut at meg må ha en form for brekkjern påmontert noen braketter for å presse disse sammen. Originaldempere som jeg tok ut passer akkurat mens mine ettermarkedsdempere er for lange. Er det dårlige dempere jeg har kjøpt?
 6. Har et problem: Plutselig kan lufttrykket i dekk forsvinne og jeg kjører på flatt dekk. Dekkene holder luft som de skal men så skjer det plutselig og uten videre. Hva kan det være?
 7. Jeg er på utkikk etter en dieseltank til min S210 (Stasjonsvogn E220 - 2001 modell). Stasjonsvogntanken ligger under bilen og ikke inne og er derfor litt utsatt for rust siden min lekker Autodoc, Autoroyal. etc har ikke dieseltanken så vidt jeg kan se. Er det noen har som har en god tank liggende?
 8. Jeg vet en som hadde samme problem sa at hans problem var at sikringen til sigarettlighter var gåen. Ikke noe garanti for at det er samme problem for dere men prøv det.
 9. Så vidt jeg kan se fra andre kilder (på Youtube) er det ikke korrekt å kun sprøyte FF over alt som rustbeskyttelse. Dette vil holde kun ett eller to år før man må gjenta behandlingen slik som det praktiseres i Norge. Man behøver ikke å beskytte bilen hvert annet år, man kan få behandle bilen å få full beskyttelse i 8 år på eksponert overflate eller 15 år eller mer i hulrom. Da benytter man FF AR (forvarmes til ca. 45 C) for hulrom FF NAS (forvarmes til ca. 25 C). For eksponert overflate sprøyter man først med FF AS-R som er en aktivator på gammel understellmasse noe som må virke i ca. 30 minutter. Deretter må man sprøyte med FF Permafilm, alternativt FF Mulitfilm som slitebelegg. I tillegg finns FF Liquid A som er tynnflytende masse med beste krypeferdigheter som kan brukes i hulrom. Alt dette kan sees i video her: Produktspesifikasjoner finns på FF's nettside i Danmark som forteller alt om disse produktene: http://fluid-film.dk FF har også en rad andre produkt som er utviklet for bl.a. maritimt bruk. FF Gel B gir f.eks 20 års garanti mot rusting i hulrom som ballasttanker.
 10. Bakluka faller i hue på meg med mindre det er 25 grader varmt, noe som vil bli sjeldent nå utover og derfor må jeg bytte gassdemper til luka. Har forsøkt å ta vekk sidedekselene i taket for å komme til men bak disse finner jeg gassbeholder til sideairbagene. Til disse er det festet et bånd og nå kommer jeg ikke videre. Båndet er festet til noe og strammes nå jeg forsøker å fjerne dekslene og jeg vet ikke riktig hva jeg skal gjøre videre. Bilde av gassbeholder her: https://www.motor-talk.de/bilder/heckklappendaempfer-g55995258/20130407-154308-i205947283.html Hvordan går jeg frem for å fjerne disse dekslene? Må jeg også fjerne noen deksler utenfra bak på bilen for å løsne festeskulene på dempere? Bilen er en fem-seter (ikke 7).
 11. Som skrevet, jeg har overtrykk i dieseltanken som følge av soloppvarming. Etter en stund lekker det ned fra påfyllingsrøret på innsiden av bilen og ned på bakken. Ser grisete ut. Hvor finner jeg tankventilasjonen? Her må det være et kullfilter eller noe som er tett.
 12. Snakket med Mekonomen Olderdalen som kan fikse dette, bare å sveise og ferdig med det. Selve reparasjonen er enkel nok den og i denne utmerkete YT-videoen kan man se hvordan det gjøres: Sjekk for øvrig ut hele videokanalen. Dette er et lite funn for den som like å DIY'e litt på moderne biler. Blant annet sjekker de elektroniske komponenter med osiloskop-funksjon på diagnoseapparatet før de løper til å bytter den. Det kan være en annen grunn til at varsellampa lyser enn at komponenten har røket. Og hva mer, masse kan la se reparere for en liten penge som f.eks katalysatoren etter den har blitt badet i olje etter turboraset. Den kan vaskes.
 13. Jeg har nå vært på to verksteder som begge sier at man kunne feste denne braketten med nagler, men at det på et gitt tidspunkt ble stilt krav om at den skal sveises. Hva verre er at siden dette er hjuloppheng og bærende del av karosseri må bil i jigg for og sjekkes med laser. Og siden dette skyldes rust er det godt mulig at det er rustskader på innerskjerm og da må man legge inn et forsterket platestykke (210 620 2467 00 05), bilde her: http://www.peachparts.com/shopforum/attachments/body-repair-restoration/56661d1215054155-w210-spring-perch-failure-looks-like-my-number-up-hpim0357.jpg Jeg måtte uansett regne med kostnad på minimum 10.000 og i tillegg på 5000 dersom man må legge inn platestykke. I tillegg er det godt mulig at høyre side også er rustsskadet og må utbedres, potensielt koster det 30.000 for begge sider. Jeg tror jeg har en delebil på hånden her.
 14. Her poppes i alle fall fjærfestet på plass:
 15. Fikk svar fra verkstedet nå på Fredag, det var nok fjærfestet som var rustet av og vrengt opp noe som fikk fjær til å hoppet av. Men dette kunne de ikke reparere siden de (Mekonomen) ikke var autorisert til å sveise og slett ikke på hjuloppheng. Det må det et karosseriverksted til får å kunne gjøre og det finns ikke der oppe. Skal hente bilen hjem på henger. Må bare finne bil som kan trekke 2,5 tonn samt henger og kjøre 20 mil en vei.
 16. De anbefalte å bytte på begge sider og kr 6500 innbefattet to stk. fjærer med bytte og 4-hjulkontroll
 17. Får svare på mitt eget innlegg :lol: Etter søk på riktig delforum fant jeg jo nok av innlegg på dette. Ganske sikkert fjærfestet som er røket. Skulle koste meg kr 3500 - 4500 for å bytte. Skal huske på dette med søk neste gang :D
 18. Nå i ferien, var på tur til Nordreisa (nord Troms) på det såkalte Sørkjosfjellet ante fred og ingen fare, plutselig smalt det i bilen og så kom det noe vanvittig metallskrap under bilen. Etter bråstopp og inspeksjon av bil bakfra viste at fjær vf. lå under bilen. Bilen som sådan lå farlig nært asfalten Tauing til verksted og bestilling av time, der antok brekt fjær. Skifte koster ca kr 6.500 med hjulkontroll. Vi kunne ikke se noe bruddflate på fjær, men den kan være svekket over tid. Men i ettertid har jeg fått vite at det også kan være fjærfestet (øvre) som er rustet i stykker. Dersom fjærfestet må bytte, er det mye arbeide å bytte dem?
 19. Skal være noe "nytt": http://dropoff.se/ http://www.mercasol.no/no/aspx/dropoff.aspx Det ser ut til å være noe seriøst og ikke noe Wunderbaum-middel . Har noen her erfaring med dette? Det ser bra ut, Ferrari har gått god for Dropoff men er det bedre enn f.eks Swisswax?
 20. Jeg har brukt merkeversted når det ligger nær der jeg bor, men når det ikke passer bruker jeg et uavhengig verksted. I Troms fylke tror jeg det beste verksted for MB er Andersen Maskin (Målselv). Det kommer folk fra Nordland og Finnmark dit. Forhandler i Tromsø (Teknisk Bureau) har tilnavnet "Glasspalasset"
 21. Jeg har vært ute for å klage høyt og lavt men også for å sjekke priser hos andre. Prisen kunne ha vært i området kr 1800 - 2000 hos andre, ikke lavere For meg kom det på en time på verksted, kr 750. 6 liter EDGE 0W-40. 4 liter kr 727,72 + 2 liter kr 390,90 = 1118,62. Oljefilter (Merke WIX) kr 156,00 samt kr 91,88 i verkstedmateriell. Tot kr 2116,50 + MVA = kr 2646,00. Beste tilbud jeg fant ellers var 1/2 verksted og samme EDGE-olje for kr 165/liter, omtrent kr 1650 + MVA, ca 2000. EGDE-olje er Castrol olje: http://www.castrol.com/no_no/norway/products/cars/engine-oils/castrol-edge/product-range.html
 22. Jeg tok EU-kontroll på bilen og tok samtidig ettersyn i forrige uke. Det var nødvendig å bytte nedre bærekule på begge sider. Det ble ikke tid til å skifte olje og filter på motor og jeg kjøre derfor til en Bilextra butikk for å få det gjort. Gjett prisen!!! Kr 2.646!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Skifte olje og filter!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: Ritignok går det med 6 liter motorojle med dette er det værste bedraget jeg har vært utenfor. Det blir iallefall siste gang jeg kjører til den plassen for å få skiftet oljen og filter. Neste gang skifter jeg dette selv og sparer minst 2000 kroner. Pris på en tjeneste er alltid klokt å spørre om og her hadde jeg regnet med ca kr 1200 - 1500 for jobben og antok samtidig jeg hadde god dømmekraft. Det hadde jeg tydeligvis ikke. Å forlange nesten kr 2500 for et raskt oljeskift må sannelig være norgesrekord overprising. Noen med værre eksempel??
 23. Basert på hva du skriver vil jeg tro at det er "hovedkortet" i girkassa som er kaputt som det også blir skrevet om ellers her. Min eminente husmekaniker (Andersen Bil) viste meg nylig hva problemet var med disse "kortene". Girvekslingen skjer ved at ventiler styrer hydraulikk til klutchene inne i girkassa og det er disse ventilene som ikke styrer så mykt som de skal eller blir til og med hengende fast som er problemet. Det er nærmest som en dørhengsel som blir ødelagt på "kortet" og "kortet" må byttes. "Kortet" koster ca. 2000 til 2500 å få kjørt alene. Det går med ca 2-3 timer å få byttet kortet. Mekanikeren fortalte at han hadde byttet "kort" på 7 biler i løpet av uka før jeg var innom sist gang. Selve girkassa ellers er som regel robust.
 24. Man skal se mye her i verden: http://www.nrk.no/verden/knuste-sin-luksus-mercedes-i-protest-1.12556696 eller: Hva er det med fyren??? Tipper at han ikke har betalt bilen ennå eller noe
 25. Det finns mange gode instruksjonsvideoer på Youtube, men denne var en av de bedre: Dette kan "hvermansen" gjøre. Litt spesialverktøy fra Jula eller noe, ellers rett frem. Hjullagersett for W211 hentes best fra Ebay tenker jeg. Har W210 samme løsning for hjullager?
×
×
 • Create New...