Jump to content

HåvardR

Betalende medlem
 • Posts

  482
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Everything posted by HåvardR

 1. Hei! Det er KE-jetronic på denne ja. Det er ein bensintrykkregulator ved bensinfordeleren ja. Umiddelbart har tankane gått mot den og/eller dysene. Bilen har gått ca 243000km. Eg skal undersøke regulatoren, fekk tips om at man kan sjå om den er defekt ved at det kjem bensin ut vakuum nippelen på den. Eg har ikkje sjekka tenningstidspunkt eller målt trykk på systemet da eg ikkje har utstyr til det, men eg burde sansynligvis fått eit verksted med dette utstyret og litt erfaring med desse bilane til å gjøre desse målingane. Ser ut som man trenger en spesiell type måleinstrument for å måle trykket i ke-jetronic?
 2. Hei, Har ein 1988mod 230e m102 med manuell som er litt treigstarta. Må alltid forsøke å starte 2 ganger før den starter. Virker som det er uansett om den er varm eller kald. Under akselerasjon begynner den alltid å "hakke" når man nærmer seg 3000/3500rpm og dette fortsetter opp til ca 4500prm. Noen tips til kva ein skal sjå etter? Bensinpumpe, bensinfilter, OVP rele, tennplugger og luftfilter er nytt. Tennkabler,fordelerlokk og rotor blei bytta av forrige eiger så er ganske nye.
 3. Det er utrulig kor prisnivået har dalt på bilene på egentlig relativt kort tid. Eg syns 100 for ein bil som din som har kjent og god eigerhistorikk og virkelig holdt er tullete lavt. W211 i god stand er jo så fantastisk bil med en utrulig komfort at det burde vore verdsatt vesentlig høgare. Men eg ser jo at for 100 no kan man få ein 1 eigers 211 facelift med kun 95000km. Det skulle ikkje vore mulig, eg synes nesten det er å gi dei vekk. Klart EQCen gir bedre kjørekomfort og glede, større bil og den føles nok litt meir påkosta. Eg har kjørt GLC når den kom ut, det er en del likt og den likte eg svært godt! Kjekt å komme litt høgare opp også. Du får gi beskjed om du vil vurdere å selge skinninteriøret, eg veit om en bil som ønsker seg svarte nappa stoler😄
 4. Deilig med alt som er gjort 😄 Synd å høre at du skal selge bilen. EQCen er fin med stigtrinna og i svart! Har ikkje prøvekjørt den, men den er nok veldig god! Har kjørt EQA som eg blei positivt overraska over. Kor mykje har du tenkt å legge ut w211en for?
 5. Gratulerer! Det er en fin smell 😄 Håper vi får sjå litt til denne og innimellom. Fruen har ein w204 på 3.året no og min far har hatt sin sida 2010, gode biler! Har du noen spesielle planer med den?
 6. Korleis går det med retrofit av gardin i bakrute og sidespeila 😄?
 7. Det skulle gjerne vore meir aktivitet på formunet og i trådene ja. Det blir noe heilt anna å følge med på oppdateringer på forumet enn på facebook. Eg har fulgt med på tråden din sida eg blei medlem av klubben i 2012 og er inne av og til for å sjå om noe nytt har skjedd. Ser deg og andre på facebook på Mercedes grupper, men det blir jo ikkje heilt det samme og ein får ikkje den sammenhengen i kva som skjer. Eg har bestilt på autodoc 1 gang. Det gjekk rimelig fort og greit, deu ville ha meg over på 1 anna del fordi dei meinte delen ikkje passa til bilen, men når eg sa eg tok den på eget ansvar gjekk det greit.
 8. Trur eg må sjå meg om etter speil igjen no siden det er håp om å kunne flytte over dei lakkerte delene! La det litt på is siden eg tenkte eg måtte finne fra delebil med samme farge som min(eller lakkere, men det er eg usikker på om eg får til bra nok sjølv på min farge). Foldbare speil er på 203 ja, men det er kanskje ikkje så ofte dei har det. Dette var en 2002 mod så en tidlig utgave. Uten å være 100% sikker så bruker dei kanskje samme speil som 211 prefacelift? Formen er vertfall lik. Desverre lidde den 203en av mykje elektriske feil som er kjent på dei tidlige 203ene. Men fekk mykje kunnskap om Star og korleis styreenhetene snakker sammen pga den bilen! Bruke muligheten siden du skal ha den inn på BOS å få inn alt! Sjekk ut det med antall liter på tanken i instrumentpanelet og som eg nemnte tidligere om det var interessant. Eg syns den funksjonen er veldig nyttig.
 9. Blir spennande å få oppdatering med bilder på dette! Skulle optimalt sett fått dekselet fra speilstammen over og, kanskje eg skulle kjøpt eit speil og demontert. Burde vel i teorien være mulig. God info rundt antall ledninger! Eg regner med at speil med memory vil fungere i ein bil uten memory også, eller har du funne anna info ang det? Supert at du har fått ordna med å kode inn gardina og speila! Gjelder å forhandle seg til litt ekstra når ein først er igang med dei! Regner med det er en enkel sak å ta speila og. Eg har deaktivert foldbare speil på ein w203 pga eine motoren var defekt, så er vel like greit å aktivere dei på 211 regner eg med Siden du gjer det hos BOS, veit du om du får utstyrskodene i datakortet også?
 10. Eg må hive meg rundt ja. Har fått montert siste rest i 124en som mangla for at den no er vanntett så den kan få stå litt ute. Ser veldig fram til oppdatering på speila, har sett på det samme sjølv. Går det ann å flytte over speilkåpene fra din bil på dei nye speila så du slipper å lakke om dei svarte? Fant ingen god info om det på facelift når eg søkte litt på det for ei stund tilbake. Star kan anbefales ja. Veldig kjekt verktøy! 😀
 11. Veldig flott! Syns det treverket er veldig pent og det gjor seg med polering. Motivasjonen øker til å få gjort det samme i min! Blir spennende å sjå resultatet når gardina er montert 😁
 12. I kveld blei det en liten tur i garasjen og montere ny gjennomføring til den elektriske antenna på 124en. Gummien hadde blitt hard som stein og ved å ta på den knakk det som ingenting. Utrulig bra for rust og, synes "alle" har rusta godt i gjennomføringen og i dørken. Her var dørken utrulig nok heilt rustfri! [emoji1] Sent fra min SM-G991B via Tapatalk
 13. Du får vri rundt nøkkelen, den står ikkje låst i 0 posisjon? Kva bil, årsmodell, motor og gir har du?
 14. Utrulig flott! Skinn løfter inntrykket betraktelig og gardinene i bakdørene setter prikken over i'en. Spennende å sjå kva som er neste steg! Om det er av interesse for deg kjenner eg til ein som selger solskjermene, håndtakene i taket, deksel på A stolpe, taklampe og speilet i svart utførelse. Sent fra min SM-G991B via Tapatalk
 15. Idag blei det årets første vask på tunet! 4 plussgrader og regnbyger, men det gjor godt i sjela å få reine biler! 211en har sida eg kjøpte den i 2017 levd eit liv der vi har kjørt ca 30-35 000km i året, men no skal den få leve eit mykje roligare liv då eg har bytta jobb så eg kjører knappe 10km for dagen. Men dei kilometerene står bybilen for, ein w204. 124en har sida eg kjøpte den i slutten av november stått i garasjen og fått litt pleie i form av service og litt rep. Noen småting som står igjen før den skal få ein skikkelig vask inn og utvendig for å få vekk "gammel eiger" skitten. Idag fekk den ein kjapp vask for å få vekk skitt etter litt prøvekjøring. Fantastiske biler å kjøre! Og syns 124en er en god kombinasjon mellom å være ein veteran og "moderne" bil. Sent fra min SM-G991B via Tapatalk
 16. Fantastisk! Gratulerer! Driver og ser etter skinn til min også. Kunne du sendt delenr på dørpanel bak og gardina? Hadde vore morro å fått gardiner i bakdørene no når eg har elektrisk i bakruta! Blir spennende å sjå det ferdige resultatet og gratulerer med leilighetkjøp!
 17. Spennende! Har du lyst til å røpe utstyrskodene? Håper du får begynt å ta bilder og oppdatere så fort du får i hus😄
 18. Krysser fingrene! Er du betalende medlem av klubben? Da får du rabatter hos MBSpesialist
 19. Hei, Forsøk å ta kontakt med Mbspecialist. Dei har den i nettbutikken, leveringstid "må undersøkes". Har du hørt med AutoTrio ? http://no.mbspecialist.com/mercedes_webcatalog/item/1021410890/
 20. Delenr eg får opp på Electronic hydraulic control unit på ditt regnr er A 000 270 26 00. Håper det kan hjelpe deg! Noe å være obs på er at dette er en kontrollmodul som muligens må kodes til bilen med Mercedes sin STAR diagnose, uten at eg kan svare 100% sikkert på det.
 21. Hei, Kva er regnr eller VIN så kan eg forsøke å finne det.
 22. Det var flotte felger! Har du tilfeldigvis delenr på dei? Kjekt å følge med på nokon som har same bil som ein sjølv og som tar godt vare på den! Ligger interiøret ditt på finn? Har du fått tak i eit nytt spennende? Håper du legger ut bilder av det! Holder sjølv eit auge med på finn om det dukker opp skinninteriør til min. Har delskinn "halv elektriske" idag. Kunne tenkt meg full pakke med memory, massasje og alt, men da trur eg nesten man må kjøpe en delebil for å få alt ein trenger å flytte over.
 23. Det ser ut til å stremme dei tinga du har lista opp ja! Ledningsnettet består av 1 kontakt som skal inn på baksida av SAM i bagasjerommet. 1 sikringaholder som skal festes på SAM og releholder som festes på sida av SAM. Så er det 1 jordingskabel som skal festes til bilens jordingspunkt. Du ser det med en gang når du holder på baki der. Så trekker du kabelen som skal til gardina ut av bagasjerommet og opp til hattehylla sammen med dei andre kablene som går der. Angående bryterpanelet er det viktig at det er heilt identisk med det du har idag(pluss knappen til gardina naturligvis). Panelet eg fekk med når eg kjøpte hadde ikkje knappen under nødblink for å åpne oppbevaringsrommet. Da viste det seg at det var en anna kontakt på baksida enn det eg hadde i bilen. Bestilte nytt panel som var identisk og da passa det. Når alt er montert er det å finne noen med STAR til å aktivere gardina så virker det. Kom over denne sida når eg holdt på, skjønner ikkje ka han skriver, men bildene hjalp meg. Viser korleis han skjærer hull i hattehylla si og kor du går i STAR for å aktivere. https://www.drive2.ru/l/538542995381682201/ Har du delenummera for dørpanel bak med rollo? Kunne tenkt meg dette eg også! Edit: Fant bilder fra monteringa. Sikringsholder monteres på plass 20 på SAM(orange med 7.5 sikring) Kontakten bakpå skal på plass nr 25.
 24. Rullegardin, ledningsnett som går fra gardina til bakre SAM(1 kontakt bakpå SAM, 1 sikringholder, 1 jordingskabel og 1 rele holder) og panelet med knapper. Når alt er plugga til må ein inn med Star diagnose og gi bilen beskjed om at den har rullegardin. Vipps så virker det [emoji1] Så må man enten ha ny hattehylle med hull i, eller lage hull i hattehylla som står i bilen Har sett at dette ikkje er ekstrautstyr som ofte er på norske w211er så det har tatt lang tid å komme over en i Norge med dette. Men no som eg veit akkurat kva som må til kunne eg like gjerne bestilt delene kvar for seg på ebay eller lignende. Kunne tenkt meg å få tak i Distronic for å montere neste [emoji848] Sent fra min SM-G991B via Tapatalk
 25. Når w211en hadde fått sitt blei det endelig tid til litt jobb på ein w124 eg kjøpte for 2 månder sida. Har ikkje fått tid til å gjøre noko meir med den enn å rygge den inn i garasjen.. Idag blei det ny toppdekselpakning, termostat, tennplugger, luftfilter og hendelen til panseråpneren som sitter i grillen. Når eg skulle prøve å starte var batteriet dødt og laderen gir feilmelding så nytt batteri må anskaffes. Gjenstår å bytte mellomakselopplagring, flushe servoolja og oljeskift så er bilen ok teknisk igjen. Bilen er en 230E fra 88, kun 2 eigere før meg, siste eiger hadde bilen fra 1998 så her er det nok håp for ein ok bruksveteran når den får seg en god shine. Sent fra min SM-G991B via Tapatalk
×
×
 • Create New...