Jump to content

mikkelrev69

Members
 • Posts

  210
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by mikkelrev69

 1. Noen som veit om det går greit å sette inn en 90 amp på en 300TE som har 70 amp originalt? Både 90 og 70 amp dynamoene er Bosch av den kompakte typen, men 90 amp har visst aldri vært levert til M103.983, (124), men til M103.985 (?). Ser ut som braketter og innfestninger er likt, men det er om kabler og det elektriske systemet er kalibrert for å takle 90 amp.. Trenger ny dynamo ASAP og har foreløpig bare fått tilbud om en 90 amp.. Sent fra min SM-N910F via Tapatalk
 2. Mener det var 0.8w jeg kjøpte på Bilxtra for ikke lenge siden til S124. Disse er også i varmeste laget, i hvert fall til bryterene for varmeapparatet, så spec er nok enda lavere. Tipper 0.3-0.4w Sent fra min SM-N910F via Tapatalk
 3. Jeg må ruse motoren og ofte så mye som 2-3000 rpm før lampene slukker. Dette skjer når bilen ikke har vært i bruk på mange timer. Når motoren er varm og bilen har vært i bruk innen de siste timene, slukker lampene med en gang som normalt. Dette begynte for en måneds tid siden. Kan noen fortelle meg hva som som kan være årsaken til dette? Hva er det som styrer tenningslampene i oppstarten? Er det ECU eller kanskje EZL-modulen? Batteriet lades med ca 14.4 V etter oppstart. Holder ca 12.4 før start.. Dynamoen fikk ny regulator (Hella) i vinter.. Sent fra min SM-N910F via Tapatalk
 4. Hei. Hvis jeg lykke i å få kjøpt meg ny bil, skal jeg selge motoren i den jeg bruker nå. ('91 300TE) Se nederste avsnitt i denne posten. http://www.mbentusiastklubb.no/smf/index.php?topic=75874.msg465175#msg465175 Sent from my Note 4 via Tapatalk
 5. Kjøpte nylig et verktøysett til å bytte ventiltetninger. Ryddig og grei handel. Pris inkludert frakt, mva og alt, så ingen overraskelser. Kom med Postnord etter ca. ei uke og det tilbys gratis retur ved angring. Men..., kvaliteten på dette settet er ganske jalla.. Siden det var så rimelig, så beholder jeg kit'et. Kan hende det gjør den jobben det skal alikevel. Er nyskjerrig på det fjærspenner kit'et de har. 1000 spenn er ikke ille. Noen som har kjøpt og kan si om det funker ok eller ei? Sent from my Note 4 via Tapatalk
 6. Deilig option liste.. Ang kode 341 additional lamp, hva er det slags lampe og hvor? Sent from my Note 4 via Tapatalk
 7. Entusiast ønsker å kjøpe en S124 i godt vedlikeholdt stand og med minimalt med rust. Jeg har fra før en 300TE i god teknisk stand, men pga skader etter påkjørsel, rustne skjermer og jekkfester som burde sveises, svarer det seg ikke lenger å putte penger i den. Den får heller bli en god delebil. Derfor søker jeg nå etter en bil som kan være et godt utgangspunkt til å dulle med og skjemme bort i uoverskuelig framtid, så om du har et flott eksmplar du ønsker tatt vare på, kan du trygt selge til meg. Ønskelig med lav km.stand, men tilstanden betyr egentlig mer. Fortrinnsvis ønsker jeg en pre facelift med 280 motor, eventuelt en 320, med 4 trinns automat, skinninteriør, AC, el.vinduer og soltak, men også facelift med 280/320-motor er interessant så lenge bilen er i god stand. Ikke så veldig nøye om slitedeler som bremseskiver/klosser, støtdempere foran, foringer osv. trenger skiftes. Viktigste er lite rust og da ingen alvorlig rust som må sveises, at motor, drivverk og el.nett er bra og interiør rimelig bra. Soltak er ganske viktig, samt at lakk- og interiørfarger er kurante og står seg godt sammen. Rosa bil med blått interiør blir lite aktuelt... OBS! Ledningsnett for motor bør helst være bytta om det er av den dårlige typen.. Eldre S124 ('89-92) med M104-3.0 eller M103-3.0 profesjonelt konvertert til EFI og godkjent, vurderes også. Om du har bil å selge eller vet om noen som har, ta kontakt på 94421997 - rog.nyg@outlook.com. Send gjerne bilder.
 8. Ok. Posted from my Note 4 via Tapatalk 🤘
 9. Hei. Trenger kanskje luftmemgdemåler (uten mengdefordeler. Trenger heller ikke potentiometeret) til 1991 M103 3.0. Har du en i god stand fra denne motoren til salgs? Delenr. 103 074 00 14 evt. 000 074 20 14. Nummeret tror jeg er det samme for alle M103. Posted from my Note 4 via Tapatalk 🤘
 10. Fungerte faktisk bedre ved å bruke ringnøkkelen isdedenfor spesialpipa. Ble vanskelig å komme til med skralle/arm på toppen av pipa da sensoren peker rett opp og det blir trang oppunder. Brukte crc på først og sensoren løsna etter noen slag med hammeren på nøkkelen. Hele jobben tok vel 15 min da jeg har tilgang på lift og kan stå oppreis under.. Sent fra min SM-N910F via Tapatalk
 11. Ja, det var nok dette videoinnslaget jeg så.. Dette som står i linken til forskriften i posten til Lars U, er vel reglene slik de var før. Altså +/- 15 mm sporvidde. Er det da slik å forstå at de gamle reglene fortsatt gjelder for biler typegodkjent før 1.10.99 osv., slik som Olaf nevner?
 12. Så i en artikkel på Broom at det er slutt på +/- 7.5mm avvik på felginnpresset. Nå er det visst bare ene vegen, altså + 7.5mm i.f.t. minimum innpress i vognkortet.. Hjelp!! Kan dette være mulig? Jeg har en '91 S124 med originalt sportsunderstell og standard 41 mm innpress. I vognkortet står det minimum innpress: 41 mm.. Og da blir lovlig innpress 41-48 mm.. Herregud! Begge hjulsetta mine har ET 35 og har da ergo blitt ulovlige sånn over natta.. Hva skjer? Er det virkelig standard innpress som skal brukes som minimum innpress i vognkortet?? I bilens instruksjonsbok sier tekniske data at standard er: Uten sportsunderstell: Stålfelger- ET49, Alufelger - ET 48 Med Sportsunderstell: Stålfelger - ET 42, Alufelger - ET 41
 13. Mange takk for meget raskt og godt svar! Da hiver jeg meg rundt straks lambdaen kommer i posten, forhåpentligvis på lørdag. Skal på EU på mandag... Bestilte original Bosch så da kan jeg vel håpe på ferdigsmurte gjenger også, men har uansett kobberfett..
 14. Hei. Tenkte å bytte lambdasensor i helga og håper noen kan gjøre meg litt klokere ang. noen spørsmål som åpenbarte seg. Søkte rundt i forumet uten hell.. Klarer jeg å løsne med bare fastnøkkel og CRC eller er det bare å glemme? (vanskelig å få tak i spesialpipe rundtom her) Skal det påføres noe tetningstoff e.l. på gjengene ved montering? Må jeg bruke momentnøkkel også? (så nemlig i en video at det ble brukt på en C-klasse.. 15 nm tror jeg det var)
 15. Noen som vet om det er noe spesielt moment som skal brukes på skruene ved montering av EHA? (siden det er o-ringer i mellom tenker jeg)
 16. Hva brukte du å skru løs med da? Har du 4 pols føler slik som jeg har? Vet ikke om den er større enn 2 pols.. 4 pols'en trenger 22 mm pipe i alle fall og den pipa jeg har, går ikke nedpå mellom topplokket..
 17. Takk for info folkens. Fikk et tips om å koble fra bensinpumpereléet og dra systemet tom for bensin med starteren.. Er det egentlig nødvendig om bilen har stått over natta og jeg bruker filler rundt EHA? Målte lambda også igår og fikk stabil måling på 0.13-0.14 V. Den reagerte ørlite og var oppe i 0.15 engang når jeg brukte gassen litt. En kort periode før den ble skikkelig varm, viste den 0.4-0.6 eller noe slikt. Det varte bare et kort øyeblikk. Etter det jeg forstår er den gåen (ikke sant?) kontakten fra ECU målte ca 4.5 V mens motor gikk. Virker disse målingene sannsynlige? Jeg fant bare jord mot festebolten til setet.. Har nå bestilt både ny EHA og lambda. (originale Bosch) Totalpris 3300 +mva fra Autodeler.co.no Et annet spørsmål. Har ny tempføler jeg tenker å bytte uansett. Noen sier jeg må tappe av kjølevann. Er det nødvendig på kald motor? Ser ut som toppdekselet må av for å komme til med pipe. Finner ingen som er tynne nok til å komme mellom.. Men hvor nøye er det ved montering av dekselet. Noen spesielle ting å ta hensyn til? Skal boltene skrues i sikksakk eller sirkel? Fant boltemomentet skulle være 15 nm.. Dekselpakningen er bare 2 år gml etter toppakningsbytte, så jeg satser på jeg slipper å bytte den..
 18. Takk for svar. Tenker det blir å kjøpe en ny EHA for å være sikker på at den fungerer som den skal. (i tilfelle andre feilkilder) Må jeg regne med å måtte justere denne også? (Så i et US forum at justering var unødvendig da dette ble gjort ved produksjon) Hvis jeg må justere, finnes det en DIY eller en korrekt fremgangsmåte? Jeg vet det er en justeringsskrue. Trenger jeg da spesielt måleutstyr (altså verksted) eller bare prøve meg fram?
 19. Hei. Har fått store problemer med motorgangen og oppdaga at EHA'en lekker bensin. Tenkte å prøve først med nye O-ringer, men kan bare en bensinlekkasje føre til dårlig drag, høyt forbruk, tungstart osv. eller tyder det på større problemer? Tok å rensa opp kontakten skikkelig for gammel bensin og skit med elektrospray og da gikk bilen utrolig bra og forbruket gikk ned (samtidig som den ble mer tungstartet). Men bare for noen dager før det ble like ille igjen. Da jeg sjekka EHA på nytt, lakk den fortsatt og det var kommet mere bensin i kontakten, men nå hjalp ikke det så mye å rense opp lenger. Litt bedre gassrespons, men mangler krefter i midtregisteret og pånytt skyhøyt bensinforbruk. Og nå har tomgangen begynt å jage også.. Altså er ikke problemet bare forurensa kontakt.. Kan det hjelpe å stoppe lekkasjen med nye O-ringer eller er det bare å skrape sammen penger til ny EHA? Ved demontering av EHA'en, står det bensintrykk på denne slik at det vil sprute ut?
 20. Magnaflow laget for E36 AMG (M104) burde vel passe rett på dersom du har M104. Vel å merke om E36 har samme dim på rørene da som 300-24/280/320.. Vil det si at sportskat'er ikke er lovlig i Norge?? Katalyserer de dårligere??
 21. Magnaflow sportscat. på Ebay. Nice price. http://pages.ebay.com/link/?nav=item.view&id=291612936834&alt=web
 22. Ok. Kan kontakten bare "dras" av eller har den noen slags låsemekanisme? Ser ut som en metallring som er rundt nederst på hetta.. Det virker også veldig trangt rundt føleren.. Kommer man til med pipe?
 23. Ved skifte av 4-pins temp.sensor for kjølevann på M103 (den bakerst på toppen), skal man bruke noen form for locktite på gjengene ved montering?
 24. I de siste dagene har tomgangen blitt noe bedre, men fortsatt litt hard i gangen og ørlite ustabil. Det har samtidig blitt kaldere i været og det er litt påfallende. Men i dag fikk jeg den nye tomgangsregulatoren i posten fra Tyskland, så da trossa jeg 1 minus og gikk ut å skifta. Lot motoren gå seg passe varm først, så gummi og sånt skulle bli litt mjukere. Da jeg sammenligna den gamle med den nye, kunne jeg se at klaffen var nesten lukka på den nye, ca 1.5 mm slik som på bildet ovenfor. Den gamle var litt mer åpen, ca 3-4 mm. Da jeg starta opp etter byttet, tok det litt lenger tid enn vanlig før den starta, men når den først gjorde det, gikk den silke mykt på tomgang. Virka som gassresponsen ble litt hvassere også. Jeg lot den gå seg noenlunde varm på tomgang og jammen gikk den like silkemykt. Tok en kjøretur og kjørte litt hardt i bakkene siden tomgangen tidligere ble verre når jeg hadde dradd på litt. Da jeg parkerte, lot jeg den gå litt for å se, men nå er det ingenting å utsette på gangen lenger. Kan ikke huske at den har gått så mykt og fint før. Ikke en antydning av hikking eller vibrering. Helt stabilt. Altså var denne investeringa en suksess. Ca 1400 + mva. Nå lurer jeg på om noen vet om det går an å åpne disse regulatorene og om det kan gå å overhale de på et vis. (?)
×
×
 • Create New...