Jump to content

FredrikJ

Betalende medlem
 • Posts

  228
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by FredrikJ

 1. Ser han har oppdatert annonsen nå og at den kun har gått som taxi fra 2014. Ang priser på 124 så er det vel en ting som bestemmer det - tilstand og omfanget av rust. Disse bilene har blitt så gamle nå av motorisering og utstyr har mye mindre å si enn tilstanden, med mindre det er snakk om en med V8 eller AMG.
 2. Trolig siste 124 som har gått i Oslo som taxi til salgs: https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=162340584 Sett den ganske ofte de siste 3-4 årene, men har nok gått som reservetaxi - i hvert fall på slutten. OM606 motoren med 606k km på telleren går sikkert 606k km til.
 3. Kan komme med litt innspill her, da jeg jo har en E36 AMG selv - vet dog ikke dim på E320. Bilen står riktignok fortsatt til vinterlagring, men jeg har liggende ny rustfri Sebring AMG midtre lyddemper og rør mellom midtre og bakre lyddemper, samt en pent brukt bakre lyddemper liggende fra 300TE 3.4 AMG. Jeg mener dimensjoner på dette skal være likt som E36 AMG. Som du kanskje vet har E36 AMG rustfritt anlegg fra Eberspächer - både katalysator og lyddempere har utseende og utforming som er mye mer likt standard 124 og flower nok en del dårligere enn 300TE 3.4 AMG eksosanlegget, men alt har eget HWA AMG delenr. Innløp til bakre lyddemper er 60 mm ytre diameter. Rør mellom bakre og midre lyddemper går utenpå denne flensen. Ut fra midtre lyddemper er samme dimensjon, og rør som kommer fra flensen mot katalysator og inn på midtpotte er 54 mm ytre diameter.
 4. Det er "sacco" fra AMG Hammer. Altså ikke widebody coupè, men sedan/stv. Svært sjeldent, fra pre-merger AMG tiden og har ikke en gang noe delenr så vidt jeg har funnet ut. Verdens eneste AMG Hammer Wagon med 6.0 32v motor som har fått en del oppmerksomhet etter at Petrolicious laget en video om den har også disse: link til artikkel - link til video Grunnen til at jeg kjøpte disse er at AMG fangerene ikke har chrome listene på toppen slik som standard 124-fangere, men allikevel har de chromelistene på sacco. Ser litt feil ut IMO, og derfor har jeg sett flere lakkere chrome'n sort på saccopanelene - det ønsket ikke jeg. Allikevel gjenstår fortsatt listen nederst på bakluka som også har en chromelist på toppen, men her er det bare å kjøpe fra 1. generasjon 124, altså fra før sacco kom på bilene som da ikke har denne. Fortsatt å få tak i ny fra Mercedes! Det skal sies at han jeg kjøpte bilen som jeg tok AMG kit'et fra hadde irritert seg over det samme, og heller satt på chrome på front og bakfanger. Det forsvinner altså nå. Legger ved et par bilder til fra bilen til w124amghammer på Instagram som har disse og.
 5. Bilen står trygt til vinterlagring, så vinteren brukes til delesanking. Kom en pakke i går fra ikke helt ukjente Thorsten Stadler med innhold "as rare as hen's teeth" som de sier. Noen som klarer å se hva det er fra dette dårlige bildet? 😊
 6. Disse såkalte AMG Japan bilene ville jeg vært veldig obs på, husk at dette ikke er offisielle AMG biler. Det finnes ikke noe dokumentasjon på bilene hos AMG i Tyskland og heller ikke noe på chassisnr-sjekk i VeDoc/andre VIN dekodere. Biler fra AMG Japan ser jeg ofte står til salgs svært lenge. Har ikke inntrykk av at de er særlig mye verdt egentlig. Riktignok er det flere som importerer de og tror det... Ang AMG Japan-versjonene av E400/E420 så het de E400/400E S1, S2 og S3 (etter hvor mye de var modifisert) - ikke E42 AMG. Skjermbredderne er også AMG Japan deler forresten. Jeg synes ikke noe særlig om de, de ser så veldig pålimt ut (som de jo er). Ser mange av bilene fra Japan har 500-hjulbuer som er mye penere og stilrent IMO. Men hver sin smak! Det står jo en svært pen E420 med AMG-pakke på Finn nå om man vil ha en slik bil 😊 Ligger et par AMG Japan modifiserte biler under E36 AMG på Mobile også, latterlig priset og stått lenge. Den ene er faktisk en original 300TE-24 3.4 AMG fra Tyskland som kan være verdt en del, men potensielle kjøpere blir nok skremt av hele Japan-greia. Den dyreste til 59k Euro er en E320 som har fått montert diverse deler fra E36 AMG...
 7. Selger en elektrisk justerbar rattstamme til 124. Så vidt jeg har funnet ut (og i følge EPC) passer den alle modeller opp til 7/'93, da 124 ifbm. facelift fikk ny slepering som ga noen mindre endringer på rattstammen. Den passet ikke på min '95, men jeg har nå fått tak i riktig rattstamme og selger denne. Relativt enkel montering, løsne rattstammen under bilen med en bolt, demontere deksler rundt og rattstamme inni. Komplett ledningsnett medfølger, slik at det bare er å feste jording i jordingspunktet bak speedo eller evt andre steder og trekke strømkabelen ut til sikringsboksen. Alt på bilder medfølger. Selges for 2000 kr.
 8. Heldigvis før saltsessongen startet!
 9. Helt klart, jeg lette worldwide lenge og det er jaggu ikke lett å få tak i selv om jeg var forberedt på å betale godt! Nå ligger det faktisk et kit til sedan ute til 3400 EUR på eBay, passe slitent og trenger litt mer enn bare lakk; https://www.ebay.de/itm/W124-SEDAN-AMG-FULL-BODY-KIT-E-CLASS-MERCEDES-W124-AMG-ORIGINAL-WITH-FOG-LAMPS/272968054759?hash=item3f8e29f7e7:g:w7sAAOSwyP5aJTNK E36 AMG'en står trygt til vinterlagring. Donorbilen til AMG kit skal nå selges, en gammel kjenning i klubben. Den skal helst bort i løpet av jula. Det kommer en hyggelig kar og titter på den på søndag, så jeg venter evt med å legge den ut til etter det om den ikke forsvinner da. Men potensielt interesserte kan gjerne sende meg en PM her for mer info, E320T er ikke akkurat noe markeder renner over av lenger og penere eksemplarer går jo for 100-200k i Tyskland (dyrere jo bedre så klart). Trenger litt kjærlighet, og hadde vært kult om noen i klubben tok over!
 10. Rydder litt og denne dukket opp, rakk aldri å montere på min S210 E240 før større feil (les: motorhavari) dukket opp og ble enden på visa. Bosch nr 0 258 003 862. Denne skal passe samtlige 210 og R129 modeller med M112 V6'er og M113 V8'er. Ser den koster ca 850 kr uten mva/toll/frakt på Autodoc og disse utenlandske billigsidene nå med 17 % rabatt. 500 kr bør vel være en god deal? Sendes evt billig i boblekonvolutt som brev.
 11. Godkjent som 7 seter i vognkort får du nok ikke, dette ble det slutt på tidlig på 2000-tallet en gang så vidt jeg har skjønt. S124/210 levert som 7 seter har dette i vognkort, men S211/212/213 levert ny med 7 seter har jeg kun sett registrert som 5 seter. Fikk høre at det bare var å montere (skikkelig, med alle nødvendige deler) og holde seg innenfor maks 50 kg/165cm per sete.
 12. Dette er jo et aktuelt tema for de aller fleste fora utenom Facebook for tiden. Riktignok finnes det unntak, hifisentralen.no er et eksempel. Skulle nesten ikke tro det da det er en bransje/hobby hvor snittalderen bare stiger, omsetningen stuper og rekrutteringen av unge er ekstremt dårlig, men det er kanskje her svaret ligger også. Selv om både besteforeldre og oldeforeldre har inntatt Facebook for lengst, så tror jeg at godt voksne foretrekker dedikerte forum foran Facebook i motsetning til de unge. Sånn sett bør det være håp for MBE, uten at jeg har sett noe tall på det så ser jeg for meg at snittalderen er relativt høy. Bimmers.no er det også bra med aktivitet, riktignok mindre enn på det meste for noen år siden og svært lite om 80/90-talls bilene slik det kokte med for 5-10 år siden (akkurat samme som 124 her?). BMW er biler det er svært populært å gjøre en del modifikasjoner med utover hjul, kanskje litt i motsetning til Mercedes. Det tror jeg hjelper bra på aktiviteten. Selv har jeg sluttet å oppdatere tråden min her inne, laber respons på slutten og i starten gikk det bemerkninger i retning om at modifikasjoner utover slik bilen var levert fra fabrikk måtte jeg ikke finne på å gjøre, selv om det så skulle være ettermontering av originalutstyr som man kunne velge hos MB da bilen var ny. Vet ikke om dette er et særnorsk "fenomen", men er i hvert fall kjempepopulært med oppdateringer på en internasjonal side på Facebook (tross at jeg egentlig på lang vei foretrekker dedikerte forum foran Facebook).
 13. I forbindelse med montering av teleskopratt i min 124 så måtte jeg også bytte ledningsnett til sjåførstolen. Har derfor liggende et komplett ledningsnett for montering av el.sete med memory, helt fra sikringsboks til brytere i dør og kontaktene som skal sitte i seterammen. Passer sikkert like godt til passasjersiden, bare man forlenger plusskabelen som går til sikringsboksen. Kommer fra en '95, så dette er de "nye" el.setene. Husker ikke når skillet var, men noen eldre har i hvert fall helt andre motorer etc til setene. Jeg ga et par tusen for det nye ledningsnettet, 500 for dette bør være greit for de som har fått tak i stoler, men ikke ledningsnett feks?
 14. Har du sjekket om det fortsatt kan kjøpes nytt? I så fall hadde jeg gjort det, litt tullete med NOS Webasto og gamle morkne slanger/rør. Send en mail til Stjerneservice så sjekker han for deg.
 15. Ønsker å kjøpe et utetemp. display til 124, samme om det er den tidlige versjon med 4 poler eller 5-polet, skal bare ha selve displayet. Dvs det trenger ikke å fungere (vise temperatur) så lenge displayet ikke har "blødd" (er sort i hele/deler av displayet). Er også et must at det er Celcius, ikke Fahrenheit.
 16. Ønsker å kjøpe en Becker Exquisit kassettspiller. Må være i god stand kosmetisk og fungere 100 %
 17. Da har du hørt om det nå Min gamle E240 måtte bøte med livet pga dette. Disse motorene er feilkonstruert med for trange oljereturkanaler fra toppen, det er derfor viktig å benytte kun den Mobil1 oljen som Mercedes anbefaler (mener det var 0W40) og bytte ofte. Kanalene i min ble potte tette og det var hardt som stein, visstnok kan det la seg bore opp men med stor sannsynlighet for at det blir sprekk. Husker ikke i farta om det kun gjelder E240 eller hele modellrekka med M112 V6er. Ser uansett at trådstarter har kjøpt seg en 212, gratulerer så mye med det!
 18. Interessert i originale E500 Limited felger med omtrent nye dekk?
 19. Ene fjernlyset i fangeren er sprukket, og har lenge hatt planer om å bare klaske til med et par nye tåkelys fra W202 C36 AMG siden disse er eksakt like i formen og jeg har E500 lykter på bilen, som har doble fjernlys og ingen tåkelys. Sliter dog litt med å forsvare kostnaden av et par nye slike når jeg tross alt har en strøken 124 AMG lykt fra før og jeg aldri bruker disse uansett. Fjernlysa i fangeren er koblet til med den originale AMG kabelen for 124, og siden jeg har E500 lykter så skrur lysene i fangeren seg på som tåkelys med bryteren. Da det dukket opp en ny i eske lykt på tyske eBay til en rimelig pris (under halvparten av nypris i Norge) slo jeg derfor til.
 20. Se der ja, godt dokumentert med bilder og meget bra jobbet - takk nok en gang, Arnt! Ang jekkfestelokkene så trodde jeg de var NLA etter hva jeg ha lest, men har vel aldri sjekket tilgjengelighet selv når jeg tenker meg om. Jeg plukket også opp et sjeldent sett med nye originale AMG innstegslister i rustfritt stål for 124 av Arnt. Disse er svært dårlig dokumentert, men har funnet de i en AMG ekstraurstyr-brosjyre jeg har liggende. Delenr er B66021000, ved googling finner man komplette lister med hva disse B-delenummerene er og her dukker disse opp til 124.
 21. Gen II øverst vs Gen I nederst - var ganske ivrig på å få byttet og tok meg dessverre ikke tid til å vaske Gen I skjørtene jeg tok av bilen der og da, så beklager dårlig bilde. Gen II skjørtene har noen lokk for jekkfestene som er kjent for å sitte dårlig og falle av, dette er et mindre problem på Gen I skjørtene da disse er mindre, enklere i formen og mer like standard 124. Siden lokkene er NLA så er det greit å sørge for at disse sitter godt, 500AMM har gjort en fenomenal jobb her med eget spesialverktøy for å løsne de og nå sitter lokkene bedre enn de gjorde originalt nye!
 22. På tide med en oppdatering kanskje. Fikk ut bilen fra vinterlagring forrige uke, nok en gang er det jeg som er mest ivrig og først ut Søndag var jeg en tur i Kongsberg og hentet blant annet et par originale AMG gen II sideskjørt. Det var Gen I sideskjørt på bilen fra før - forskjellen er ikke særlig stor, men greit å få det riktig.
×
×
 • Create New...