Jump to content

HåvardR

Betalende medlem
 • Posts

  493
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

HåvardR last won the day on February 24

HåvardR had the most liked content!

About HåvardR

 • Birthday 01/10/1994

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

HåvardR's Achievements

16

Reputation

 1. Hei, Begge linkene dine er til samme annonse. M271 motoren har eit par svakheter. Dette være seg strekt registerkjede, utslitte kamdrev og dårlig kjedestrammer så det er viktig å sjekke opp i dette. Videre er det ein kjent sak at kamaksel selonoidene begynner å lekke olje internt så det trekkes opp i ledningsnettet. Når dette får pågått lenge nok så får olja vandre heilt i motorstyreenheten. Dette er enkelt å sjekke, berre vippe av kontakten til selonoidene og sjå etter fukt/olje når du ser på bilen. Når ting er i orden er desse motorene kjempegode å kjøre. Eg hadde ikkje hatt problem med å kjøpt bil med denne motoren igjen(har hatt 2) men du bør sjekke opp så du ikkje risikerer registerhavari CLKen er ellers meget komfortabel bil å kjøre, utrulig lyst og trivelig i kupéen uten B stolpe og ser pen ut! Sjekk godt for rust, ville ikkje tatt selges ord for rustfri da desse bilene ruster.
 2. Hei, Det første du burde gjere er å sjekke om du ser noe fukt i bilen. 212 er vel kjent for å bli vått i bagasjerommet og der sitter blant anna SAM module og modulen til hengerfeste. Under gulvet venstre framme har du vel distribusjonsblokker til dei forskjellige CANbus-ene til bilen så ved fukt og irr der vil du jo kunne få mykje artige feil. Eg ville tatt en titt etter fukt, etter det så er det å få diagnose og sjå om den kan peike i riktig retning om alt er tørt og fint.
 3. Godt ein ikkje blir arbeidslaus 😄 Ang giringa så må det vel være mulig å oppdrive spesifikasjoner om kva hastighet og turtallsområde bilen skal gire til dei forskjellige gira? Da vil en vertfall være sikker på om bilen faktisk legger inn 4. giret utifra kva turtall man har i f.eks 100km/t?
 4. Fantastisk! 😄 Har fått med meg noe fjas om at du skal selge når den er ferdig, men eg regner med etter å ha fått kjørt bilen litt no at fornuften har komt tilbake 😄 Man glemmer litt følelsen og gleden når bilen blir ståande for lenge!
 5. Gratulerer! Hugser du kortid du hadde siste kjøretur før bilen blei parkert for demontering? Eg gleder meg til haugevis av bilder i kveld😁😁
 6. Alt er tipp topp når du henter bilen skjønner eg! Godt å sleppe evt sånne kjedelige overraskelser når bilen står på tunet med skilt og ein trur ting er på stell. Litt godt å sleppe å gjere sånt sjølv også 😄
 7. Godt å få alt på stell. Regner med den glir gjennom kontrollen uten feil! Når pakninger i motoren går lekk så er det påtide å ta hintet😄 Det er vel ikkje ofte merkeverksted får inn slike biler lengre og enda sjeldnere noe som er i så god stand som din så kan skjønne det er jubel og god stemning når dei endelig får sånt på verksted!
 8. Dette blir spennende 😄 Regner med vi får bilder av bilen med skilt og forskjellige bakgrunner i kveld 😁
 9. Under sist luftetur med 124en begynte den etter eit pådrag å gå dårlig og ujevnt. Gjekk som ei gammal snekke på tomgang og tydelig misfornøyd. Etter en runde med kompresjonstester var resultatet 0 kompresjon på sylinder nr 2. Virkelig 0 og heilt dødt. Dei 3 andre hadde fine verdier. Etter en liten runde i tenkeboksen fekk eg tak i ein ny identisk motor som selger påstår er i topp form, til og med nylig skifta registerkjede før den blei tatt ut av bil. Så no er eg igang med motorbytte og håper det går greit. "Det har eg ikkje gjort for så det går heilt sikkert bra". Den som lever får se! Sent fra min SM-G991B via Tapatalk
 10. Det er godt når det er på stell! Eg ser du ettermonterer distronic. Har lyst å gjere det samme på min 211 facelift! Er det kun grill, sensor, ledningsnett og bryter ved girspake(og nytt panel) som trengs? Har eg forstått det riktig at ledningsnettet går fra radar og plugges i fremre SAM, så går det vidare gjennom torpedovegg til canbus distribusjonsblokk (chassis can eller interior can?). Mens brytaren berre plugges inn i kontakt på baksida av panelet når ein allerede har parktronic? Har eg glømt deler eller kor ledningsnettet skal da? Har du koda distronic til bilen sjølv eller har du fått det inn i datakortet hos MB? Om du har gjort det sjølv, er det i fremre SAM, instrumentpanel og central gateway du forteller bilen at den har distronic?
 11. Hei, Det løste seg for meg med ny mengereguleringsventil ja. Feilen med den var at den var defekt..
 12. Hei! Det er KE-jetronic på denne ja. Det er ein bensintrykkregulator ved bensinfordeleren ja. Umiddelbart har tankane gått mot den og/eller dysene. Bilen har gått ca 243000km. Eg skal undersøke regulatoren, fekk tips om at man kan sjå om den er defekt ved at det kjem bensin ut vakuum nippelen på den. Eg har ikkje sjekka tenningstidspunkt eller målt trykk på systemet da eg ikkje har utstyr til det, men eg burde sansynligvis fått eit verksted med dette utstyret og litt erfaring med desse bilane til å gjøre desse målingane. Ser ut som man trenger en spesiell type måleinstrument for å måle trykket i ke-jetronic?
 13. Hei, Har ein 1988mod 230e m102 med manuell som er litt treigstarta. Må alltid forsøke å starte 2 ganger før den starter. Virker som det er uansett om den er varm eller kald. Under akselerasjon begynner den alltid å "hakke" når man nærmer seg 3000/3500rpm og dette fortsetter opp til ca 4500prm. Noen tips til kva ein skal sjå etter? Bensinpumpe, bensinfilter, OVP rele, tennplugger og luftfilter er nytt. Tennkabler,fordelerlokk og rotor blei bytta av forrige eiger så er ganske nye.
 14. Det er utrulig kor prisnivået har dalt på bilene på egentlig relativt kort tid. Eg syns 100 for ein bil som din som har kjent og god eigerhistorikk og virkelig holdt er tullete lavt. W211 i god stand er jo så fantastisk bil med en utrulig komfort at det burde vore verdsatt vesentlig høgare. Men eg ser jo at for 100 no kan man få ein 1 eigers 211 facelift med kun 95000km. Det skulle ikkje vore mulig, eg synes nesten det er å gi dei vekk. Klart EQCen gir bedre kjørekomfort og glede, større bil og den føles nok litt meir påkosta. Eg har kjørt GLC når den kom ut, det er en del likt og den likte eg svært godt! Kjekt å komme litt høgare opp også. Du får gi beskjed om du vil vurdere å selge skinninteriøret, eg veit om en bil som ønsker seg svarte nappa stoler😄
 15. Deilig med alt som er gjort 😄 Synd å høre at du skal selge bilen. EQCen er fin med stigtrinna og i svart! Har ikkje prøvekjørt den, men den er nok veldig god! Har kjørt EQA som eg blei positivt overraska over. Kor mykje har du tenkt å legge ut w211en for?
×
×
 • Create New...